Gå til hovedindhold

10 film du skal se i juni 2021

Månedens bedste titler på streaming

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


Streamingtjenesterne skyder årets første sommermåned i gang med flere spændende både fiktions- og dokumentarfilm, som lader os rejse bl.a. tilbage i tiden med Ulrich Thomsen til USA og sender os på turné med Lukas Graham.

Filmene byder på noget for alle i både musik-, komedie-, action- og animationsgenren.

Her kommer de 10 film, du skal se i juni.

Come Away.jpg

 

Come Away

Eventyr-dramaet handler om søskendeparret Peter og Alice. Da deres ældste bror dør i en tragisk ulykke, forsøger Peter og Alice at redde deres forældre fra dyb sorg og fortvivlelse.

Til sidst tvinges de til at vælge mellem deres hjem og fantasi, og her starter historierne om deres ikoniske rejser til Eventyrland og Aldriglandet.

'Come Away' er en ny fortolkning af eventyrene om 'Peter Pan' og 'Alice i Eventyrland'.

Se 'Come Away' på Paramount+ fra den 1. juni.

vores_mand_i_amerika_1.jpg

 

Vores mand i Amerika

Ulrich Thomsen er frontmanden i 'Vores mand i Amerika', der handler om den modstandskamp Danmarks ambassadør i Amerika, Henrik Kauffmann, udkæmpede under Anden Verdenskrig.

9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter et samarbejde med nazisterne. 

Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt.

Thomsen er netop nu biografaktuel med den femte Afdeling Q-film Marco effekten.

'Vores mand i Amerika' kan ses på C More fra den 4. juni.

radioactive.jpg

 

Radioactive

Det romantiske drama 'Radioactive' fortæller den rigtige historie om videnskabskvinden Marie Sklodowska-Curie og hendes Nobel-prisvindende arbejde, der ændrede verden.

Filmen følger herudover Pierre Curie og de to forskeres kærlighedsforhold samt deres opdagelser gennem det 20. århundrede.

I rollen som Marie ses Rosamund Pike, der er kendt fra film som Gone Girl og Die Another Day, mens hun sidste måned var streamingaktuel med sin Golden Globe-vindende rolle i I Care a Lot.

Se 'Radioactive' på C More fra den 4. juni eller lej den på Blockbuster.dk eller SF Anytime nu.

Godzilla vs Kong.jpg

 

Godzilla vs. Kong

Menneskeheden er fanget i midten, når de to legendariske filmmonstre, nemlig den japanske Godzilla og kæmpeaben King Kong, mødes til monsterkamp.

Filmen forener de to monsteruniverser fra henholdsvis Kong: Skull Island og Godzilla samt dens efterfølger Godzilla: King of the Monsters.

King Kong så første gang dagens lys i filmen af samme navn fra 1933, mens kæmpeøglen Godzilla trådte ind på filmscenen med filmen af samme navn i 1954.

'Godzilla vs. Kong' kan købes og lejes på Blockbuster.dk og Viaplay nu.

7yearsoflukasgrahampromo.jpeg

 

7 Years of Lukas Graham

Dokumentarfilmen om den populære musikgruppe Lukas Graham, der står bag hits som '7 Years', 'Mama Said' og 'Drunk in the Morning', satte publikumsrekord og blev den bedst sælgende danske dokumentar i 9 år. 

'7 Years of Lukas Graham' følger bandet over en periode på 7 år fra 2013, hvor ingen præcis vidste, hvor stor gruppen af de unge danske drenge ville blive.

Vi følger bandet og i særdeleshed den karismatiske frontmand Lukas Forchammer, og hvordan succesen rammer i et hudløst ærlig portræt om at balancere personlig integritet, familieliv og en altomsluttende karriere.

'7 Years of Lukas Graham' kan ses på DR TV fra den 6. juni eller lejes på Blockbuster.dk og SF Anytime nu.

Klub k.jpg

 

Klub Kranium

Den danske dokumentar, der også er kendt som 'Dark Blossom', handler om tre tætte venner, der har fundet hinanden i den danske goth-kultur.

Venskabet trues dog, da den ene af dem bliver forelsket og ser en udvej fra deres lille provinssamfund.

Filmen blev hædret med en Danish DOX Award ved filmfestivalen CPH:DOX 2021.

'Klub Kranium'  kan ses på DR TV fra den 6. juni.

awake (1).jpg

 

Awake

Postapokalyptiske film som A Quiet Place har altid været interessante, fordi de kaster lys over aktuelle emner, men sætter dem i en fremtidskontekst. 

I 'Awake' føles det hele ret nærværende, da en katastrofe har udslettet al elektronik og udryddet menneskers evne til at sove.

Heldigvis finder en tidligere soldat måske en løsning sammen med sin datter.

'Awake' kan ses på Netflix fra den 9. juni.

juni topbillede.jpg

 

Blithe Spirit

Et overnaturligt trekantsdrama udfolder sig i fantasy-komedien 'Blithe Spirit', der handler om et spirituelt medium, som holder en seance for en forfatter med skriveblokade.

Mediummet ender dog ved et uheld med at fremkalde forfatterens afdøde kones spøgelse, og situationen bliver hurtigt meget kompleks mellem forfatteren, ekskonen OG hans nye kone.

Den romantiske komedie er baseret på et teaterstykke og har bl.a. Judi Dench på rollelisten.

'Blithe Spirit' kan købes fra den 14. juni på Blockbuster.dk.

FATHERHOOD (1).jpg

 

Fatherhood

Komikeren Kevin Hart spiller hovedrollen i 'Fatherhood', der handler om en far, som selv må tage sig af sin datter, da hans kone uventet dør dagen efter datterens fødsel.

Jumanji og Central Intelligence-skuespilleren Kevin Hart ses denne gang i en mere alvorlig og dramatisk rolle, end vi er vant til at se ham.

Hart har også medvirket i den amerikanske genindspilning af De urørlige med titlen The Upside, hvor han spillede overfor Bryan Cranston.

'Fatherhood' kan ses fra den 18. juni på Netflix.

America.jpg

 

America: The Motion Picture

Animationsfilmen 'America: The Motion Picture' handler om en motorsavs-svingende George Washington, der sammen med sin ølelskende kammerat, Sam Adams, bekæmper briterne.

Filmen er en humoristisk nyfortolkning af Den Amerikanske Revolution med stemmeskuespil af bl.a. Channing Tatum, Simon Pegg og Judy Greer.

America: The Motion Picture kan ses på Netflix fra den 30. juni.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.