Gå til hovedindhold

De 10 bedste film på Netflix lige nu

Nye og gamle mesterværker

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Vi kender det kun alt for godt selv, nemlig udfordringen med at skulle finde den helt rigtige film, når Netflix er blevet tændt.

Vi har derfor browset i streamingtjenestens store katalog af film - nye som gamle - og forsøger her at pege på de 10 bedste titler, som du kan se på Netflix lige nu.

Det betyder bl.a. noget for enhver smag - både kendte klassikere og mindre kendte titler. Se film fra mesterinstruktører som Quentin Tarantino og David Fincher, en dansk komedieklassiker og forførende dansetrin fra 80’erne med mere.

Se vores 10 udvalgte film på Netflix herunder. Klik på titlerne for at se mere.

Django Unchained

 

Django Unchained (2012)

I Tarantinos western 'Django Unchained' bliver slaven Django befriet af dusørjægeren Dr. Schultz (Christoph Waltz), der behøver hjælp til at finde nogle berygtede, kriminelle brødre.

Samtidig bliver han også oplært i dusørjægerens fine fag, som kommer til at vise sig særligt nyttigt. Sydens mest modbydelige plantage- og slaveejer Calvin Candie er nemlig i besiddelse af Djangos smukke kone Broomhilda.

Schultz og hans nye lærling infiltrerer derfor plantagen for at befri hustruen, men Candies loyale husslave, Stephen, fatter mistanke om redningsforsøget.

Filmen er Quentin Tarantinos første rendyrkede western, inden han fortsatte i samme spor med The Hateful Eight. 'Django Unchained' er dog en mere vellykket film, ikke mindst pga. suveræne Christoph Waltz, der modtog karrierens anden Oscar-statuette, og Leonardo DiCaprio i en sjælden usympatisk rolle.

 

Marriage Story

 

Marriage Story (2019)

Filmen 'Marriage Story' er et skarpt og rørende portræt af et ægteskab, der går i stykker, og en familie, der holder sammen.

Parret Nicole og Charlie bor sammen med deres søn Henry i New York, hvor de også arbejder som hhv. skuespiller og instruktør i en teatertrup. Men efter flere års ægteskab er de to vokset for langt fra hinanden.

Nicole rykker til Los Angeles med Henry, da hun får hovedrollen i en tv-pilot. Med Charlie stadig bosat i New York begynder en længere kamp for at ende ægteskabet på bedste vis og gøre, hvad der er bedst for deres søn.

'Marriage Story' har Scarlett Johansson og Adam Driver i hovedrollerne, og instruktøren Noah Baumbach har tidligere fået en Oscar-nominering for manuskriptet på The Squid and the Whale.

Laura Dern vandt en Oscar for Bedste birolle for sit veloplagte advokat-portræt.

 

Little-Women.jpg

 

Little Women (2019)

Louisa May Alcotts klassiske roman om Meg, Jo, Beth og Amy foregår i 1860'erne, men alligevel har instruktør Greta Gerwig formået at lave en filmatisering, der føltes både rammende og moderne.

Historien følger de fire March-søstres opvækst i tiden omkring den amerikanske borgerkrig, hvor deres far gør tjeneste, mens moderen er hos dem.

Meg, Jo, Beth og Amy er alle passionerede, kunstneriske og vidt forskellige. Alligevel er søstrene tæt knyttet af et unikt sammenhold - og ikke mindst af et brændende behov for at leve livet som individer i en mandsdomineret verden. 

Rollelisten bugner af tidens mest lovende unge stjerner, Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson og Timothée Chalamet, overfor garvede navne som Meryl Streep og Laura Dern i større roller.

 

Prinsesse Mononoke (1997)

 

Prinsesse Mononoke (1997)

Den japanske tegnefilmsmester Hayao Miyazaki skabte med den eventyrlige Prinsesse Mononoke ikke kun en magisk fortælling, men også et fortryllende univers, man kan vende tilbage til igen og igen.

I filmen følger man den unge kriger Ashitaka, der er blevet inficeret af et uhyrligt væsen og derfor må rejse ud for at finde en kur. Her lander han midt i en ødelæggende konflikt mellem et lille minesamfund og den omkringliggende skov.

Skovens forkæmper er prinsesse Mononoke, der er opfostret af ulve og som er mere dyr end menneske.

Udover 'Prinsesse Mononoke' byder Netflix også på en lang række af Miyazakis andre og ligeledes forrygende og finurlige film, bl.a Chihiro og heksene, Det levende slot og Min nabo Totoro.

 

Klovn: The Movie

 

Klovn: The Movie (2010)

'Klovn: The Movie' er blandt de bedste danske komedier, der nogensinde er lavet. Det tør vi godt sige, for sjældent har en film fremprovokeret flere latterbrøl i biografsalen.

Filmen bygger selvfølgelig på den danske tv-serie af samme navn, som er udkommet med otte sæsoner.

