Gå til hovedindhold

Dansk instruktør styrer det britiske kongehus i ny sæson af populær Netflix-serie

Royalt drama i stor stil

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


The Crown er en af de mest populære serier på Netflix. Fra den 9. november kan man se den nye og 5. sæson, der har et dansk islæt. Den danske instruktør og manuskriptforfatter May el-Toukhy har nemlig instrueret to episoder af det royale drama. Det skriver Nordisk Film på LinkedIn.

Serien om det britiske kongehus er ikke kun populær hos alverdens seere, men er også blevet hyldet ved prisfester, hvor 'The Crown' løb med intet mindre en 11 Emmy-priser for sin 4. sæson.

Man kan altså roligt sige, at May el-Toukhy er i godt selskab internationalt, når hun her har skullet styre taktstokken på serien, der startede tilbage i 2016.

LÆS OGSÅ: Derfor vil Hollywood-ikon have sat en advarsel på hver episode af 'The Crown'

Den kommende 5. sæson vil bl.a. have den for nyligt afdøde dronning Elizabeth II som omdrejningspunkt i begivenheder, der udspiller sig i nyere tid, nemlig i det 21. århundrede.

May el-Toukhy har allerede haft stor succes her til lands med bl.a. sin seneste film Dronningen, der har Trine Dyrholm i hovedrollen. Filmen vandt både en Bodil og en Robert for Bedste danske film.

Dramaet med Dyrholm høstede endvidere også store roser internationalt og er endda sat til at blive genindspillet i en fransk version med titlen 'L'été dernier'.

Før den har May el-Toukhy bl.a. instrueret afsnit af de populære danske serier Arvingerne, Herrens veje og Ulven kommer.

'The Crown' sæson 5 kan ses på Netflix fra den 9. november.

Se traileren for 5. sæson af 'The Crown' herunder:

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.