Gå til hovedindhold

Den bedste superheltefilm, du (måske) ikke har set

Og efterfølgeren er på vej i biografen

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel Bentien


Han kan flyve, er superstærk, næsten usårlig, og så har han en kappe og stramtsiddende spandex. Og nej, det er ikke Superman, men derimod Shazam!

Superhelten fra DC Comics’ univers er måske ikke den mest kendte herhjemme, men ikke desto mindre en interessant karakter, da han er en kombination af føromtalte Krypton-overlever og Tom Hanks i Big. Han er nemlig en ung dreng ved navn Billy Batson, som får mægtige kræfter og en voksen krop, når han råber SHAZAM!

Helten fik sin filmdebut i 2019, hvor Zachary Levi spillede den forvandlede Billy, og Mark Strong var den onde Dr. Sivana.

Men den film var der ikke mange danskere, der gik i biografen for at opleve, og det er synd, fordi der er tale om en underholdende fortælling, der fik især de amerikanske anmeldere til at kaste om sig med stjernerne. Således har filmen en Rotten Tomatoes score på 90 %.

LÆS OGSÅ: Robert Pattinson vender tilbage som Batman i ny serie

Dermed rangerer 'Shazam!' blandt de 20 bedste superheltefilm nogensinde, på niveau med Captain America: The Winter Soldier, The Suicide Squad og X-Men: Days of Future Past ifølge det amerikanske filmsite.

Men blot 50.000 danskere indløste billet til filmen, hvilket slet ikke måler sig med andre film i genren, der ofte sælger over 100.000 billetter i biografen og går helt op til 400.000-500.000 med Spider-Man og Avengers: Endgame blandt topscorerne.

Filmen har dog været en større succes i udlandet, og der er mere action og komik på vej i efterfølgeren Shazam! Fury of the Gods, der rammer biograferne den 16. marts.

Zachary Levi er tilbage i titelrollen, men får ny modstand fra et ægte power-couple bestående af Helen Mirren og Michelle Yeoh.

Billy og de andre plejebørn i familien kæmper for at håndtere livet som teenagere, mens de lærer at styre deres superkræfter. Da Atlas' Døtre, tre hævngerrige guder, som leder efter deres stjålne kræfter, ankommer til Jorden, bliver Billy/Shazam og familien kastet ud i en kamp for deres superkræfter, deres liv og Jordens skæbne.

Se hvor du kan streame 'Shazam!' her.

Find dine biografbilletter til 'Shazam! Fury of the Gods' her.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.