Gå til hovedindhold

Ny hovedperson i 3. sæson af 'Riget' er afsløret - se de fem første skuespillere

Gamle kendinge og nye navne i Lars von Triers univers

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Endelig sker det!

I december kunne vi fortælle, at Lars von Trier afslutter sin populære serie 'Riget' med en tredje og sidste sæson, der har titlen Riget: Exodus - og nu er der nyt.

Handlingen er afsløret sammen med de fem første skuespillere til den nye sæson. Det drejer sig om en række gamle kendinge i serieuniverset, men også to nye navne er klar til at tage det gode med det onde.

Således vender Ghita Nørby tilbage som narkoselægen Rigmor Mortensen (som mangler et ben! - se billedet nederst), Søren Pilmark spiller igen reservelægen Krogshøj, og Peter Mygind genoptager rollen som Mogge.

Blandt de nytilkomne i 'Riget' er Bodil Jørgensen, som Lars von Trier tidligere har samarbejdet med på Idioterne. Jørgensens nye karakter Karen vil gå i Fru Drusses fodspor og vil være en af den nye sæsons hovedpersoner. 

Karen er søvngænger, og af uforklarlige årsager ender hun en aften foran Rigshospitalet. Porten til Riget er begyndt at åbne sig på ny, og Karen prøver nu at finde svar på de store spørgsmål som sidste sæson af Riget efterlod, og hvad der skete efter det store strømsvigt.

Nicolas Bro er også klar til at træde ind i det paranormale hospitalsunivers i rollen som portøren Balder - der på hospitalet bliver kaldt "Bulder", opkaldt efter afdøde Jens Okkings ikoniske karakter af samme navn fra de to første sæsoner.

Persongalleriet i 'Riget: Exodus' beskrives som meget omfattende, og derfor bliver de medvirkende offentliggjort af flere omgang. Seriens ventede tredje sæson har været droppet tidligere, da flere af de bærende skuespillere desværre er gået bort, herunder Ernst-Hugo Järegård, Kirsten Rolfes, Holger Juul Hansen og Baard Owe.

Optagelserne er startet og fortsætter frem til sommer i Københavnsområdet. Mens serien forventes at få premiere i 2022 på Viaplay - og senere hen på DR.

Riget sæson 3, Henrik Ohsten

Foto: Henrik Ohsten

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.