Gå til hovedindhold

Se det vilde hold af skuespillere i Thomas Vinterbergs nye katastrofe-serie

Danmark oversvømmes i Oscar-vinderens nye projekt

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Thomas Vinterbergs første projekt efter Oscar-vinderen Druk bliver en tv-serie for TV2.

Den har titlen ’Familier som vores’ og optagelserne er lige i fuld gang.

Serien beskrives som ”en stor familiesaga om opbrud og afsked, men også om håb og nye begyndelser” i en pressemeddelse fra Zentropa.

Den imponerende rolleliste er nu afsløret, og den tæller flere af dansk films største navne: Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, David Dencik, Asta August, Esben Smed og Helene Reingaard Neumann.

Mens den unge stjerne Albert Rudbeck Lindhardt, der i næste uge er aktuel i filmen SMUK, indtager hovedrollen overfor debutanten Amaryllis April August.

LÆS OGSÅ: Ventet dansk serie og masser af gys: 10 serier du skal se i oktober

Handlingen i ’Familier som vores’ tager sit udgangspunkt midt i en dansk sommer, hvor livet er som det plejer. Men en stor katastrofe venter. En oversvømmelse, der betyder at Danmark skal evakueres.

De velhavende kan rejse til rige lande, mens de mindre velstillede må følge et statsfinansieret program. Med andre ord spredes den danske befolkning for alle vinde.

Blandt disse er gymnasieeleven Laura, der er forelsket for første gang og tæt på at blive student. Men evakueringen sætter hende i et frygteligt dilemma, skal hun rejse med sin far (Nikolaj Lie Kaas) til Paris? Med kæresten (Albert Rudbeck Lindhardt)? Eller sin mor (Paprika Steen) til Rumænien?

I seriens karaktergalleri møder vi bl.a. også en godsejeren Henrik (Magnus Millang) og hans kæreste Nikolaj (Esben Smed).

Thomas Vinterberg har skrevet serien i samarbejde med Bo Hr. Hansen (Bamse), der tidligere har skrevet Vinterbergs debut film fra 1996, De største helte, sammen.

’Familier som vores’ består af 6 afsnit og får premiere på TV2 og TV2 Play i 2024.

Familier som vores
Foto: Per Arnesen/TV 2

 

 

Familier som vores
Foto: Per Arnesen/TV 2
Familier som vores
Foto: Per Arnesen/TV 2

 

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.