Gå til hovedindhold

De 10 bedste film på Netflix lige nu

Mesterværker, Mads Mikkelsen og en medrivende tur til Mordor

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Vi kender det kun alt for godt selv, nemlig udfordringen med at skulle finde den helt rigtige film, når Netflix er blevet tændt.

Vi har derfor browset i streamingtjenestens store katalog af film - nye som gamle - og forsøger her at pege på de 10 bedste titler, som du kan se på Netflix lige nu.

Det betyder bl.a. noget for enhver smag - både kendte klassikere og mindre kendte titler. Fra et intenst 90’er-mesterværk med Mads Mikkelsen, videre til charmerende humor med George Clooney og forførende dansetrin fra 80’erne med mere.

Se vores 10 udvalgte film på Netflix herunder. Klik på titlerne for at se mere.

Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

 

Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

En af vor tids absolut største filmskabere er uden tvivl filmnørden Quentin Tarantino, hvis film emmer af en ufortyndet kærlighed til mediet.

Det gør sig bestemt også gældende med hans seneste film Once Upon a Time... in Hollywood, der udspiller sig i Los Angeles i 1969 med den afdankede skuespiller Rick Dalton og hans tilbagelænede stuntmand Cliff Booth i front.

De to hovedroller spilles veloplagt af henholdsvis Leonardo DiCaprio og Brad Pitt, der begge i den grad nyder at portrættere deres respektive roller, hvilket smitter af, når man her følger deres liv sammen i en filmbranche, der er under massiv forandring - det med en ny hot generation af filmskabere på vej.

'Once Upon a Time... in Hollywood' er Tarantinos niende film og bl.a. en hyldest til slutningen af filmbyens gyldne æra. Brad Pitt modtog desuden sin første Oscar for skuespil i birollen som Cliff Booth, mens filmen blev hædret for sit overbevisende produktionsdesign.

 

Ringenes Herre-trilogien (2001-2003)

 

Ringenes Herre-trilogien (2001-2003)

Det er umuligt at komme udenom Peter Jacksons monumentale filmtrilogi, når man snakker eventyrfilm - og storslåede film i det hele taget. Det er en trilogi, der med sine mange nuancerede karakterer, detaljerige univers og drønspændende fortælling kan genses igen og igen.

Der blev lagt engagerende fra land med den første film i 2001 med Ringenes Herre: Eventyret om Ringen, hvor hobbitten Frodo arver en mystisk guldring af sin ældre onkel Bilbo. Det viser sig, at ringen har magiske evner. For den, der besidder den, kan regere verden!

Det er starten på et imponerende eventyr om kampen mellem det gode og det onde - sidstnævnte ondskab indfinder sig bl.a. i skikkelse i af den onde troldmand Saruman, der vil gøre alt for at få fat i ringen.

Peter Jacksons trilogi baseret på J.R.R. Tolkiens værk blev efterfulgt af De to tårne og blev afsluttet med Kongen vender tilbage.

 

The Social Network (2010)

 

The Social Network (2010)

Instruktøren David Fincher ramte i 2010 filmisk plet med sit Oscar-vindende drama The Social Network. En film, der tager medrivende fat om temaer som succes, venskab og forræderi i en fortælling om Facebooks spændende tilblivelse.

I hovedrollen finder man Jesse Eisenberg som programmeringsgeniet Mark Zuckerberg, der en aften i efteråret 2003 sætter sig foran sin computer og begynder at arbejde på en ny idé. Hvad der begynder som programmering på hans kollegieværelse, former sig dog snart til et enormt globalt netværk og en revolution indenfor kommunikation.

Vejen til global succes og enorm magt er dog langt fra uden sin del af konsekvenser for Zuckerberg og folkene omkring ham. 'The Social Network' modtog tre Oscars for Bedste musik, Bedste manuskript baseret på forlæg og for Bedste klipning.

 

Prinsesse Mononoke (1997)

 

Prinsesse Mononoke (1997)

Den japanske tegnefilmsmester Hayao Miyazaki skabte med den eventyrlige Prinsesse Mononoke ikke kun en magisk fortælling, men også et fortryllende univers, man kan vende tilbage til igen og igen.

I filmen følger man den unge kriger Ashitaka, der er blevet inficeret af et uhyrligt væsen og derfor må rejse ud for at finde en kur. Her lander han midt i en ødelæggende konflikt mellem et lille minesamfund og den omkringliggende skov.

Skovens forkæmper er prinsesse Mononoke, der er opfostret af ulve og som er mere dyr end menneske.

Udover 'Prinsesse Mononoke' byder Netflix også på en lang række af Miyazakis andre og ligeledes forrygende og finurlige film, bl.a Chihiro og heksene, Det levende slot og Min nabo Totoro.

 

Pusher (1996)

 

Pusher (1996)

Det var med ufortyndet energi og en smittende fandenivoldskhed, at den danske filmskaber Nicolas Winding Refn bragede ind på den danske filmscene. For med sit højpotente krimidrama Pusher blev der i den grad skrevet ny, vild og dansk filmhistorie.

Det er en for datidens filmlandskab banebrydende præstation både foran og bag kameraet, hvor vi med håndholdt kamera kommer helt ned i det kriminelle miljø i Danmarks hovedstad. 

