Gå til hovedindhold

Stjerne blev til Jeffrey Dahmer i flere måneder: Denne film hjalp ham ud af mørket

Method acting kan være hårdt

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Evan Peters er blevet rost til skyerne for sin skræmmende portræt af seriemorderen Jeffrey Dahmer i Netflix-serien Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Den kontroversielle serie har slået rekorder på stribe med 850 millioner sete timer i sine første 28 dage på platformen – et tal, der kun er overgået af fjerde sæson af Stranger Things.

Men det har ikke været en dans på roser for Peters, der ifølge seriens skaber Ryan Murphy blev i karakteren i flere måneder, selv når kameraerne ikke rullede. Dette skulle have været meget belastende for den 35-årige skuespiller, der både tilegnede sig Dahmers fysiske særheder og lod, med sine egne ord, en masse "mørke og negativitet ind".

LÆS OGSÅ: Netflix' Jeffrey Dahmer-serie har gjort offers familie rasende

Til et panelinterview forleden fortalte Peters, at en speciel komedieklassiker med Will Ferrell og John C. Reilly hjalp ham med at omstille sig til virkeligheden efter optagelserne endelig var i kassen.

- Jeg kunne endelig trække vejret og give slip og sige "Okay, nu er det tid til at bringe glæden og lyset ind og se komedier og romantik og vende hjem til St. Louis for at se min familie og venner og se Step Brothers".

LÆS OGSÅ: Nyt afsnit af gyserserie er "det mest skræmmende i Netflix' historie"

I antologiserien American Horror Story, der ligeledes er skabt af Ryan Murphy, har Peters igennem 9 sæsoner spillet alt fra seriemordere til slaveejere til kultledere. For nyligt kunne han til Hollywood Reporter fortælle, at han for en gangs skyld godt kunne tænke sig at spille "normal" og måske medvirke i en romantisk komedie eller noget andet i den dur.

Men ingen kan tage fra ham, at Peters leverer en kraftpræstation i 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story', der selvfølgelig stadig kan steames på Netflix.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.