Gå til hovedindhold

De 10 bedste film på HBO Nordic lige nu

Fra Christopher Nolans nyeste til internationale Oscar-vindere

Skrevet af Emil Blæsild Johansen


Sommeren står så småt på hæld, og for mange er sommerferien lige så stille ved at være overstået. Hverdagen vender tilbage, og det samme gør behovet for at bruge aftenerne på langs i selskab med en rigtig god film.

Selvom mange forbinder HBO Nordic med deres store udvalg af serier, så indeholder streamingtjenesten faktisk også en bred vifte af film. Vi har forsøgt at udvælge 10 af de stærkeste, som du lige nu kan streame hos HBO Nordic.

Det byder på både et dansk drama, en spansk Oscar-vinder, en newzealandsk mockumentary og meget meget mere.

tenet.jpg

Tenet

Da dørene sidste år endnu en gang blev åbnet til landets biografer efter coronanedlukningen, var Christopher Nolans 'Tenet' den første blockbuster, vi kunne se på det store lærred.

I Nolans action-thriller følger vi Protagonisten – en spion, der sendes på sit livs mission for at stoppe en tophemmelig forbryderorganisation, der med et mystisk, tidsforvridende våben, kaldet inversion, kan sætte hele menneskeheden i fare.

Christopher Nolan, der tidligere har lavet film som The Dark Knight, Inception og Interstellar, har selv kaldt 'Tenet' for sin mest ambitiøse film nogensinde.

John David Washington spiller filmens hovedrolle, som rejser igennem en mørk verden af international spionage. Heldigvis er der hjælp at hente hos kollegaen Neil, der spilles af Robert Pattinson.

lifeisbeautiful.jpg

Livet er smukt

Den evigt positive boghandler, Guido, har med sit ukuelige mod på livet fået skabt et idyllisk liv med kvinden han elsker og deres søn.

Men Anden Verdenskrig og jødeforfølgelsen står dog for døren, og Guidos perfekte tilværelse trues. Han må derfor stykke al sin vilje, humor og fantasi sammen for at beskytte sin søn.

'Livet er smukt' er en film, der med hjertevarm humor viser, hvordan selv nogle af verdenshistoriens mest grusomme begivenheder kan bringe det bedste frem i mennesker.

Roberto Benigni har skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i denne klassiker, der vandt 3 Oscar-statuetter i 1999 – heriblandt bedste udenlandske film og bedste mandlige hovedrolle.

htlagi10d.jpg

How to Lose a Guy in 10 Days

I den romantiske komedie 'How to Lose a Guy in 10 Days' møder vi scorekarlen Benjamin Barry (Matthew McConaughey) og klummeskribenten Andie Anderson (Kate Hudson).

Benjamin arbejder et hurtigt og smart liv i reklamebranchen og har indgået et væddemål med sin chef om, at han kan få en kvinde til at forelske sig i ham på 10 dage. Skæbnen vil dog, at hans udvalgte offer, Andie, netop har sat sig for at skrive en klumme om, hvordan man på 10 dage slipper af med en fyr.

Dette er opskriften på den komiske cocktail i 'How to Lose a Guy in 10 Days', der er instrueret af Donald Petrie, som også står bag Sandra Bullock-filmen Agent Catwalk.

efter-brylluppet.jpg

Efter Brylluppet

Susanne Bier har igennem de sidste par år taget det store skridt ud på den internationale filmscene, hvor hun blandt andet har instrueret Netflix-hittet Bird Box og senest HBO-krimiserien The Undoing med Nicole Kidman og Hugh Grant.

Man må dog ikke glemme Biers mangfoldige dansksprogede katalog, der rummer titler som Hævnen, Den eneste ene og ikke mindst 'Efter brylluppet'. 

'Efter brylluppet' handler om Jacob Petersen (Mads Mikkelsen), der har viet sit liv til et børnehjem i Indien. Børnehjemmet er dog lukningstruet, så da forretningsmanden Jørgen tilbyder en gavmild sum penge mod Jacobs deltagelse ved hans datters bryllup, tager Jacob imod tilbuddet og vender tilbage til København.

Ved brylluppet kommer hemmeligheder til at se dagens lys, og Jacob stilles foran sit livs dilemma.

hp.jpg

Harry Potter-filmene

Er du til de første film, hvor Harry betages af magiens verden og kæmper imod trolde, basilisker og dementorer? Eller vil du hellere se Harry deltage i den magiske trekamp, stå ansigt-til-ansigt med mørkets fyrste, Lord Voldemort, for første gang og være i indædt kamp imod den forfærdelige Dolores Umbridge?

