Gå til hovedindhold

Jul, fantasy og dansk krimi: 10 serier du skal se i december

Nyd disse serier i hjemmebiografen denne måned

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Det’ sørme, det’ sandt, december! Og hvilken bedre måde at varme op til jul og nytår på end at finde nogle julegodter frem, krylle sig sammen om sin dyne og streame løs i sin hjemmebiograf?

Der er et bredt udvalg af nye serier samt nye sæsoner af allerede populære serier i streamingland, og vi har samlet 10 af de mest spændende, der bør kunne tilfredsstille en bred smag.

Herunder er de ti serier, du skal se i december-måned:

Willow – sæson 1

Det var med Ron Howard i instruktørstolen og selveste George 'Star Wars' Lucas bag historien, at verden i 1988 for første gang mødte Willow i eventyrfilmen af samme navn.

Nu mere end 30 år senere vender Warwick Davis tilbage i sin ikoniske titelrolle med serien, der udspiller sig i samme eventyrlige univers.

Serien består af otte episoder og følger en umage gruppe af helte, der begiver sig ud på en farlig rejse til fjerne egne langt fra deres hjem.

Det bliver en eventyrlig færd, hvor de både kommer til at møde indre dæmoner og samtidig må stå sammen om at redde verden.

'Willow' kan ses på Disney+ allerede nu.

Pitch Perfect: Bumper in Berlin

Pitch Perfect-filmen fra 2012 er måske den ultimative moderne college-film. Filmen virkede næsten som en satire på a cappella-kultur, der bl.a. blev gjort populært af serier som Glee.

Den fokuserede på en kvindelig gruppe, der historisk set tabte til alle mandlige grupper, som de mødte i konkurrencer.

Filmens succes taler for sig selv, og den affødte yderligere to efterfølgere samt markerede gennembruddet for stjerner som Anna Kendrick og Rebel Wilson.

Derudover var der dog en anden karakter, som filmens forfattere muligvis ikke havde forventet ville blive så stor en fanfavorit, som han blev, nemlig Bumper Allen spillet af Adam DeVine.

I den nye spinoff-serie er Bumper, som titlen antyder, på vej til Tyskland i et forsøg på at genoplive sin svindende musikkarriere - sandsynligvis med komiske resultater.

'Pitch Perfect: Bumper in Berlin' kan ses på SkyShowtime i bedste julekalender-stil fra d. 1. december.

His Dark Materials – sæson 3

Denne populære fantasy-serie er baseret på Philip Pullmans bestseller-trilogi, der også blev filmatiseret med titlen Det gyldne kompas i 2007.

Historien følger den forældreløse pige Lyra, der kæmper for at befri sin verden fra en overmagt, som undertrykker befolkningens forhold til magi og dyreånder kendt som "daemons".

Logan-stjernen Dafne Keen vender tilbage som Lyra i 3. sæson, der også vil se bl.a. stjerner som James McAvoy og Lin-Manuel Miranda genbøge deres roller.

3. sæson af 'His Dark Materials' kan ses på HBO MAX fra d. 6. december.

All Exclusive

Intet er planlagt, og alt kan ske, når Casper Christensen og Mikael Bertelsen inviterer en række håndplukkede gæster til et eksklusivt sydlandsk sted.

I et døgn er de alene og totalt uforstyrrede – og det fører til samtaler om livets store spørgsmål og udfordringer, som Casper Christensen genkender fra sit eget liv; tro, misbrug, venskab, berømmelse, kønsroller, grådighed, ambitioner, svigt og forældreskab.

De to rutinerede entertainere har som ambition at forsøge at afvænne hinanden med at jagte den næste joke og monopolisere samtaler med, at "det hele bare er for sjov". Det er derimod ærlighed og dybde, de afsøger hos gæsterne og hinanden.

'All Exclusive' kan ses på Viaplay fra d. 7. December.

Julestorm

Den danske skuespillegende Ghita Nørby er særdeles aktiv for tiden. Efter for nyligt at være serieaktuel i Lars von Triers tredje sæson af Riget, dukker hun nu op i en ny juleserie til Netflix.

Hun får selskab af andre danske navne som Sus Wilkins (Kærlighed for voksne) og Maibritt Saerens (Krøniken, Bedrag).