Kim Bodnia tryllebandt i rollen som den pressede Frank, mens en ung Mads Mikkelsen engagerende indtog rollen som Tonny. 'Pusher' fik desuden to fortsættelser, der begge absolut også er værd at bruge tid på. Nummer to i rækken, Pusher II, kan desuden ses på Netflix.

 

Jaws (1975)

 

Jaws (1975)

Hvad angår gysende sommerfilm, bliver det ikke meget bedre end tilfældet er med Steven Spielbergs haj-gyser og strand-basker Jaws aka 'Dødens gab' fra 1975.

Det er uomtvisteligt en af filmhistoriens helt store klassikere og behøver ikke en videre detaljeret introduktion.

Kort fortalt forsvinder en ung kvinde på en natlig svømmetur, hvilket myndighederne forsøger at bortforklare af politiske grunde. Vi ved dog alle, at det er en glubsk haj, der er på spil. Starten på en kamp mellem menneske og monster er på grusom vis sat i søen.

Filmen spiller mesterligt på frygten for det ukendte og frygten for det, man ikke kan se. Det betyder bl.a., at man først for alvor får det farlige bæst at se i en forbilledlig og neglebidende intens finale.

Filmen sendte da også straks den blot 28-årige Spielberg mod stjernerne - og hvem kan ikke nynne med på John Williams' Oscarvindende haj-tema?

 

Dirty Dancing (1987)

 

Dirty Dancing (1987)

Find danseskoene frem. For med 80’er-klassikeren Dirty Dancing er det sommer, året er 1963 og den 17-årige Baby er på ferie med sin familie. På hotellet arbejder Johnny som danseinstruktør, men da Baby første gang møder ham, er det noget helt andet end vals, han er i gang med.

Johnny står derimod for en både svedende og sensuelle dansetrin, der sætter hele kroppen i kog. Det samme gør den skønne duo bestående af henholdsvis Jennifer Grey og naturligvis Patrick Swayze.

Udover at være en film, der fik mænd til at forsøge på at løfte dansepartnere op over hovedet, var 'Dirty Dancing' også filmen, der for alvor satte fart på Patrick Swayzes karriere.

 

Forrest Gump (1994)

 

Forrest Gump (1994)

Hvis sommerhumøret fejler, så kan Robert Zemeckis' både søde, rørende og charmerende Forrest Gump fra 1994 i den grad få smilet frem. Oscarvinderen har nemlig det hele: musik, historie og en fantastisk karakter i titelrollen, nemlig den enfoldige og ikke mindst hele vejen godhjertede Forrest.

Tom Hanks brillerer i titelrollen, og i en film, der fortæller historien om den elskelige antihelt, som fører publikum gennem et forrygende ridt af højdepunkter fra det 20. århundredes USA. Fra Elvis over Martin Luther King og videre til Vietnamkrigen.

'Forrest Gump' vandt hele seks Oscars, det bl.a. for Bedste film, Bedste mandlige hovedrolle og Bedste instruktør. Det er bestemt også en film, det er svært ikke at holde af.

 

The Big Lebowski (1998)

 

The Big Lebowski (1998)

"Ve vant ze money, Lebowski!".

Med 'The Big Lebowski' leverer Coen-brødreneen vanvittig historie fuld af sære eksistenser og elskelige idiotiske indfald. Den midaldrende hippie ’The Dude’ tilbringer det meste af sin rigelige fritid i en bowlinghal sammen med den småpsykotiske Vietnam-veteran Walter (John Goodman) og den ikke alt for opvakte Donny (Steve Buscemi).

’The Dude’ bærer det borgerlige navn Lebowski, og det deler han tilfældigvis med en fed, usympatisk rigmand. På grund af navnefællesskabet bliver han fejlagtigt overfaldet af et par gorillaer, der tilmed tisser på hans gulvtæppe. Opildnet af sine to bowlingkumpaner opsøger han den anden Lebowski for at få erstattet sit højtelskede tæppe.

Filmen kan ved første øjekast virke som et usammenhængende syretrip, men den vinder stort ved gensyn og har fortjent fået kultstatus og anses som en af Coen-brødrenes bedste film.

 

Tenebre (1982)

 

Tenebre (1982)

Hvis navnet Dario Argento ikke umiddelbart ringer en klokke, har du noget grusomt godt i vente. Den italienske filmskaber og skrækmesters 80er-giallo kan nemlig nu opleves på Netflix, hvor den har den skønne danske titel Terror uden grænser. Ja, så ved man godt, hvad klokken har slået.

Den intense thriller følger den amerikanske krimiforfatter Peter Neal, der netop har færdiggjort sin nye roman og derfor nu er på tour for at promovere udgivelsen. Det fører ham til det skønne Rom, der dog snart skal vise sig at være knapt så skønt et bekendtskab.

Forfatteren bliver nemlig involveret i et brutalt mordmysterie, som han end ikke ville kunne have forfattet bedre selv. En blodig sag, der sender Neal ud på jagt efter en mystisk morder, der er på rov i byens gader.

Dario Argento viser her med mesterlig sans, hvordan en krimi skal fortælles, hvordan blodige mord skal iscenesættes og ikke mindst, hvordan intens musik skal bruges. Ganske enkelt m
esterligt!

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.