I hovedrollerne ser vi selvfølgelig Frank Hvam, Casper Christensen, Iben Hjejle og Mia Lyhne. Filmen byder desuden på gæsteroller af bl.a. Medina, Jørgen Leth, Mikael Bertelsen, Remee og Simon Kvamm.

Frank og Casper skal denne gang på kanotur, og som enhver rigtig herretur involverer det både bordelbesøg og joints ... men planerne ændres radikalt, da Mias nevø, Bo, pludseligt skal med.

 

Jaws (1975)

 

Jaws (1975)

Hvad angår gysende sommerfilm, bliver det ikke meget bedre end tilfældet er med Steven Spielbergs haj-gyser og strand-basker Jaws aka 'Dødens gab' fra 1975.

Det er uomtvisteligt en af filmhistoriens helt store klassikere og behøver ikke en videre detaljeret introduktion.

Kort fortalt forsvinder en ung kvinde på en natlig svømmetur, hvilket myndighederne forsøger at bortforklare af politiske grunde. Vi ved dog alle, at det er en glubsk haj, der er på spil. Starten på en kamp mellem menneske og monster er på grusom vis sat i søen.

Filmen spiller mesterligt på frygten for det ukendte og frygten for det, man ikke kan se. Det betyder bl.a., at man først for alvor får det farlige bæst at se i en forbilledlig og neglebidende intens finale.

Filmen sendte da også straks den blot 28-årige Spielberg mod stjernerne - og hvem kan ikke nynne med på John Williams' Oscarvindende haj-tema?

 

Dirty Dancing (1987)

 

Dirty Dancing (1987)

Find danseskoene frem. For med 80’er-klassikeren Dirty Dancing er det sommer, året er 1963 og den 17-årige Baby er på ferie med sin familie. På hotellet arbejder Johnny som danseinstruktør, men da Baby første gang møder ham, er det noget helt andet end vals, han er i gang med.

Johnny står derimod for en både svedende og sensuelle dansetrin, der sætter hele kroppen i kog. Det samme gør den skønne duo bestående af henholdsvis Jennifer Grey og naturligvis Patrick Swayze.

Udover at være en film, der fik mænd til at forsøge på at løfte dansepartnere op over hovedet, var 'Dirty Dancing' også filmen, der for alvor satte fart på Patrick Swayzes karriere.

 

Forrest Gump (1994)

 

Forrest Gump (1994)

Hvis sommerhumøret fejler, så kan Robert Zemeckis' både søde, rørende og charmerende Forrest Gump fra 1994 i den grad få smilet frem. Oscarvinderen har nemlig det hele: musik, historie og en fantastisk karakter i titelrollen, nemlig den enfoldige og ikke mindst hele vejen godhjertede Forrest.

Tom Hanks brillerer i titelrollen, og i en film, der fortæller historien om den elskelige antihelt, som fører publikum gennem et forrygende ridt af højdepunkter fra det 20. århundredes USA. Fra Elvis over Martin Luther King og videre til Vietnamkrigen.

'Forrest Gump' vandt hele seks Oscars, det bl.a. for Bedste film, Bedste mandlige hovedrolle og Bedste instruktør. Det er bestemt også en film, det er svært ikke at holde af.

 

No Country for Old Men

 

No Country for Old Men (2007)

I Coen-brødrenes suveræne og støvede thriller spiller Josh Brolin rollen som Llewellyn Moss, der på grænsen mellem Texas og Mexico nærmest falder over en mislykket narkosmugling: blodige lig og en taske fuld af penge.

Uden at tænke nærmere over konsekvenserne tager Llewellyn og hans naive kone pengene. Men når man stjæler penge fra den mexicanske underverden og en korrupt forretningsmand fra Texas, har det nogle livstruende konsekvenser.

Llewellyn befinder sig hurtigt på meget dybt vand og tingene udvikler sig snart i en helt forkert retning, da han opdager en sporingsanordning i tasken.

Han har nu både den lokale sherif og den notoriske lejemorder Chigurh efter sig.

'No Country for Old Men' er baseret på Cormac McCarthys roman af samme navn, og filmen vandt Oscars for Bedste film, Bedste instruktion, Bedste adapterede manuskript og Bedste mandlige birolle (Javier Bardem som den koldblodige lejemorder).

 

Good Time (2017)

 

Good Time (2017)

Robert Pattinsons præstation i denne thriller fra Safdie-brødrene er blevet sammenlignet med intet mindre end Robert De Niro i 'Taxi Driver'.

Filmen følger den kriminelle Connie, der efter et mislykket bankrøveri får anbragt sin demente bror Nick i spjældet.

Nu gælder det for Connie om at få sin bror ud hurtigst muligt, men da han selv er eftersøgt af politiet, bliver det en lang nat i New Yorks gader.

Hvis man er vild med Safdie-brødrenes intense og energiske filmstil kan deres glimrende 'Uncut Gems' ligeledes findes på Netflix.

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.