Gå til hovedindhold

Sex, intriger og teenagere: 5 glohede ungdomsfilm

'After We Fell' er ikke alene om at være et hedt bekendtskab

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


I forbindelse med den biografaktuelle After We Fell peger vi på fem andre glohede ungdomsfilm, der er fyldt med både intens kærlighed, drama og ikke mindst sexede scener.

Køb dine billetter til 'After We Fell' her:

'After We Fell' er det tredje romantiske drama baseret på bogserien af Anna Todd. Denne gang påbegynder Tessa et spændende nyt kapitel i sit liv, da hun forbereder sig på at flytte til Seattle for sit drømmejob. Imidlertid når Hardins jalousi nye højder og truer med at gøre en ende på deres intense forhold.

Parrets situation kompliceres yderligere, da Tessas far vender tilbage, mens chokerende nye opdagelser om Hardins familie også ser dagens lys. I sidste ende må Tessa og Hardin beslutte sig for, om deres kærlighed er værd at kæmpe for - eller om tiden er inde til at gå hver til sit.

Herunder finder du vores 5 udvalgte og glohede ungdomsfilm:

Thirteen

Thirteen (2003)

Catherine Hardwickes ungdomsdrama 'Thirteen' både har og vil nok også i fremtiden provokere sin del af borgerskabet. Vi følger nemlig her den blot 13-årige Tracy Freeland - spillet af Evan Rachel Wood - der eksperimenterer med stoffer, kriminalitet og sex, da hun bliver veninde med den populære, men også rodløse Evie Zamora, der ses i skikkelse af Nikki Reed.

Selvom filmen måske nok vil kunne provokere i kraft af ovennævnte, blev filmen også rost fra flere sider, bl.a. blev Evan Rachel Wood både nomineret og vandt op til flere priser for sin rolle som Tracy, mens Holly Hunter i rollen som hendes mor blev nomineret til en Oscar for sin præstation.

Se hvor du kan streame 'Thirteen' her.

 

Risky Business (1983)

Risky Business (1983)

Tom Cruise er ude på glohede og vilde vover som den unge Joel i den hede 80’er-komedie 'Risky Business', der fik den passende danske titel 'Fræk Business'. For da hans forældre tager på ferie, lægger han studiebøgerne til side for at tjene nogle hurtige penge. Det går nu straks fra hedt til glohedt.

De fleste kender jo nok til den legendariske scene med Tom Cruise iført hvide underbukser danse vildt til nummeret 'Old Time Rock and Roll', mens filmen kun bliver frækkere og frækkere, da der bl.a. kommer både prostituerede, stoffer og sex natten lang på banen.
 

Se hvor du kan streame ’Risky Business’ her.

Spring Breakers (2012)

Spring Breakers (2012)

Der er fuld fart på farverne og de farverige bikinier i samspil med kulørte elefanthuer, når Harmony Korines vilde 'Spring Breakers' ruller hedt derudaf. Med et stærkt hold af skuespillerinder, der giver den fuld gas, er det svært ikke at få bare en smule svedige håndflader.

Tænk blot på Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson og Rachel Korine, der i den grad fester igennem med stoffer og alkohol iført bikinier i den ene hede og sexede scene efter den anden, mens James Franco som den karismatiske og kriminelle Alien forsøger at holde trit med kvinderne.

Se hvor du kan streame 'Spring Breakers' her.

Fast Times at Ridgermont High (1982)

Fast Times at Ridgemont High (1982)

Bare rolig. Vi glemmer bestemt ikke at have den sexede coming-of-age-komedie 'Fast Times at Ridgemont High' med på listen. For det er svært at modsætte sig denne 80’er-films ubetingede sexappel. Tag eksempelvis Phoebe Cates’ striptease-scene iført bikini i rollen som den smukke Linda Barrett.

I det hele taget emmer filmen af vild ungdom, hvor alle tager godt for sig af livets retter, nemlig sex, stoffer og rock'n'roll. Rollelisten er ligeledes et ungdomsvirilt bekendtskab, der udover Phoebe Cates bl.a. også byder på Jennifer Jason Leigh og naturligvis en ung Sean Penn som den stenede surfer Jeff Spicoli.

Se hvor du kan streame 'Fast Times at Ridgemont High' her.

Cruel Intentions (1999)

Cruel Intentions (1999)

Sidst, men absolut ikke mindst peger vi også på 'Cruel Intensions' som en i høj grad hed ungdomsfilm. I front for filmens dampende teenage-løjer finder man en uimodståelig trekløver bestående af Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe og Reese Witherspoon. Wow!

Man følger i flimen to udspekulerede stedsøskende i New Yorks rigere luftlag, hvis mission det bliver at sørge for, at datteren til deres skoles rektor mister sin mødom inden semesterstart. Herfra følger således netop s
ex og teenage-intriger i en glohed ungdomsfilm.

Se hvor du kan streame 'Cruel Intensions' her.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.