Gå til hovedindhold

644.000 danskere elskede ham i 'De urørlige' - nu er han med i årets store Netflix-hit

Lige nu er Omar Sy og 'Lupin' på alles læber

Skrevet af Martin Møller Kloock


Omar Sy spiller hovedrollen i den franske Netflix-serie Lupin, der noget overraskende har gået sejrsgang verden rundt. Den storsmilende skuespiller er Assane Diop, en gentleman-tyv der, med eventyrerne om Arsène Lupin i baglommen, sætter ud for at hævne sin far, der blev offer for en uretfærdighed begået af den rige Pellegrini-familie, og det vil han gøre med karisma, forklædninger og masser af fikse tyvekneb.

Den 42-årige Omar Sy fik sit gennembrud som ukonventionelle hjemmeplejer Driss i den hjertevarme publikumsfavorit De urørlige. Sidenhen har han haft biroller i adskillige Hollywood-franchises, man kunne se ham i Jurassic World og som mutanten Bishop i X-Men: Days of Future Past. Inden han, i 2016 var Monsieur Chocolat, i filmen af sammen navn, om den første sorte klovn i et racediskriminerende Frankrig. Senest kunne han ses i biografen i Harrison Ford-filmen Call of the Wild.

‘Lupin’ har, siden premieren 8. januar, allerede ramt førstepladsen på Netflix i lande som Brasilien, Vietnam, Argentina, Tyskland, Italien og hjemlandet Frankrig, og den står til at sætte rekord for en international serie på streamingtjenesten. Netflix projicerer nemlig, at den vil nå ud til 70 millioner husstande i løbet af sine første 28 dage. Det vil være mere end de to seneste engelsksprogede hits Bridgerton og The Queen’s Gambit, og det vil kun mindre end fantasy-satsningen The Witcher, der nåede ud til 76 millioner.

Se traileren for serien her:

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.