Gå til hovedindhold

5 skjulte film-skatte på Netflix

Stream alt fra romantik og action til gys og western

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Du kender sikkert det der med at lede efter den helt rigtige film at streame. Måske det endda er de samme titler, du støder på igen og igen - og hvad gør man så lige?

Vi har derfor gravet en smule dybere på Netflix for at udpege fem skjulte filmskatte i forskellige genrer - fra romantik og action til gys og western. 

Du finder de fem titler herunder, hvor du også guides videre til, hvor de kan ses.

 

Blue Thunder (1983)

 

Blue Thunder (1983)

Der er fuld fart på flyvende 80'er-action i den potente 'Blue Thunder'. Roy Schneider spiller nemlig her den seje politipilot Frank Murphy, der er med til at teste en nyudviklet kamphelikopter. Betjenten hvirvles dog snart ind i lyssky kræfter med en skjult dagsorden for brugen af den moderne helikopter.

Roy Schneider, som man bl.a. vil kende fra haj-klassikeren Jaws, er et engagerende bekendtskab i rollen som testpilot og vietnamveteran med posttraumatisk stress. Det er endvidere en 80'er-fornøjelse at få et kig på datidens højteknologiske helikopter, hvor et konspiratorisk thrillerplot viklet omkring medrivende action og intense scener.

Se hvor du kan streame 'Blue Thunder' her.

 

 

The Autopsy of Jane Doe (2016)

 

The Autopsy of Jane Doe (2016)

Du kan godt berede dig på rejste nakkehår, hvis du vælger at se denne måske lidt oversete obduktions-gyser. Man følger her far og søn, som arbejder i et lighus, der en sen nattetime tager imod en død kvinde uden identitet. Det viser sig snart, at liget ikke er hvilket som helst lig… og så kommer den isnende uhygge og de grufulde overraskelser snigende.

I rollerne som far og søn finder man karismatiske Brian Cox og en nysgerrig Emile Hirsch. For udover at være en både intens og urovækkende gyser, har de hårrejsende lig-løjer også et fint afstemt drama mellem de to mænd, hvilket er med til at give skrækfilmen en engagerende fortællermæssig tyngde.

Se hvor du kan streame 'The Autopsy of Jane Doe' her.

 

Pale Rider (1985)

 

Pale Rider (1985)

Hvis nogen er synonym med westerns, må det være legenden Clint Eastwood. Han har nemlig skudt med seksløberen i en lang række westerns. Helt tilbage fra 50'erne og et langt stykke op i sin imponerende karriere. En af dem er den rå 'Pale Rider', hvor Eastwood både instruerer og spiller gunslingeren i front.

Eastwood indtager rollen som en præst uden navn, der en dag ankommer til en lille guldgraverflække. Den fåmælte præst kommer som kaldet, da den lille by hærges af en gruppe revolvermænd, fordi den griske Coy LaHood er ude efter byens guld. Eastswoods ordknappe karakter tager nu kampen op med overmagten.

Se hvor du kan streame 'Pale Rider' her.

 

Bird on a Wire (1990)

 

Bird on a Wire (1990)

I front for denne herlige action-komedie med den danske titel 'Du skyder, jeg smiler' finder man den charmerende duo bestående af Mel Gibson og Goldie Hawn, der synes at kæmpe om at have det størst mulige 90'er-hår. De to spiller henholdsvis Rick og Marianne, der har en romantisk fortid sammen. Deres forhold gik dog fløjten, da Rick 15 år forinden forsvandt og blev erklæret død.

Nu dukker Rick imidlertid op - det til stor overraskelse for Marianne. Det viser sig, at han har været nødsaget til at gå under jorden grundet grumme kriminelle. Fortiden indhenter ham dog, og snart er den umage duo på farten for at holde sig selv i live og få has på skurkene. Den står således på dynamisk pingpong de to imellem, strej af romantik og ikke mindst højspændt action.

Se hvor du kan streame 'Bird on a Wire' her.

 

A Room with a View (1985)

 

A Room with a View (1985)

Med en score på 100 % på Rotten Tomatoes og en kåring som den 9. bedste romantiske film nogensinde af The Guardian, er der næppe tale om en overset perle. Men 'A Room with a View' (Værelse med udsigt) - baseret på E.M. Forsters roman af samme navn - kan sagtens klare en anbefaling mere 36 år efter premieren.

Helena Bonham-Carter, der disse dage måske er bedst kendt for sine samarbejder med Tim Burton samt en forrygende rolle i Harry Potter-filmene, spiller en ung engelsk kvinde, der tager til Firenze og finder kærligheden. Det bliver begyndelsen på en kamp for følelsesmæssig frihed i en tid, hvor etikette og stiff upperlip præger normkulturen.


Se hvor du kan streame 'A Room With a View' her.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.