Gå til hovedindhold

10 serier du skal se i februar

Danske hitserier, vikinger og musik-dokumentarer

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


2022 er skudt igang, og årets anden måned byder på et bredt udvalg af interessante serier.

To danske hitserier vender tilbage, mens også den populære 'Vikings' er klar til at udvide universet med en ny serie.

Måneden står også i musikkens tegn, hvor hele to dokumentarserier kommer til at skabe masser af debat.

Se de 10 serier, du skal streame i løbet af februar herunder.

The-Gilded-Age.jpg

The Gilded Age 

Skaberen af Downton Abbey er klar med en ny serie sat i 1882, og den bliver allerede sammenlignet med Netflix’ hitserie Bridgerton.

'The Gilded Age' følger den unge Marian Brook, som flytter til New York efter sin fars død, hvor hun bosætter sig hos sin konservative og velhavende tanter. Hun træder dermed ind i storbyens overklasse, der domineres af jernbanemagnat George Russell og hans familie.

Serien byder på en stærk rolleliste med bl.a. Cynthia Fox (Sex and the City), Christine Baranski (The Good Fight) og Carrie Coon (The Leftovers) samt det debuterende stortalent Louisa Jacobson indtager hovedrollen.

’The Gilded Age’ fik premiere den 25. januar på HBO Max.

 

pam-and-tommy-hulu-trailer.jpg

Pam & Tommy

Den nye serie ’Pam & Tommy’ fortæller den vilde og sandfærdige historie om det skandaleombruste kendispar Pamela Anderson og trommeslageren Tommy Lee.

Historien er sat i 90’erne og følger parrets vilde romance – og det berygtede sextape med de to stjerner, som bliver stjålet og offentliggjort.

Marvel-stjernen Stan Lee spiller Mortley Cruë-musikeren Tommy, mens Downton Abbey-skuespillerinden Lily James er det storbarmede 90’er ikon Pamela Anderson. Begge har de gennemgået en imponerende transformation. På rollelisten ses også Seth Rogen og Nick Offerman.

’Pam & Tommy’ kan ses fra 2. februar på Disney+.

 

Reacher.jpg

Reacher

Baseret på Lee Childs meget populære bogserie om militærmanden Jack Reacher kommer nu en ny serie med titlen ’Reacher’.

Romanerne er tidligere blevet filmatiseret med Tom Cruise i hovedrollen, men til serien overtages karakteren af det store muskelbundt Alan Ritchson – kendt fra bl.a. ’DC’s Titans’ og ’Blue Mountain State’.

I ’Reacher’ ankommer veteranen til den lille by Margrave, Georgia, hvor han pludselig bliver centrum for stedets første mordsag i 20 år. Vidner hævder nemlig at have set Jack på gerningsstedet. Er der et komplot mod ham?

’Reacher’ får premiere den 4. februar på Amazon Prime.

 

RaisedbyWolves.jpg

Raised by Wolves – sæson 2

Den storslåede science fiction-serie ‘Raised by Wolves’, der har danske Amanda Collin i en af de bærende roller, er tilbage med sin anden sæson.

’Raised by Wolves’ fortæller historien om to andrioder, mor og far, der får til opgave af opdrage menneskebørn på en fremmed planet. Her bliver de dog forstyrret af bl.a. en gruppe religiøse krigere.

Serien kombinerer en imponerende billedside med dybsindige refleksioner over, hvad det vil sige at være menneske. Ridley Scott og hans søn er involveret i serien.

Udover Amanda Collin som ”moder”, så får hun i denne sæson selskab af en anden dansker i Peter Christoffersen fra bl.a. ’Når støvet har lagt sig’.

2. sæson af 'Raised by Wolves' får premiere den 4. februar på HBO Max.

 

Badehotellet9.jpg

Badehotellet – sæson 9

TV2’s megapopulære serie ‘Badehotellet’ vender tilbage med en ny sæson.

Denne gang er vi nået til 1945, 2. verdenskrigs afslutning og Andersens badehotel er klar til at slå dørene op igen.

Serien tager dermed et spring på fire år siden forrige sæson, som sluttede i 1941 – og meget er dermed sket med de elskede karakterer siden sidst.