Serien er norsk produceret og følger en gruppe mennesker, der ankommer til Oslo lufthavn. Her skal nogle af dem byde deres kære velkommen, mens andre skal flyve hjem til deres familier og andre igen ønsker at flyve væk og altså undgå den maniske juletid.

Det er ikke første gang, at Ghita Nørby gør sig i norsk jul. Hun har nemlig tidligere medvirket i den anden Netflix-serie Hjem til jul i 2019. Det er således også en af skaberne herfra, der står bag den nye juleserie.

'Julestorm' kan ses på Netflix fra d. 16. december.

DNA – sæson 2

Anders W. Berthelsen må næsten være en af de mest produktive i den danske underholdningsbranche. Bare i år har han spillet hovedpersoner i store film som Bamse, Rose og Alle for 4, og så har han da også lige instrueret sin første spillefilm med Lykkelige omstændigheder fra efteråret.

Nu kan man se ham igen i 2. sæson af den internationale krimisucces 'DNA'.

Den nye sæson vil tage os med ind i en verden styret af kriminelle netværk over hele Europa. Ligene af 19 unge vietnamesere fører Berthelsens politikommissær Rolf Larsen på sporet af en sag om moderne slavehandel og organer til salg på det sorte marked.

Det er en rejse ind i mørke mysterier, hemmeligheder og udnyttelse, og hovedpersonerne kæmper for at kaste lys over forbrydelserne, men bliver mødt med store, personlige dilemmaer.

2. sæson af ’DNA’ kan ses på TV2 Play fra d. 18. december.

1923

Måske tidens mest populære serieunivers får nu selskab af ingen ringere end skuespillegenderne Harrison Ford og Helen Mirren.

Det er naturligvis Yellowstone-universet, der er blevet et decideret fænomen i USA, som nu udvides yderligere med serien '1923', der handler om endnu en generation fra Dutton-familien.

Yellowstone er et moderne westerndrama om familien Dutton og deres elskede ranch, som de må forsvare mod alverdens udfordringer i form af korrupte politikere, grådige jordbesiddere, forurenede vandboringer og uopklarede mord.

Den nye spinoff-serie kommer til at handle om ægteparret Jacob og Cara Dutton, der må holde familien samlet gennem en hård tid i USA's historie.

'1923' kan ses på SkyShowtime fra d. 19. december.

Emily in Paris – sæson 3

Den populære serie fra skaberen af Sex and the City får nu en 3. sæson.

I serien følger vi den unge Emily Cooper fra Chicago, som får sit drømmejob i Paris. Her skal hun finde sig til rette i den romantiske by og balancere job og fritid.

Nu er det et år siden, at hun flyttede til lysets by, og hun står nu ved en afgørende skillevej i stort set alle aspekter af sit liv.

3. sæson af 'Emily in Paris' kan ses på Netflix fra d. 21. december.

Jack Ryan - sæson 3

Det er fire år siden John Krasinski overraskede mange, da skuespilleren, der ellers bedst er kendt for at spille Tim i den amerikanske version af The Office, pludselig skulle være den hårdkogte CIA-efterretningsagent Jack Ryan.

Tvivlerne viste sig dog at tage grueligt fejl, og nu er Krasinski klar til 3. omgang som helten, der denne gang er på flugt fra CIA, mens han desperat forsøger at stoppe russiske skurke fra at starte 3. verdenskrig.

Hans mission får ham rundt på kryds og tværs af Europa, mens han jages af både tidligere allierede og nye fjender.

3. sæson af Jack Ryan kan ses på Prime Video fra d. 21. december.

The Witcher: Blood Origin

Denne nye prequel-serie i fantasy-universet udspiller sig hele 1200 år før begivenhederne i hovedhistorien fra serien The Witcher.

Her kommer vi således til at få fortalt oprindelseshistorien om den allerførste Witcher, mens man også kommer til at møde både monstre, mennesker og elvere.

Sophia Brown indtager hovedrollen som krigeren Éile, mens man finder Michelle Yeoh som Scian, som er det sidste medlem af nomadisk stamme af elvere. Trekløveret gøres komplet i skikkelse af Laurence O'Fuarain som krigeren Fjall.

Det er desuden Declan De Barra, der også står bag netop 'The Witcher', som ligeledes har skrevet 'The Witcher: Blood Origin'.

’The Witcher: Blood origin’ kan ses på Netflix fra 1. juledag d. 25. december.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.