Gå til hovedindhold

10 film du skal se i maj 2021

Fra zombier og krimi til ny komedie fra holdet bag 'Bridesmaids'

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Mens sommeren så småt er på vej, vælter det ind med gode film på streamingtjenesterne.

Vi hjælper her med at udvælge de 10 første, du bør kaste dig over i maj-måned - og det tæller alt fra zombiefilm og abeopgør til spændende krimi og komedie af holdet bag Bridesmaids.

 

Forbundet

 

The Mitchells vs. The Machines

Måneden starter med film for hele familien i 'The Mitchells vs. The Machines' om en dysfunktionel families meget usædvanlige road trip.

Animationsfilmen handler om familien Mitchell, hvis ferie bliver afbrudt af ny teknologi, som truer menneskets eksistens.

Familien står pludselig midt i dommedag påbegyndt af roboter, og de er nu menneskehedens eneste håb.

Temaet om mennesket mod teknologien er set flere gang før som i bl.a. Terminator 2Blade Runner og I, Robot, men behandles her med en mere familievenlig tilgang ligesom man så i Wall-E

'The Mitchells vs. The Machines' kan ses på Netflix fra den 30. april.


 

TheSecretsWeKeep.jpg


The Secrets We Keep

Thriller-dramaet ’The Secrets We Keep’ udspiller sig i årene efter 2. verdenskrig, hvor rumænske Maja og hendes mand er ved at genopbygge en ny tilværelse i en lille amerikansk forstad i 1950’erne.

Men da en mand flytter til byen med sin familie, bliver Maja overbevist om, at han er dén tyske soldat, som myrede hendes søster.

I de hovedroller ses de to svenske skuespillere Noomi Rapace, der brød igennem i thrilleren Mænd der hader kvinder, og Joel Kinnaman, som har haft store roller i den amerikansk udgave af The Killing og storfilm som RoboCop og Suicide Squad.

’The Secrets We Keep’ kan ses på CMore fra 1. maj.

CityOfLies.jpg


City of Lies

Johnny Depp er tilbage i krimien ‘City of Lies’, hvor han efterforsker de to berømte mord på rapperne Tupac Shakur og Notorious B.I.G.

Depp spiller den pensionerede LAPD-detektiv Russell Poole, der i næsten to årtier har været besat af finde gerningsmændene. Han slår sig sammen med journalisten Jack Jackson (Forest Whittaker) for at finde sandheden.

’City of Lies’ er baseret på Randall Sullivans Pulitzer-nominerede bog ‘LAbyrinth’, der beskriver samarbejdet med den virkelige Pope for at komme til bunds i et af 90’ernes største mordmysterier.

’City of Lies’ kan købes på bl.a. Blockbuster fra 3. maj og lejes fra den 17. maj.

PlanetofTheApes2.jpg


Alle Planet of the Apes-filmene

I maj lander en lang række film fra 20th Century Fox’ bagkatalog på Disney+.

Heriblandt finder man alle Planet of the Apes-filmene, hvilket inkluderer den originale sci-fi-klassiker fra 1968 med Charles Heston og dens fire fortsættelser, samt den nye meget vellykkede trilogi af Matt Reeves, som er aktuel med ’The Batman’ næste år.

Filmserien er sat i en dystopisk fremtid, hvor planeten er befolket af intelligent og talende aber, og indeholder elskværdige abe-karakterer som Cornelius, Caeser og Maurice.

Alle Planet of the Apes-filmene lander den 7. maj på Disney+.

BarbandStar.jpg


Barb and Star Go to Vista Del Mar

Månedens komiske indslag kommer fra duoen bag nyklassikeren Bridemaids, nemlig Kristen Wiig og Annie Mumolo – der både har skrevet og spiller hovedrollerne I ‘Barb and Star Go to Vista Del Mar’.

Komedien følger de to livslange veninder, der beslutter sig for at forlade deres hjemby i Amerikas midtvesten for første gang nogensinde!

Turen går til det luksuriøse Vista Del Mar Hotel – og det bliver en livsændrende oplevelse med mindeværdige optrin og skøre gæster.

