Gå til hovedindhold

5 serier vi skal binge i påskeferien

Fra en klassiker til ny dansk animation

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Påskeferien er over os – og med et Danmark, der stadig er lukket ned, er det oplagt at slå sig ned foran fjernsynet og fordrive tiden med en god serie. Men hvilken?

Vi guider her til 5 serier som er yderst oplagte at binge i ferien.

Awkwafina.jpg

 

Awkwafina Is Nora from Queens

Awkwafina er her, der og alle vegne. Fra Ocean’s Eight, Crazy Rich Asians og Jumanji: The Next Level til kommende titler som Marvel-kung-fu-filmen ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’ og ‘The Little Mermaid’.

Nu kan multitalentets egen serie ‘Awkwafina Is Nora from Queens’ endelig ses i Danmark med Paramount+ indtog på det danske streamingmarked.

Komedieserien handler om 32-årige skuespillerindes opvækst i Queens i New York med sin fætter, far og bedstemor.

10 sjove afsnit, der er oplag til et godt grin i påsken.

Sæson 1 kan ses på Paramount+.

TwinPeaks.jpg

 

Twin Peaks / Twin Peaks – The Return

Twin Peaks' to første sæsoner og fortsættelsen Twin Peaks – The Return er efter en pause igen at finde på de danske streamingtjenester.

Og hvis du ligesom os har savnet den elskværdige serie, så er det jo oplagt med et gensyn med Special Agent Dale Cooper og det skæve karaktergalleri i den lille by Twin Peaks, hvis løgne og hemmeligheder pibler op til overfladen, da high school-pigen Laura Palmer findes død.

Har du modsat aldrig set serien før, hvad venter du så på?

Du har en exceptionel serieoplevelse i vente med David Lynch og Mark Frosts forunderlige univers – som et utal af serier har forsøgt at kopiere, dog uden det samme skelsættende resultat som ’Twin Peaks’ har opnået.

Twin Pakes kan ses på Viaplay og Paramount+.

Twin Peaks - The Return kan ses på Viaplay.

LineofDuty.jpg

 

Line of Duty (Under mistanke)

En af de største britiske seriesucceser i nyere tid er den underkendte politi-serier ’Line of Duty’, der senest har sat tv-rekord med dens sjette sæson i hjemlandet.

De fem første sæson kan ses i Danmark, og det er et oplagt valgt til den krimi-interesserede seriefan.

’Line of Duty’ følger anti-korruptionsafdelingen, AC 12, der bl.a. efterforsker internt i politiets egne rækker. Hver sæson byder på en ny sag, der stikker dybere end som så.

Serien er blevet rost af både kritikere og seere, og byder på stærke præstationer fra flere britiske stjerner som Adrian Dunbar, Martin Compston, Vicky McClure og Thandie Newton.

Sæson 1-5 kan ses på C More og Discovery+.

Jurassic-world-camp-kridtti.jpg

 

Jurassic World: Camp Kridttid

Denne animerede Jurassic World-serie er et oplagt serievalg til påskehygge for hele familien.

Ikke nok med, at de mindste kan blive introduceret for det dragende dinosaur-univers, så taler serien faktisk også ind i det allerede eksisterende univers, som de større kender. Og rent faktisk skulle serien pegede videre mod den kommende ’Jurassic World 3’, som lander næste år.

’Jurassic World: Camp Kridttid’ følger en gruppe på seks teenager, der tager på den højteknologiske eventyrlejr på Isla Nublar. Men da dinosaurerne på øen slipper ud af deres fangenskab, må de samarbejde for at overleve.

Skaberen bag serien har tidligere forfattet superheltefilm som Thor og X-Men: First Class, og Netflix har allerede udgivet 2 sæson med 16 afsnit i alt – og en tredje sæson på vej. Så der er masser af dino-sjov at tage fat på i påskedagene.

Jurassic World: Camp Kridttid kan ses på Netflix.

høns.jpg

 

Ustyrligt

De krøllede hjerner Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, sammen kendt som WullfMorgenthaler, har i næsten to årtier underholdt med skøre tegneseriestriber, deres egne tv-program med flodhesten Dolph, animationsserien ’Pandaerne’ og senest filmen Mugge & vejfesten.

Nu er makkerparret klar med en ny animationsserie på DR, og den er om muligt endnu mere absurd og bizar end deres tidligere værker.

Serien læner sig op af duoens stil kendt fra deres striber og byder på en række sketches af både kort og lang karakter, som følger WullfMorgenthalers vanlige humor, der veksler mellem det platte, geniale og morbide.

Undervejs møder man også de to herrer bag og bliver en del af deres kreative proces, som man fx også tidligere har kunne i deres podcast. Her diskuterer de livets absurditeter, mens de både kommer op med nye ideer, jokes og tegner løs.

’Ustyrligt’ kan ses på DR TV.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.