Gå til hovedindhold

3 hypede gyserfilm som vi er blevet snydt for i Danmark!

Vi håber at få lov til at se dem i 2023

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Filmåret 2022 er ovre, hvorfor det også er tid til at gøre status. Det har vi bl.a. gjort med en top 10 over årets film samt kastet vores blik på, hvordan 2022 har været et suverænt gyserår.

Vi bliver her i gyserfilmens verden. For godt nok er vi blevet forkælet med en masse gode titler i 2022, men flere er også gået helt udenom Danmark, hvor man hverken har kunnet se dem i biografen eller på streaming her i landet.

Herunder har vi valgt tre hypede gys, som vi virkelig krydser fingre for meget snart bliver tilgængelige på vores breddegrader.

Watcher

 

Watcher

'Watcher' - ikke at forveksle med Netflix-serien The Watcher - fik allerede amerikansk premiere for et år siden på Sundance Film Festival, hvor den bl.a. var nomineret til jury-prisen. I sommers blev den så tilgængelig for det amerikanske biograf- og -streaming-publikum.

I Danmark har vi dog måttet kigge langt efter den roste gyser-thriller, der følger den amerikanske kvinde Julia, som flytter med sin mand til Bukarest, hvor han har fået et job.

Julia begynder at mistænke en fremmed i nabolejligheden for at være den lokale seriemorder, der halshugger kvinder.

Den spillesfilmsdebuterende instruktør Chloe Okuno leverer et moderne gys med Hitchcock-vibes og har Maika Monroe i hovedrollen, som fik sit gennembrud med den velansete gyserfilm It Follows i 2014.

 

Pearl

 

 

Pearl

Den oversete X var en af sidste års bedste gyserfilm og manden bag, Ti West, overraskede alle, da han til premieren annoncerede, at han allerede havde indspillet en prequel med X-skuespilleren Mia Goth tilbage på rollelisten.

Titlen er 'Pearl' og følger den ældre kvinde fra 'X' i sine unge år. Nærmere bestemt i 1918, hvor Pearl jagter en stjernekarriere med håb om at undslippe et liv i isolation og uden kærlighed på forældrenes gård.

Mens 'X' fik dansk biografpremiere, er 'Pearl' blevet totalt forbigået både på det store lærred og på streamingtjenesterne, det til trods for, at mange synes, at den er bedre end forgængeren.

Faktisk har 'Pearl' optrådt på flere lister i udlandet over årets bedste gyserfilm, hvilket kun får os til at ærgre os endnu mere over, at 'Pearl' endnu ikke er tilgængelig hos os.

En tredje film i serien med titlen 'MaXXXine' er desuden allerede på vej. Vi krydser fingre for, at den lander i Danmark omkring sin endnu ikke offentliggjorte premieredato.

Hellraiser

 

Hellraiser

Til halloween i 2022 kunne gyserfans i USA markere dagen med at se en ny Hellraiser-fortolkning om den drabelige gyserskurk Pinhead, der er baseret på Clive Barkers romanforlæg.

Men de fleste udenfor Amerikas grænser blev snydt for 'Hellraiser', der her fire måneder efter stadig ikke har fundet vej til Danmark. Instruktør David Bruckner har tidligere udtalt, at det handler om rettigheder, som åbenbart ikke er kommet på plads endnu.

Det er dermed usikkert, hvornår vi kan se Pinhead anno 2022 (spillet af Jamie Clayton) her i landet.

Den nye 'Hellraiser' følger en ung kvinde, der kommer i besiddelse af en mystisk boks, som hun for alt i verden ikke burde åbne. Den hidkalder nemlig de sadistiske Cenobites.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.