Rollelisten gemmer også på Jamie Dornan fra bl.a. Fifty Shades-filmene.

’Barb and Star Go to Visit Del Mar’ kan købes fra 7. maj på Blockbuster og lejes fra den 14. maj.


 

Kvinden i vinduet / Netflix


Kvinden i vinduet

Endelig får vi muligheden for at se Joe Wrights (SoningDarkest Hour) stjernespækkede psykologiske thriller med Amy Adams i hovedrollen, der er baseret på A.J. Finns bestseller.

'Kvinden i vinduet' handler om den kvindelige børnepsykolog Anna Fox, der føler sig mest tryg, når hun betragter verden gennem vinduet fra sin lejlighed.

Efter at have observeret familien på den anden side af vejen, bliver hun pludselig vidne til et overfald på den smukke Jane.

Hendes verden vendes på hovedet, da Jane viser sig stadig at være i live... Det er bare ikke den samme kvinde, som Anna har mødt.

Se 'Kvinden i vinduet' på Netflix fra den 14. maj.


 

I Care a Lot

 

I Care a Lot

Rosamund Pike vandt en Golden Globe for sin præstation i denne komedie-thriller, der også har Peter Dinklage og Dianne Wiest på rollelisten.

Filmen handler om en værger, som snyder sig til penge fra sine klienter. Værgen møder dog snart sin ligemand, da hun finder ud af, at en af hendes ellers perfekte klienter ikke er, hvem de udgiver sig for.

Hovedrolleindehaveren Rosamund Pike er især kendt fra sin rolle som Amy Dunne i David Finchers Kvinden der forsvandt.

'I Care a Lot' kan ses fra den 14. maj på Amazon Prime.

ArmyoftheDead.png


Army of the Dead

Zack Snyder vender tilbage til zombiegenren efter sit gennembrud med The Dawn of the Dead i 2004.

Kun få måneder efter sin meget omtalte nye udgave af superheltefilmen Justice League er instruktøren klar med en ny Netflix-film, der udspiller sig Las Vegas efter en zombie-epidemi er brudt ud.

’Army of the Dead’ følger en gruppe lejesoldater, der tager på en mission til karantænezonen for at udføre deres hidtil største kup.

Rollelisten byder bl.a. på zombie-tiger, Dave Bautista og Matthias Schweighöfer. Sidstnævnte har allerede en spinoff-film på vej med sin karakter. Ligesom, at en animationsserie, der følger epidemiens begyndelse også er i støbeskeen.

’Army of the Dead’ får premiere på Netflix den 21. maj.


 

The Mauri.jpg

 

The Mauritanian

Den sande historie om en mands kamp for frihed bliver filmatiseret i 'The Mauritanian' med både Benedict Cumberbatch og Jodie Foster på rollelisten.

Filmen er baseret på det bedstsælgende memoir 'Guantánamo Diary', hvor Mohamedou Ould Slahi har beskrevet sine oplevelser som fange af den amerikanske stat.

Ondskabens øjne-skuespillerinden Jodie Foster vandt en Golden Globe for sin præstation som forsvarsadvokaten Nancy Hollander.

'The Mauritanian' kan ses fra den 28. maj på Amazon Prime.


 

Oslo.jpg

 

Oslo

Allersidst på måneden kan du se dramaet 'Oslo', der er baseret på den sande historie om de hemmelige samtaler bag forhandlingerne til Oslo-aftalen i 1993.

Fortællingen følger en heltemodig lille engageret gruppe, der både bestod af israelere, palæstinensere og det norske par Mona og Terje.

I hovedrollerne ses Ruth Wilson kendt fra 'The Affair' og Andrew Scott, der har brillieret som Moriarty i Sherlock-serien med Beneditch Cumberbatch og som præsten i anden sæson af Fleabag.

'Oslo' er skrevet og executive produceret af Tony-vinder, J.T. Rogers, som også stod bag teaterstykket af samme navn, mens også Steven Spielberg er executive producer på filmen.

'Oslo' får premiere den 30. maj på HBO Nordic.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.