Måske du helst vil se de afsluttende opgør, hvor alt er på spil, og Harry har brug for alt den hjælp han kan få, når Dødsgardister, mørk magi og ikke mindst Voldemort skal sættes en stopper for?

Eller skal du nok egentlig i virkeligheden bare bede om det hele (én gang til)?

Så kan samtlige film-kapitler af J.K. Rowlings fantastiske historie om “the boy who lived” heldigvis lige nu ses på HBO Nordic.

blairwitch.jpg

The Blair Witch Project

Da gyserfilmen 'The Blair Witch Project' udkom i 1999, tog den publikum med storm. Filmen handler om 3 filmstuderende, der tager ud i en skov i Maryland for at lave en dokumentarfilm om en lokal sagnomspunden heks.

Ikke alt går dog som det skal for de 3 studerende, og 'The Blair Witch Project' viser optagelserne fra deres overnaturlige oplevelser i skoven.

Filmen hører således til found footage genren, der rummer andre titler som Paranormal Activity og Cloverfield.

alt-om-min-mor.jpg

Alt om min mor

I Pedro Almodóvars 'Alt om min mor' får en tragisk hændelse Manuela til at rejse til Barcelona. Her opsøger hun sin eksmand, den transkønnede Lola, for at gøre et gammelt regnskab op. I Barcelona finder Manuela både gamle og nye venner, som har brug for hendes hjælp. 

Filmen er, som mange andre af Almodóvars film, fuld af farve, varme og et rigt og broget persongalleri.

'Alt om min mor' er en af mange Pedro Almodóvar-film på HBO Nordic. Du kan blandt andet også find film som Tal til hende, Volver og 'Kødet skælver'.

spacejam.jpg

Space Jam

På en golfbane står historiens måske største basketballstjerne, Michael Jordan, og skal til at tage en bold op fra hullet. Det gør han i hvert fald lige indtil en tegneserie lasso vikler sig rundt om armen på ham, og hiver ham ned igennem hullet.

Bagmændene er Bugs Bunny, Daffy Duck og de andre Looney Tunes. De har nemlig brug for Jordans hjælp til at besejre de onde Nerdlucks i en basketballkamp for at sikre sig frihed.

'Space Jam' er en film om den mest vanvittige basketballkamp nogensinde, der blander animerede tegneseriefigurer og rigtige mennesker.

I dag, 25 år efter den oprindelige 'Space Jam', kan du lige nu i biograferne se Space Jam: A New Legacy. Denne gang er det LeBron James, der sammen med Looney Tunes begiver sig ud i en basketballkamp for sin frihed.

lara-croft.jpg

Lara Croft: Tomb Raider

I 2001 blev den populære computerspilsfigur Lara Croft bragt til live på det store lærred af Angelina Jolie i 'Lara Croft: Tomb Raider'.

Lara Croft har arvet en stor interesse for arkæologi fra sin far, og hun tager derfor på farlige missioner i ruiner og gravkamre verden over i sin søgen efter ældgamle artefakter og skatte.

Faren lurer dog, og Lara Croft må samarbejde med sine konkurrenter i jagten på en overnaturlig talisman, før den ender i hænderne på den ondskabsfulde organisation, Illuminati.

what-we-do-in-the-shadows-2.jpg

What We Do in the Shadows

Man skulle tro, at livet som vampyr er fuld af action og spænding i hverdagen. Men faktisk skal vampyrer, akkurat som alle andre, også tage sig af livets mere mondæne sider.

Det viser mockumentary-filmen 'What We Do in the Shadows', hvor et kamerahold følger et vampyrkollektiv i New Zealand helt tæt på, alt imens beboerne bakser med husleje, oprydning og roomie-konflikter.

Fortællingen om de 4 vampyrer Viago (379 år), Deacon (183 år), Vladislav (862 år) og Petyr (8.000 år) er proppet med absurditeter, blod og en dybt original humor.

Taiki Waititi (Jojo Rabbit, Thor: Ragnarok) og Jermaine Clement (Flight of the Concords) har sammen skrevet og instrueret filmen, og de to spiller desuden selv vampyrerne Viago og Vladislav.

'What We Do in the Shadows' er også lavet til en serie, som ligeledes kan findes på HBO Nordic

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.