Flere af de velkendte ansigter er også klar igen, herudner Amalie Dollerup, Lars Ranthe og Jens Jacob Tychsen. Blandt de navne er Jens Jørn Spottag.

9. sæson af 'Badehotellet' får premiere den 7. februar på TV2 Play.

 

JanetJAckson1.jpg

Janet Jackson.

Janet Jackson fejrer 40-års jubilæet for sit debutalbum med en ny selvbiografisk tv-serie.

Den pressesky popstjerne åbner op om at stå i skyggen af sin mere berømte bror, Michael Jackson, hans død og den skandaløse Superbowl-optræden med Justin Timberlake samt hendes påståede hemmelige barn.

Dokumentaren ’Janet Jackson’ går tæt på sangerinden, der deler ud af personlige historier fra sit eget liv.

Alle fire afsnit af ’Janet Jackson.’ udkommer den 10. februar på C More. 

 

Borgen4.jpg

Borgen – sæson 4

Efter ni år vender DRs politiske hitserie ’Borgen’ tilbage med en fjerde sæson.

Sidste Babett Knudsen spiller igen rollen som Birgitte Nyborg, der nu er Danmarks udenrigsminister, og da et boreselskab finder olie på Grønland, starter en international kamp om Arktis.

Birgitte Hjort Sørensen spiller igen Katrine Fønsmark, der er nyhedsredaktør for en stor tv-kanal, mens Mikkel Boe Følsgaard er ny i serien, som Nyborgs nye spindoktor, sammen med bl.a. Magnus Millang.

Den nye sæson har fået undertitlen ”Riget, Magten og Æren’ og skrives af Adam Price.

4. sæson af 'Borgen’ får premiere den 13. februar på DR – de otte afsnit vil senere blive udgive på Netflix.

 

TromPoster.jpg

TROM

Ulrich Thomsen spiller journalisten Hannis, der bliver opsøgt af en ung kvinde, som påstår, at hun er hans datter og er i livsfare.

Det får Hannis til at vende hjem til Færøerne, hvor han gør et ubehageligt fund. Datteren, en miljøaktivist, er død under en lokal hvalfangst.

Han kaster sig nu ud i en efterforskning af, hvad der egentlig er sket – og optrevler langsomt lokalsamfundets mange hemmeligheder.

’TROM’ er den første serie nogensinde indspillet på Færøerne, hvor den smukke og barske natur danner rammen om fortællingen. Serien har baseret på Jógvan Isaksens krimibøger.

'TROM' får premiere den 13. febuar på Viaplay.

 

Jeen-yuhs.jpg

Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy

Dokumentar-serien ’Jeen-yuhs’ handler om en af den nyere tids mest kontroversielle og interessante musikere, nemlig Kanye West, der i dag blot går under navnet Ye.

Vi kommer helt tæt på Wests rejse fra rapper til forretningsmand og globalt brand. Dokumentaren vil indeholde hidtil uset optagelser, der strækker sig hele to årtier tilbage, og dækker alt fra hans mors død til hans fejlede præsidentkampagne i 2020.

’Jeen-yuhs’ har også undertitlen ”A Kanye Trilogy”, og i første omgang er det kun en del 1, som udgives i februar.

’Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy’ kan ses fra 16. februar på Netflix.

 

Vikings-Valhalla.jpg

Vikings: Valhalla

’Vikings: Vahalla’ er en ny serie sat i universet fra den meget populære serie Vikings

Fortællingen udspiller sig dog 100 år efter ’Vikings’ og inkluderer flere berømte vikinger, herunder Leif den Lykkelige, der drager på en begivenhedsrig opdagelsesrejse mod England.

Serien kommer til at følge vikingernes invasion mod netop England og Frankrig og har flere danske navne på rollelisten. Bl.a. Caroline Henderson, Søren Pilmark og Kenneth M. Christensen, mens den danske instruktør Niels Arden Oplev (Mænd der hader kvinder) har stået bag kameraet på første afsnit.

'Vikings: Vahalla' får premiere den 25. februar på Netflix.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.