Gå til hovedindhold

Oscar-vinder samarbejder med Dronning Margrethe på ny Netflix-film

Filmen er baseret på en novelle af Karen Blixen

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Det er noget af en kreativ power-duo, der er gået sammen om en ny film for Netflix. Den danske Oscar-vinder Bille August instruerer nemlig 'Ehrengard', mens ingen ringere end Dronning Margrethe står for scenografien til filmen, der er baseret på en novelle af den danske forfatterinde Karen Blixen.

'Ehrengard' udspiller sig i eventyrriget Babenhausen, hvor den selvudnævnte kærlighedsekspert Cazotte hyres af storhertuginden til at sikre en tronarving. Cazotte leder derfor nu efter en fremtidig prinsesse til tronen, mens han også underviser den generte kronprins i både at forføre og elske. Imidlertid undfanges en arving, dog uden for ægteskab. Det hele involverer diverse rivaler internt i kongefamilie, mens Cazotte forelsker sig i hofdamen Ehrengard.

Det er langt fra første gang, at Dronning Margrethe udfolder sig kreativt. Hun har arbejdet med alt fra malerier og akvareller til kirketekstiler og bogillustrationer samt broderi og ikke mindst scenografi til både film, tv og teater. Hendes Majestæt er således også æresmedlem i Sammenslutningen af Danske Scenografer.

Selv udtaler Dronning Margrethe om projektet:

- Karen Blixens historier har altid fascineret mig - med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener - og jeg er utrolig glad for at være en del af dette projekt. Man kan virkelig mærke, at forfatteren var en billedkunstner præcis som H.C. Andersen, og fortæller videre:

- Men hvem er Ehrengard? Hun er en af Karen Blixens fascinerende kvindelige karakterer og en af de få, hvis historie ender lykkeligt. Intrigerne væver sig ind og ud af hinanden, og Karen Blixen snurrer sit spin rundt om karaktererne, indtil vi (og de) bliver helt rådvilde. Hvordan vil gåden blive løst? Jeg har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i udviklingen af decoupagerne og kostumerne, og jeg glæder mig til at se fortællingen om Ehrengard komme til live i filmen.


Den danske filmskaber Bille August har bl.a. Pelle Erobreren, Zappa, Busters verden samt Tro, håb og kærlighed på CV’et, videre til de nyere Marie Krøyer, Lykke-Per og Stille hjerte, mens han lige nu er biografaktuel med den kritikerroste Pagten, der har Birthe Neumann i rollen som Karen Blixen.

Bille August fortæller selv om den kommende film og sit samarbejde med Dronning Margrethe:


- At 'Ehrengard' bliver vakt til live som en Netflix-film er en storslået mulighed og jeg glæder mig rigtig meget til at introducere denne fascinerende historie om forførelse og begær til et globalt publikum, og fortæller videre:

- Dronningen har skabt de mest fantastiske decoupager til anledningen, og de kommer til at være det dominerende træk ved filmens overordnede scenografiske udtryk. ”Fantastisk” (i bogstaveligste forstand) er vores udgangspunkt for filmen; vi ønsker at bruge humor og elegance til at skabe et ubekymret, burlesk, fabelagtigt og autonomt visuelt univers.

Anders August er er manuskriptforfatter på projektet. Han har tidligere bl.a. skrevet film som Applaus, Dirch, 'Lykke-Per' og Marco Effekten.

'Ehrengard' får premiere globalt på Netflix i 2023.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.