Gå til hovedindhold

Serie-stjerne afslører: Derfor blev jeg afvist som James Bond

Kæmpede om rollen med Daniel Craig

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel Bentien


Sam Heughan er kendt som den ene hovedrolle i den populære serie Outlander, men skuespilleren kunne meget vel have scoret en endnu større rolle som selveste James Bond.

Det skriver han i sin erindringsbog, 'Waypoints: My Scottish Journey', der afslører, at Heughan gik til audition på Casino Royale, før Daniel Craig endte i rollen som Agent 007.

"Jeg var et sted i mit liv, hvor jeg nok ikke var klar til den [rollen, red.]" har Heughan fortalt Entertainment Weekly. Skuespilleren understreger, at alt omkring hans audition var så tys-tys, at han ingen nogensinde har bekræftet, at han var på tale til rollen som James Bond.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen hylder Daniel Craig som den bedste James Bond nogensinde

Den nu 42-årige seriestjerne manglede en helt særlig og lidt svært definérbar kvalitet, som i sidste ende kostede ham rollen:

- Da jeg fandt ud af, at rollen var gået en anden, kogte jeg den feedback, jeg fik, ned til, at jeg ikke havde nok kant af natur.

- Jeg er altid opsat på at få kritik, så jeg kan forbedre mig som skuespiller, men tilbagemeldingen så ud til at være, at jeg manglede denne kvalitet i min karakter som menneske. Jeg kunne ikke se, hvilken betydning det ville have for at spille rollen, men det var ude af mine hænder, og det var meningen.

Hvad menes der så med manglende kant? Heughan har forsøgt at ræsonnere sig frem til, hvad Daniel Craig havde, som han manglede:

- Det var ikke et spørgsmål om, at jeg skulle være en bad boy. Det gik op for mig, at den kant, som Bond-holdet eftersøgte, kunne opnås gennem selvtillid, hvilket jeg, for at være ærlig, bestemt manglede dengang.

Sam Heughan har syvende sæson af Outlander på vej.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.