Gå til hovedindhold

5 gange Netflix har knust vores hjerter ved at aflyse serier

Vi sørger stadig

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Netflix er notorisk kendt for at være nådesløs med aflysnings-øksen, når det kommer til deres egne originale serier. Uanset om det skyldes manglende budget, lavt seertal eller planlægningskonflikter, er Netflix ikke bange for at trække stikket til serier i tide og utide.

LÆS MERE: Netflix aflyser dansker-serie efter blot en enkelt sæson

Seerne er blevet fortrolige med følelsen af at vågne op til den hjerteskærende nyhed om, at deres nye yndlingsserie ikke længere vil bevæge sig fremad, og at den uforløste cliffhanger fra sidste sæson vil forblive uforløst for evigt.

Her er de 5 serier, som vi er mest kede af, ikke fik lov at se sin historie til ende:

Sense8_205_Unit_02575_R3_CROP.jpg
FOTO: Netflix

Sense8

Sense8 var et spændende drama om otte fremmede, der finder sig selv forbundet af fælles voldelige syner og evnen til at forbinde med hinandens tanker og følelser.

Det var en succesrig serie, der tog seerne med på en rejse med tilbageholdt åndedræt, og derfor var det også en dramatisk historie, da Netflix aflyste science fiction-dramaet efter to sæsoner, og erklærede, at de ikke ville bringe den tilbage på trods af en enorm fanreaktion.

Senere på måneden meddelte streaminggiganten, at de havde bestilt en genforeningsspecial i form af en to timer lang film i et forsøg på at afslutte alle de cliffhangers, som publikum stod tilbage med.

Det specielle afsnit landede på platformen i juni 2018 til okay anmeldelser. Det havde måske været mere tilfredsstillende, hvis de bare havde lavet en sæson mere.

508_Mindhunter_108_unit_05415R4.JPG
FOTO: Netflix

 

Mindhunter

På listen over populære Netflix-serier, der er blevet aflyst i løbet af de sidste par år, er Mindhunter nok den, som har tiltrukket mest vrede fra streamingtjenestens brugere.

Krimiserien, instrueret af David Fincher, kørte i to sæsoner på Netflix, før den pludselig sluttede forud for en forventet tredje sæson.

Med Fincher som medinstruktør og showrunner, modtog serien store mængder ros for sit enestående produktionsdesign og fascinerende præstationer, idet den fulgte de tidlige dage af FBI's kriminelle profileringsafdeling, mens karaktererne intenst forsøgte at opnå en klinisk forståelse af ondskabens natur.

I et nyligt interview med det franske magasin Le Journal du Dimanche bekræftede Fincher endegyldigt, at en tredje sæson aldrig vil se dagens lys. Han insinuerede samtidig, at Netflix tog den endelige beslutning om at afslutte serien på baggrund af, at dens seertal ikke retfærdiggjorde dens høje budget.

Som en dedikeret detektiv, der stadig er på jagt efter en morder længe efter, at sagen er blevet kold, holder hovedrolleindehaveren Jonathan Groff stadig håbet i live om mere 'Mindhunter'.

Han udtalte nemlig i det amerikanske talkshow The Tonight Show, at der var lige så stor chance for en 3. sæson af 'Mindhunter', som der var for en 3. film i Disneys Frost-serie, hvor Groff lægger engelsk stemme til karakteren Kristoff.

Disney har for nyligt annonceret at netop 'Frost 3' er på vej, så kunne det betyde, at 'Mindhunter' ikke er helt død? Det virker desværre sådan, hvis man skal tro på Fincher, som jo er manden bag. Der er derfor ikke meget håb tilbage.

Fate_TheWinxSaga_Season2_4.jpg
FOTO: Netflix

Fate: The Winx Saga

Den nyeste serie på vores liste er 'Fate: The Winx Saga', der var inspireret af den elskede Nickelodeon-animationsserie 'The Winx Club', som kørte i otte sæsoner og havde mere end 200 afsnit.

Serien følger Bloom, der skal vænne sig til sin nyopdagede femagi, og dermed tilmelder sig den magiske kostskole kendt som Alfea i Otherworld. Der møder hun og bliver venner med nye feer og specialister, mens hun lærer mere om sin fortid.

Fans var rasende, da den elskede live-action-version af 'The Winx Club' endte på en mega cliffhanger i sin 2. sæson. På baggrund af, at serien var på Netflix' globale Top-10 over mest sete serier på platformen i 5 uger, er det ingen overraskelse, at fans bombarderede Netflix' kommentarfelter på sociale medier med protester mod, at endnu en fan-favorit henvendt til det unge voksne publikum blev aflyst.

'Fate: The Winx Saga' er et eksempel på, at Netflix ikke nødvendigvis kun aflyser serier på baggrund af seertal. Da det er en fantasy-serie, der kræver en vis grad af speciel effects, er det dog en meget dyr produktion at sætte i søen, og det var åbenbart bare ikke denne series skæbne at skulle fortsætte.

ARCHIVE_102_Unit_06131RC.jpg
FOTO: Netflix

Archive 81

Baseret på gyser-podcasten af samme navn skabt af Daniel Powell og Marc Sollinger, fulgte vi i 'Archive 81' den stille fyr Dan, der hyres af et mystisk firma til at restaurere en samling af videobånd fra 1994, som indeholder en kandidatstuderendes dokumentarprojekt om en lejlighedsbygning, der mistænkeligt brændte ned til grunden.

Sagen tager en række mystiske drejning, der trækker tråde til Dans egen familie. På båndene møder vi pigen Melody, som pludselig begynder at kommunikere til Dan gennem de gamle VHS-bånd. Fortid og nutid begynder at blende sammen – og hvem er det egentligt, som har hyret Dan til at lave dette job?

Første sæson af 'Archive 81' var fyldt med twists og overraskelser, og mens den vilde sæsonfinale egentlig får lukket mange af de store spørgsmål, så slutter den med at åbne et helt nyt spor og en cliffhanger, som vi er mange, der gerne ville have set udvikle sig i en sæson 2!

Blot to måneder efter premieren i januar 2022 fik serien kniven af Netflix. Det kom både som et chok for fans og skaberen bag, Rebecca Sonneshine, som på de sociale medier skrev, at "de var overraskede og skuffede over, at de ikke fik en sæson mere". Serien var nemlig tiltænkt flere sæsoner fra begyndelsen af. Det skete så desværre ikke.

AWAE3_Ep309_Day9_BMH_00009R.jpg
FOTO: Netflix

Anne with an E

Den forældreløse 13-årige Anne Shirley bliver i slutningen af 1890'erne ved en fejl sendt til at bo hos de ældre Cuthberg-søskende. Dette berigende canadiske drama følger Annes rejse for at finde accept og kærlighed blandt sin nye familie og nye hjemby i Prince Edward Island.

Fans blev rasende, da nyheden om aflysningen så dagens lys kort inden udgivelsen af sæson 3-finalen. Onlinekampagner begyndte at sprede sig med hashtagget #RenewAnneEithAnE, og både Netflix og det canadiske produktionsselskab CBC blev bombarderet med fans, der delte hashtagget.

Raseriet stoppede ikke dér, da protesten eskalerede, idet fans begyndte at indsamle penge til at leje adskillige reklameskilte fra Yonge-Dundas Square i Toronto til Times Square i New York. Selv hovedrolleindehaveren Amybeth McNulty besøgte kampagnerne og delte dem på sin Instagram, men intet hjalp. Serien havde desværre fået med kniven, og der var intet at gøre ved det.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.