Gå til hovedindhold

Dit påskegys: Mordgåde med et blodigt twist fra mesterinstruktør

'Last Night in Soho' er ude på Blockbuster.dk (sponsoreret)

Skrevet af StreamingGuide


Så er der påske-(u)hygge! Kryb sammen i sofaen og lad dig forføre af det overraskende gys Last Night in Soho med to unge stortalenter i hovedrollerne. Filmen kan nu endelig streames i Danmark.

'Last Night in Soho' kan købes og lejes nu på Blockbuster.dk:

Blockbuster

 

Blodigt gysertwist fra mesterinstruktør

Den stilfulde gyser 'Last Night in Soho' handler om den unge og aspirerende tøjdesigner Eloise, der flytter fra landet og ind til det hektiske London for at forfølge sin drøm.

Mødet med storbyen er dog ikke let for provinspigen, der lejer et værelse hos den venlige og ældre dame Ms. Collins.

Virkeligheden slår imidlertid snart knuder for Eloise, hvor hun på mystisk vis sendes tilbage til 60'ernes London, som hun idylliserer - ikke mindst på grund af moden og musikken.

Tilbage i tiden knytter hun et bånd til den unge Sandie, der også har en drøm, nemlig at blive sangerinde.

Alt er dog ikke fryd og gammen i de swingende 60'ere. Inden længe begynder grænsen mellem fortid og nutid nemlig at krakelere, og uhyggen lurer i mørket sammen med blodige mord.

'Last Night in Soho' er instrueret af den mesterlige Edgar Wright. Han har bl.a. titler som zombiekomedien 'Shaun of the Dead', tegneseriefilmatiseringen 'Scott Pilgrim vs. The World' og den musikalske kupfilm 'Baby Driver' på sit CV.

 

Last Night in Soho

 

Kæmpetalenter i stilfuldt gyserland

I front for det grumme og stilfulde gys, finder man de to stortalenter Anya Taylor-Joy og Thomasin McKenzie som henholdsvis sangerinden in spe og den studerende tøjdesigner.

De to kvinder udgør i filmen et dragende parløb, der på forførende vis slår knuder om tiden og udvikler sig i en fortsat mere urovækkende retning.

For hvad er egentlig sandheden bag sangerindedrømmen? Hvorfor kan Eloise rejse tilbage i tiden? Og hvad med kvindemordene i Londons gader?

Den 21-årige McKenzie har før gjort stærk figur i alsidige film som dramaet 'Leave No Trace', den satiriske og Oscar-vindende krigskomedie 'Jojo Rabbit' og M. Night Shyamalans mystiske gys 'Old'.

Verden fik for alvor øje på den 25-årige Taylor-Joy i det anerkendte heksegys 'The Witch' i 2015. Siden da er det kun gået en vej for skuespillerinden, nemlig op.

Hendes alsidige CV tæller endvidere bl.a. periodedramaet 'Emma' og den populære serie 'The Queen's Gambit', mens hun også har haft roller i bl.a. 'Peaky Blinders' samt film som Shyamalan-gysene 'Split' og 'Glass' og i X-Men-filmen 'The New Mutants'.

Fremtiden tegner i den grad lyst for de to skuespillerinder, hvor der allerede er linet flere spændende film op.

 

Last Night in Soho

 

Et moderne gys med inspiration i uhyggelige klassikere

Den stilsikre gyser er sin helt egen, men inspirationen fra bl.a. 60'ernes film skinner igennem i 'Last Night in Soho'.

Her er det oplagt bl.a. at trække paralleller til klassikere som Alfred Hitchcocks skelsættende 'Psycho' og den forførende 'Vertigo' samt Roman Polanskis paranoia-gys 'Repulsion'.

Den såkaldte giallo-genre kan man også se et ekko af bl.a. filmens farverige ydre, mystiske mordgåde og overraskende twist.

Giallo er kort fortalt en italiensk blanding af gys, krimi og thriller, hvor ofte iøjefaldende farver bruges, videre til opklaringen af en mystisk mordgåde og dets overraskende drejninger.

Helt konkret finder man i filmen også en tråd tilbage til de swingende 60'ere i form af skuespilleren Diana Rigg som Ms. Collins. Hun er bl.a. kendt fra Bond-klassikeren 'On Her Majesty's Secret Service' fra 1969 samt i nyere tid fra serien 'Game of Thrones'. 'Last Night in Soho' blev hendes sidste film.

'Last Night in Soho' kan købes og lejes nu på Blockbuster.dk.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.