Gå til hovedindhold

Brutale magtkampe og Diana Spencer: Alt vi ved om 'The Crown - sæson 4'

Hvad vi kan forvente af Netflix' dramaserie.

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel BentienThe Crown er en af Netflix’ største seriesatsninger og et af streaminggigantens trækplastre.

Serien udkommer med sin fjerde sæson den 15. november, og de første anmeldelser er allerede tikket ind fra internationale medier, der lovpriser den.

Der er lagt op til endnu flere royale intriger, hvilket skyldes introduktionen af Diana Spencer, der senere bliver gift med Kronprins Charles, til dronning Elizabeths store fortrydelse.

Men hvad kan vi egentlig forvente af seriens fjerde sæson? Vi kigger på, hvor historien er kommet til, og hvor den er på vej hen.

The Crown

 

Hvornår foregår den?

Første sæson dækkede Elizabeths tid som kronprinsesse, hendes kroning og forholdet til den legendariske premierminister Winston Churchill. Anden sæson gik yderligere ind i forholdet til Prins Philip og de politiske begivenheder i England, mens tredje sæson foregik i 1960erne og 1970erne med fokus på skandalerne i kongehuset, arbejdsløshed og månelanding.

Fjerde sæson kommer til at dække årene 1979-1990, og derved kan flere og flere seere formentlig forholde sig endnu bedre til de skildrede begivenheder. Premierministeren hedder nu Margaret Thatcher, og hun skal tackle alt fra social uro, IRA-terrorisme og Falklands-krigen. Det gør hun, som bekendt, med hård hånd, der giver hende fjender i alle afkroge af samfundet.

crowngalleri02.jpg

Hvem er med?

Oscar-vinderen Olivia Colman gentager sin rolle som regenten Elizabeth II, og hendes mand Prins Philip spilles igen af Tobias Menzies. Helena Bonham Carter er atter søsteren Margaret.

Nye ansigter tilslutter sig serien i form af Gillian Anderson (The X-Files), og hun spiller Jernladyen Margaret Thatcher. Ifølge IndieWires tidlige anmeldelse endda til perfektion. Som traileren også indikerer, imiterer den amerikanske skuespiller flot Thatchers overdrevne udtale af ordene og hendes særegne mimik. Anderson bor nemlig selv i England.

Endelig er der nok det navn, som færrest kender, men flest kommer til at have en holdning til. Ukendte Emma Corrin skal nemlig spille Diana Spencer, og hvis der er en figur, der har betydet noget for det britiske kongehus de seneste 40 år, er det hende - selv længe efter hendes død fylder konspirationsteorier og holdninger hos både royale kendere og almenmand.

Corrin får den svære opgave at portrættere Diana, inden hun bliver prinsesse, og mens romancen mellem hende og Charles (Josh O’Connell) spirer.

Corrin håndterer byrden af at portrættere Diana - en af de mest elskede offentlige figurer i det 20. århundrede - forbilledligt.

Entertainment Weekly

Hvad handler den om?

Selvom der er flere anmeldelser ude, der ret præcist beskriver handlingstrådene i sæsonen, vil vi her afholde os fra de store spoilers. Men et par ting er værd at slå ned på.

For det første bliver der tale om en brutal magtkamp mellem de to kvindelige ledere i 80ernes England. Margaret Thatcher, der ikke forstår, hvorfor en person, der har arvet sin titel, skulle have mere magt end en folkevalgt, og så Dronning Elizabeth, der forsøger at holde den kontroversielle Jernlady på plads.

Og så er der historien om Diana, en ung, smuk og uskyldig pige, der kommer lidt hovedkulds ind i verdens mest omtalte familie (før Kardashian-klanen), og som ikke forstår, hvorfor kærlighed og pligt ikke kan forenes. Der er lagt op til drama på højt plan, både i forholdet til svigermor Elizabeth, de traditioner, hun repræsenterer og forventer. Og her passer den Lady Di ikke ind med hendes radikalt anderledes tænkning og persona.

The Crown sæson 4 får premiere på Netflix den 15. november.

The Crown Netflix

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.