Gå til hovedindhold

Klovn-interview: "Casper er jo pisseligeglad, så han sidder bare med bart klokkeværk"

Klovn-forfatter om de sjoveste øjeblikke

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Den nye og seneste sæson af Klovn er nået til vejs ende, og i den anledning har vi haft medforfatteren på sæson 8 og 9, Neel Feldstedt, på besøg i vores podcast, Den varme biografstol.

Neel blev en del af forfatterholdet med Casper Christensen og Frank Hvam efter, at hun uopfordret havde smidt et Klovn-manuskript i deres postkasser.

Her tre år senere er det blevet til 16 Klovn-afsnit, hvoraf 4 har Neel som hovedforfatter og idémager.

Hun tager os i podcasten ind bag kulisserne og fortæller om skabelsen af Klovn – fra hvordan de kommer op med deres pinlige ideer til hvordan de improviserer under optagelserne.

Lyt til hele interviewet herunder - eller på din favorit podcast-tjeneste:

Foto: Per Arnesen / TV2
Foto: Per Arnesen / TV2 

 

"Vi græd af grin"

En af de historier som Neel Feldstedt deler med os i podcasten, handler om hendes (måske) sjoveste dag på et Klovn-set – og den eneste gang, hun har set Frank Hvam bryder sammen af grin.

Neel understreger dog, at hele processen med at lave Klovn er virkelig sjovt:

- Vi har også flækket af grin i manus-rummet. Vi har grint meget dér. Så meget, at man nogle gange sad med tårer i øjnene.

Men det er under optagelserne af afsnittet 'Balling vs. Bahs', at Neel får et af sine største grineflip. I afsnittet følger man bl.a. Casper og Franks duel om, hvem der har den bedste afføring, og det afføder en bizar situation med Fætter Andreas:

- Det er Casper, der instruerer, og vi sidder oppe ved monitoren. Det er den scene, hvor Frank kommer hjem, og så sidder Mia og drikker the med Fætter Andreas og siger sådan helt nonchalant, "Mia siger, at din afføring lugter meget".

- Den scene kører vi et par gange. Og den var sjov. Første take var sjovt, det var andet take også. Men så kigger Casper på mig og siger "Hmm. Hvad kan vi gøre her?"

- Så siger jeg: "Kan vi ikke gøre det, at når Fætter Andreas tager de der testkopper op, så drejer han på den og viser Frank "kan du se, det her er en ske". Altså taler til ham, som om han er fuldstændig idiot, ikke?"

- Det synes Casper var en god idé, og så går han ind og giver Fætter Andreas besked på det. Og Frank ved det ikke. Så kører vi den igen. 

Da scenen udspiller sig og Fætter Andreas gør, hvad han har fået besked på, har Frank verdens bedste reaktion, der leder til et stort grineflip bag kameraet:

- Vi grinte så meget, at Casper måtte sidde nede på gulvet. Og vi må jo ikke have lyd på. Vi sidder inde i et andet rum, men vi skal jo helst ikke ødelægge optagelserne.

- Så jeg kan huske, at jeg tog enten var det Caspers halstørklæde eller hans trøje i munden, fordi jeg simpelthen græd af grin. Og Casper sad nede på gulvet og græd af grin.

- Men Frank, han holder bare masken og siger: "Jeg kender godt det system, jeg har læst til dyrelæge. Det er bare en større ske, når det er en ko". Jeg kunne slet ikke holde til det, jeg havde det som om "nu tisser jeg i bukserne" af grin.

TV2
Foto: Per Arnesen / TV2 

 

Frank bryder sammen af grin

Neel understreget, at det er ren improvisation af Frank. Noget som han efter så mange år i faget mestrer, nærmest som ingen anden – og så er han utrolig god til at holde masken, lige meget hvad, de kaster efter ham.

- Jeg tror, at jeg har set Frank bryde karakteren to gange.

Det er på selv samme afsnit, nemlig ’Balling vs. Bahs'. Neel fortæller:

- Jeg havde insisteret på, at den scene, hvor Casper skider på hug den skal vi have med. For jeg kan huske, at der blev diskuteret, og jeg kan ikke huske, om det var indspilningslederen eller Casper, der spurgte: "Hvorfor skal han det?". Og sagde bare: "Dét skal han. Det gider jeg slet ikke diskutere. Det skal han".

- I det øjeblik Frank åbner døren og ser Casper sidde på hug på toilettet - Casper er jo pisseligeglad, så han sidder bare med bart klokkeværk - og dér flækker Frank af grin. Og bøjer sig og siger "Ej, undskyld. Jeg gør det lige igen."

- Og anden gang gør han det så igen.

Hør mange flere røverhistorier fra Klovn-universet i podcasten lige her:

Du finder også podcasten på disse tjenester:

På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)


BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.