Gå til hovedindhold

Kritiserer omtale af sexscener: "Ingen snakker om min præstation, når jeg er nøgen"

Euphoria-stjerne udtaler sig

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


Ungdomsserien Euphoria er på manges læber disse dage, da dens længeventede 2. sæson netop nu løbende kan ses på HBO Max.

Skuespilleren bag karakteren Cassie, Sydney Sweeney, der også medvirkede i sidste års hit-serie The White Lotus, har i et nyt interview åbnet op om hendes nøgenscener i 'Euphoria'.

Hun kritiserer i den anledning stigmatiseringen af kvindelige skuespillere, der optræder i sexscener eller nøgne på skærmen.

- Ingen snakker om [min præstation], fordi jeg var nøgen.

- Når en mand har en sexscene eller viser sin krop, så vinder han stadig priser og bliver rost. Men sekundet en kvinde gør det, er det fuldstændig anerledes.

Sweeney føler nemlig, at kritikerne har overset hendes præstation i 'Euphoria', fordi hun havde nøgenscener.

The White Lotus-skuespilleren fortæller også, at hun forberedte sine nøgenscener med både instruktør Sam Levinson, seriens manuskriptforfatter og en intimitets-koordinator. Og hun følte sig aldrig utilpas under optagelserne.

- Der var øjeblikke, hvor Cassie skulle være topløs, og jeg ville sige til Sam [Levinson], "Jeg tror ikke rigtigt, det er nødvendigt her." Han svarede, "OK, vi behøver det ikke."

- Jeg følte aldrig, at Sam har presset mig eller forsøgte at få en nøgenscene ind i en HBO-serie. Når jeg ikke havde lyst til at gøre det, fik han mig ikke til det.

'Euphoria' kan ses på HBO Max.

 

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.