Gå til hovedindhold

Instruktør frasiger sig Brad Pitt-film: "Det blev en meget pinefuld oplevelse"

Filmen delte vandene

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Da science fiction-filmen Ad Astra med Brad Pitt i hovedrollen som en astronaut, der prøver at finde sandheden om sin fars forsvinden og redde universet, udkom i 2019, fik den en blandet modtagelse og blev noget af en skuffelse ved billetlugerne.

Den snuppede godt nok en 83% score på Rotten Tomatoes, der samler kritikernes vurderinger, mens de danske anmeldelser endte på en mere middelmådig samlet karakter på 3.2 stjerner her på kino.dk.

Publikum var mere begejstret i Danmark, hvor filmen på kino.dk fik en score på 4.5 stjerner baseret på 325 reaktioner, mens audience score på Rotten Tomatoes var noget lavere, nemlig 40%.

En af de kritiske røster var også filmskaberen Quentin Tarantino, der bl.a. udtalte: "I den sidste halvdel af 'Ad Astra', forstår jeg intet af, hvad der sker".

LÆS OGSÅ: Top 10: Brad Pitts bedste film

Man kan altså roligt sige, at 'Ad Astra' delte vandene, og filmens egen instruktør, James Gray, er heller ikke tilfreds med det endelige resultat. Han fortæller nemlig, at filmen blev taget fra ham i klippeprocessen. Det skriver Varierty.

Instruktøren åbnede op om oplevelsen til Lumière Film Festival:

- Kreativt blev det en meget pinefuld oplevelse. Filmen blev taget fra mig, og i sidste ende er det ikke min udgave af filmen, og det er en meget smertefuld oplevelse, når folk fortæller mig ting, som de hadede ved filmen, som jeg intet har med at gøre.

- Jeg var dybt ked af det, og jeg mistede al min entusiasme for at lave film. Og jeg sagde: ”Hvis jeg skal lave det igen, så skal det være mine fejl, det kan lige så godt være mine egne fejl.”

Det er nok meget usandsynligt, at vi nogensinde kommer til at se et såkaldt director’s cut af 'Ad Astra'.

Til gengæld er James Gray aktuel med en ny film, nemlig Armageddon Time med Anthony Hopkins og Anne Hathaway. Den afventer pt en dansk premieredato.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.