Gå til hovedindhold

Her er 5 film til dig, der savner 'The Last of Us'

Fremtids-dystopi, inficerede og trøstesløshed

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Det sidste afsnit af den postapokalyptiske serie The Last of Us er løbet over skærmen. Det har skabt lidt af et tomrum hos mange af os, der er fans af serien.

Men fortvivl ej, for vi anbefaler nemlig her fem film, der kan stille din sult, hvad dystopiske fremtidsscenarier angår med alt, hvad det indebærer af monstre, trøstesløshed og pressede menneskelige relationer.

Klik på titlerne for mere information og muligheder for streaming.

children-of-men-2009.jpg

 

Children of Men (2006)

Året er 2027. Jordens befolkning er ikke længere i stand til at formere sig - og anarkiet råder. Verdens yngste borger er lige død, det i en alder af blot 18 år. Menneskeheden må se i øjnene, at den er ved at uddø.

England holder som det sidste land i verden stand mod det totale anarki, hvor man her finder den desillusionerede Theo (Clive Owen). Hans liv finder dog pludselig mening, da han bliver involveret i en aktivistgruppe ledet af ekskonen Julian (Julianne Moore).

Julian beskytter her verdens største hemmelighed: Den gravide kvinde Kee, der skal transporteres til 'The Human Project'. Et tilflugtssted langt fra verdens kaos. Så nu har Julian brug for Theos hjælp som en noget ufrivillig beskytter af menneskehedens sidste håb.

Du kan se 'Children of Men' på følgende streamingtjenester.

the-omega-man-1971.jpg

 

The Omega Man (1971)

Efter en verdensomspændende pandemi har udraderet så godt som alt liv på Jorden, finder man i denne postapokalyptiske film et Los Angeles som en forblæst spøgelsesby.

I byens tomme gader finder man her den overlevende Robert Neville - spillet af Charlton Heston - der søger efter forsyninger og ikke mindst sin egen overlevelse. Men i skyggerne lurer faren og det ukendte.

'The Omega Man' er baseret på Richard Mathesons bog 'I Am Legend' fra 1954. Bogen blev desuden også filmatiseret som 'The Last Man on Earth' i 1964 og senere i 2007 med Will Smith i hovedrollen.

Du kan se 'The Omega Man' på følgende streamingtjenester.

 

28 Days Later (2002)

 

28 Days Later (2002)

I Danny Boyles intense '28 Days Later' slipper en ekstremt farlig virus ud af et forskningslaboratorium, der indenfor få sekunder forvandler mennesker til frådende inficerede, der går amok i en tilstand af blodtørstigt raseri.

Efter 28 dage har virus overvundet England og lagt landet øde. Her møder man nu en lille gruppe af overlevende, der så småt forsøger at genskabe en slags fremtid for dem.

De overlevende er dog uvidende om, at den dødbringende virus ikke er det eneste der truer dem i denne verden af håbløshed, vold og dødbringende inficerede. Filmen fik desuden fortsættelsen 28 Weeks Later.

Du kan se '28 Days Later' på følgende streamingtjenester.

 

soylent-green-1793.jpg

 

Soylent Green (1973)

Denne både urovækkende og tankevækkende dystopiske film følger en mordefterforskning i en fremtid, hvor havene er døende og luftfugtigheden er forhøjet året rundt pga. drivhuseffekten.

Verden er fyld med forurening, udtømte ressourcer, fattigdom og overbefolkning. Menneskeheden må kæmpe for overlevelse i verden, hvor ordensmagten holder folk i et jerngreb med mad baseret på havets plankton.

'Soylent Green' har bl.a. Charlton Heston og Leigh Taylor-Young på rollelisten og er løst baseret på Harry Harrisons bog 'Make Room! Make Room!' fra 1966.

Du kan se 'Soylent Green' på følgende streamingtjenester.

The Road

 

The Road (2009)

Trøstesløsheden gennemsyrer nærmest totalt denne postapokalyptiske fortælling om en far (Viggo Mortensen) og hans søn (Kodi Smit-McPhee), der bevæger sig sydpå gennem et nådesløst Amerika. De flygter fra en kold vinter og tiltagende sult.

På vejen opdager de, hvor lidt, der er tilbage af medmenneskeligheden - hvor rå og kynisk fremtiden tegner. I håb om at overleve søger de mod kysten med en pistol med kun to skud tilbage og en patron til hver af dem, hvis det skulle blive nødvendigt.

'The Road' er filmatiseringen af Cormac McCarthys bog af samme navn og skildrer både den barske virkelighed efter en ødelæggende katastrofe og kærligheden mellem en far og en søn.

Du kan se 'The Road' på følgende streamingtjenester.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.