Gå til hovedindhold

De 5 bedste thrillere på Viaplay lige nu

Sæt dig ikke alt for godt til rette i sofaen – du skal nok kun bruge kanten!

Skrevet af Luan Nhu Vu


Vi giver dig her en guide over de 5 bedste thrillere på Viaplay, der med garanti vil få pulsen og hjertebanken helt op at støde. 

Ondskabens øjne.jpg

 

Ondskabens øjne

"I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti."

I år er det 30 år siden, at vi for første gang hørte disse ord og stiftede bekendtskab med den kannibalske og geniale seriemorder, Dr. Hannibal Lecter, og FBI-agent Clarice Sterling på det store lærred.

I jagten på en igangværende seriemorder, ”Buffalo Bill”, går Clarice til Hannibal Lecter, som bliver holdt indespærret i et psykiatrisk fængsel, i håbet om at kunne få hjælp og råd.

Dette bliver starten på en intrigerende og fascinerende forhold mellem de to karakterer, hvor Clarice er nødsaget til at vise sig fra sin mest sårbare side overfor Hannibal, hvis hun ønsker hans hjælp til at fange ”Buffalo Bill”.

Kemien mellem de to karakterer, spillet af henholdsvis Jodie Foster og Anthony Hopkins, er storslået, hvor især Hopkins portrættering af den kannibalske doktor er intet mindre end ikonisk. Begge skuespiller blev da også belønnet med Oscar for deres præstationer.

Viaplay er lige nu også aktuel med serien Clarice, som følger FBI-agenten året efter begivenhederne i 'Ondskabens Øjne".

Shutter Island.jpg

 

Shutter Island

Leonardo DiCaprio spiller politimesteren, Edward ‘Teddy’ Daniels, som er blevet sendt til et psykiatrisk anstalt på øen, Shutter Island, for at undersøge en sag om en forsvunden patient.

Sammen med sin partner (Mark Ruffalo) forsøger de at komme til bunds i mysteriet, men som filmen udvikler sig, bliver det tydeligt for enhver, at tingene på øen ikke helt er som det ser ud.  

Martin Scorsese’s Shutter Island er en mørk, effektiv og pirrende thriller, der formår at få selv den mest rutineret filmseere til klø sig i hovedet og stå tilbage med flere spørgsmål end svar.

What’s not to like?

 

MV5BZTQ5Y2IyNGUtNjYxOC00OGI0LWE2MGMtYzMzNmQxY2U0Nzk1XkEyXkFqcGdeQXVyODg0OTM4NTc@._V1_.jpg

 

Se7en

Den snart pensioneret politibetjent Somerset (Morgan Freeman) får til opgave sammen med den unge betjent Mills (Brad Pitt) at undersøge et dødsfaldet. Det går dog hurtigt op for betjentene, at der er tale om et mord, og snart dukker flere op til overfladen – en seriemorder.

Motiverne for mordene viser sig at være baseret på de 7 dødssynder, og i et kap løb med tiden, må Mills og Somerset lege katten efter musen i forsøget på at stoppe de religiøse drab. 

En brutal og ubarmhjertig film, der med sit makabre udtryk og detaljering ikke just er for de sarte sjæle. Samtidig skal man også forvente en slutning der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen.

Ugh..  

 

Jake Gyllenhaal

 

Nightcrawler

Hvor langt vil man gå for at få de bedst mulige nyhedsvideoer?

Netop dette dilemma sættes den små kriminelle, Louis ”Lou” Bloom, overfor i Nightcrawler. Om natten kører han nemlig rundt i Los Angeles gader i håb om at kunne filme voldelige begivenheder, som han så senere kan videresælge til de lokale nyhedsstationer.

I takt med, at Lou bliver mere og mere rutineret i sit arbejde, vokser begæret for at få bedre og mere voldelige videoer hele tiden. Intet skal stå i forvejen for ham at få den bedst mulige video – intet.

Nightcrawler tager dig direkte med på forsædet på en rejse i den dystre og mørke side af medieverdenen, hvor en imponerende og velspillende Jake Gyllenhaal i rollen som Lou nok skal sørge, at det bliver en rejse man sent glemmer.

 

Nikolaj Lie Kaas

 

Kvinden i buret

Den første film af Afdeling q-filmene, møder vi for første gang Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas).

En skarp, men samarbejdsvanskelig politibetjent, der netop er blevet degraderet til Afdeling Q. Her er det meningen, Mørck og hans nye makker, Assad (Fares Fares), blot skal få tiden til at gå med en masse papirarbejde, men der går ikke længe, før de kommer på sporet af en selvmordssag af en ung dansk politiker.

Efterhånden som Mørch og Assad undersøger og kommer dybere ind i sagen, er de overbevist om, at der i stedet er tale om en forbrydelse og en morder som stadig er på fri fod.  

Kvinden i buret lagde en veletableret bund for Afdeling Q-filmene, med et spændende og velfungeret plot, der i sammenspil med Kaas’ og Fares’ kompliceret, men komiske makkerpar, gik for en velsmurt, lækker, grum dansk thriller.

Er man i rigtig Afdeling q-humør er de to efterfølgere, Fasandræberne og Flaskepost fra P også at finde på Viaplay.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.