Gå til hovedindhold

Casper Christensen havde glemt kontroversielt Klovn-afsnit: ”Han blev halv-flov”

Det var ikke gået i dag

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Der er sket meget de sidste år, når det kommer til vores sprogbrug. Visse ord er blevet erklærede anstødelige, andre har vakt stor debat, og vi har udviklet os som samfund.

Derfor kan det af og til vække harme, når man ser tilbage på gamle film eller serier, der fx anvender et for i dag ”forbudt” ord.

Det er bl.a. tilfældet for ’Klovn’, der af flere omgange har vakt opsigt med diverse pinlige episoder og for at gå til grænsen - og lidt over.

LÆS OGSÅ: Klovn-interview: "Casper er jo pisseligeglad, så han sidder bare med bart klokkeværk"

Afsnittet ’Shut up’ fra sæson 6 skabte ikke debat tilbage i 2009, da det blev vist på TV. Det havde det nok til gengæld i dag for brugen af ét specifikt ord.

I vores podcast-snak med Klovn-medforfatter på sæson 8 og 9, Neel Feldstedt, fortæller hun, at det var faktisk hende, der mindede Casper Christensen og Frank Hvam om afsnittet. Hun fortæller:

- Nu siger jeg det bare. Jeg kommer til at sige et ord, som man ikke må sige længere, men jeg kan ikke citere det uden. Jeg måtte minde Casper og Frank om, at Casper i det afsnit, der hedder ’Shut up’, faktisk siger ”neger” mindst 15 gange. ”Negerfisse”, ”negernumse”, ”negerballer”.

- Det kunne han ikke selv huske. Jeg kunne se, at han blev lidt forarget og måske lidt halv-flov over det: ”Gud, har vi det?”.

- Der talte vi om, at det er jo diskursen, der har rykket sig. Det er optaget i omkring 2007-2008, der kunne man godt sige det. Det var ikke ”frown upon”. Så det måtte jeg jo lige minde dem om.

Lyt til hele vores snak med Neel Feldstedt i kino.dks podcast, hvor vi dykker ned i Klovn-universet – og Neel bl.a. svarer på om ’Klovn’ anno 2022 er blevet for stuerent?

Du finder også podcasten på disse tjenester:


På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)

BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.