Gå til hovedindhold

5 feel-good film du kan streame på Netflix lige nu

Slap af og hyg dig i godt selskab

Skrevet af Martin Møller Kloock


Mens efteråret snart er over os byder streamingtjenesterne heldigvis på et utal af hyggelige oplevelser, du kan nyde hjemme på sofaen.

Vi giver dig her fem forslag til feel-good film, som du kan streame lige nu på Netflix.

green-book-pic.jpg

 

Green Book

Det Oscar-vindende drama er baseret på den virkelige historie om en koncert-tour i 1960’ernes sydstater, hvor den afroamerikanske klassiske- og jazzpianist Don Shirley hyrede den italiensk-amerikanske Tony ”Lip” Vallenlonga, som sin chauffør og livvagt.

Modsætningerne mellem de to præger først deres forhold, den intelligente og raffinerede Don Shirley er frastødt af Tonys umættelige appetit og snæversyn. Men i takt med deres tur blomstrer et venskab mellem de to. Don Shirley hjælper Tony med hans breve til konen og Tony opdager, hvilken diskrimination man bliver udsat for, som sort mand i datidens sydstater.

Dansk-amerikanske Viggo Mortensen leverer en elskværdig og sjov præstation som Tony Lip, mens Mahershala Ali vandt en Oscar for sit portræt af Don Shirley, og filmen forstår virkelig at balancerer feel-good komik med alvorlige tematikker og historisk tyngde.

paddington-pic.jpg

 

Paddington

Familiefilmen ’Paddington’ handler om den elskværdige talende bjørn af samme navn, der rejser fra det mørkeste Peru til London, for at finde et nyt hjem.

Her møder han familien Brown, der giver ham navnet Paddington ud fra den togstation, hvor de møder ham og som er villige til at give ham husly. Faderen Henry Brown tvivler på den marmeladeelskende bjørns historie, og vil have ham ud af hjemmet, på trods af at hans kone Mary og deres børn Judy og Jonathan samt husholdersken Mrs. Bird er glade for deres nye bekendtskab.

Paddingtons evne til at havne i ballade, betyder dog at han forlader hjemmet, efter han overhører Henry og Mary aftale, at de må sende ham bort. Han beslutter sig for at lede efter en opdagelsesrejsende, der havde været i Peru, men ender i kløerne på en konservator, der vil udstoppe ham og familien Brown må forsøge at komme ham til undsætning.

’Paddington’ tager den klassiske børnefigur og bringer ham frem til nutiden, i en fortælling der er fyldt med finurlige påfund og masser af varm humor for både børn og voksne.

sommeren-92-pic.jpg

 

Sommeren ’92

Sportsfilm er som regel garant for en feel-good historie med dristige underdogs, der tager kampen op mod overmagten. Og det danske sportsdrama ’Sommeren ’92’ fra 2015 er ingen undtagelse.

Hovedpersonen i fortællingen er den danske landstræner Richard Møller Nielsen. Men Ricardo er ikke en populær mand; spillertruppen er splittet, medierne kalder ham kedelig og uden vision og kvalifikationen til Europamesterskaberne er fejlet.

Men da Jugoslavien bliver udelukket fra slutrunden, kommer Danmark med blandt de otte bedste hold i Europa. Så nu må Richard Møller Nielsen trække i arbejdstøjet: Samle sin trup, skabe sammenhold og levere 1990ernes største fodboldoverraskelse.

'Sommeren '92' er dels et sportsdrama om et lille lands overraskende triumf, og dels er det en komisk film om en mand, der via stålfast vilje og arbejdsomhed alligevel formår det umulige.

the-intouchables-pic-2.jpg

 

De urørlige

Omar Sy imponerer lige nu med Lupin på Netflix, men det er i ’De urørlige’, vi finder hans gennembrud, og filmen, der med dens succes, gjorde ham til en af de mest populære personligheder i Frankrig.

Filmen handler, ligesom 'Green Book', om et uventet venskab, der opstår mellem to mennesker fra meget forskellige baggrunde. Omar Sy spiller den gadesmarte Driss, der går til jobsamtale hos den rige og kørestolsbundne Phillipe, for at få et stempel, så han kan fortsætte med at modtage understøttelse.

Men da han vender tilbage for at hente sit stempel, finder han ud af, at han har fået jobbet som hjemmehjælper for Phillipe. Det bliver starte på venskabet mellem de umage par, der begge har, det den anden savner.

'De urørlige' er en godhjertet fortælling om, hvordan venskab opstå på trods af forskelligheder, og at der er plads i verdenen til os alle sammen.

hugo-pic.jpg

 

Hugo

Filmelskerens feel-good familiefilm ‘Hugo’ er instrueret af Martin Scorsese og er en børnevenlig detektivhistorie, der genopdager filmens og biografens oprindelse.

I Paris i 1931 finder vi den tolvårige Hugo, der kigger frem bag 4-tallet på stationsuret på en travl togstation. Den forældreløse Hugo har arvet en kærlighed til maskiner fra sin afdøde far, og arbejder nu med at holde opsyn med urene i gangene bag væggene på stationen.

Hugo beskyldes, i et sammenstød med den ældre mand Georges, der driver en legetøjsbutik på stationen, for tyveri og mister sin bog med mekaniske tegninger. Georges guddatter Isabella hjælper dog Hugo med at få sin bog tilbage, og da han opdager, at hun er blevet forbudt at se film, tager han hende med på en rejse ind i stumfilmenes verden. De to kommer på sporet af et mysterie, og sammen dykker de ned i filmmediets mystiske oprindelse.

’Hugo’ blev nomineret til 11 Oscars og vandt fem, og er et fantasifuldt og hjertevarmt eventyr, der emmer af kærlighed til filmmediet og biograferne.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.