Gå til hovedindhold

10 serier du skal se i juni (2021)

Fra højtelsket Marvel-skurk til gensyn med 'Friends' og 'Klovn'

Skrevet af Ingeborg Bisgaard


Sommeren står for døren. Men juni bugner stadig af gode serier på diverse streamingtjenester, som du kan se i ly for solen og EM i fodbold. 

Månedens serier byder på gensyn med højtelskede karakterer som vennerne fra Friends, tordenguden Thors onde bror Loki, gentlemen-tyven Assane og Klovn-makkerparret.

Vi har herunder samlet en liste med de 10 serier, du skal se i juni. 

venner / friends

 

Friends: The Reunion

En genforening af serie-verdenens mest berømte venner har ladet vente på sig, men et nyt særafsnit med titlen 'Friends: The Reunion' kan nu endelig ses på HBO Nordic.

I afsnittet ser skuespillerne bag Joey, Chandler, Rachel, Monica, Phoebe og Ross tilbage på den succesfulde sitcom, som de fleste med et fjernsyn i 90'erne og 00'erne har et særligt forhold til.

Med indslag som lejlighedsquiz, gennemgang af ikoniske øjeblikke og catwalk med de mest genkendelige kostumer er der ingen tvivl om, at afsnittet er lavet specielt til seriens fans.

Undervejs får de besøg af en række gæstestjerner som Justin Bieber, Lady Gaga samt Tom Selleck og Maggie Wheeler, der spillede fanfavoritterne Richard og Janice i serien. 

Afsnittet byder på to timer med grin og nostalgi i selskab med alles yndlings venner. 

'Friends: The Reunion' havde premiere på HBO Nordic den 27. maj.

19

 

19 - sæson 4 af '17'

Nordmændene har efterhånden fået ry for at lave ungdomsserier i verdensklasse (fx Skam), så når der kommer nyt fra vores venner i Nord er det værd at lige at tjekke ud.

I denne omgang er der tale om den fjerde og sidste sæson af dramauniverset '17'. I nitten afsnit følger serien 19-årige Aisha, som drømmer om at være en fri, stærk og selvstændig kvinde. For at blive den selvstændige pige, hun ønsker at være, er hun dog nødt til at at bryde nogle regler. Men er hendes omgivelser klar til, at Aisha ikke længere er den flinke pige?

Serien handler om at være i slutningen af teenageårene, og forsøge at finde sin egen stemme midt i støjen af andres stærke holdninger og samfundets forventninger.

'19' kan ses på DRTV fra den 4. juni.

lisey.jpg

 

Lisey's Story

Det er med erfarne kræfter ved roret, at juni-måned byder på nervepirrende gys og mystik i denne miniserie om en enke, som bliver offer for en farlig stalker, der er besat af hendes afdøde mands forfatterskab.

Julianne Moore spiller hovedrollen som Lisey, der bliver tvunget til at se tilbage på de øjeblikke i hendes ægteskab, som hun har gjort sit bedste for at glemme.

Det er den legendarisk gyser-forfatter Stephen King, der står bag manuskriptet baseret på hans egen roman af samme navn, som bringes til live i denne miniserie fra den chilenske instruktør Pablo Larraín (Jackie, No) og producer J.J. Abrams.

Foruden den Oscar-vindende Julianne Moore, er også store navne som Clive Owen (Closer), Dane DeHaan ( The Amazing Spider-Man 2) og Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight) at finde på rollelisten.

'Lisey's Story' får premiere på Apple TV+ den 4. juni.

Klovn8-Casper-Frank.jpg

 

Klovn - Sæson 8

Frank Hvam og Casper Christensen er tilbage med en ny sæson spækket med tåkrummende underholdning. Komikerparret havde ellers meldt ud, at de efter filmen Klovn The Final var det slut.

Den nye sæson består af otte afsnit og har fået undertitlen 'Vore bedste år' - og Frank Hvam har udtalt, at man godt kan glæde os til en god blanding af "skavanker og eventyr".

Frank har bl.a. start sin egen podcast, som det kan ses i dette første klip fra sæson 8.

Den nye sæson kommer også til at byde på et væld af gæster - fra fanfavoritter til helt nye stjerner - se listen over medvirkende her. 

Den 8. sæson af 'Klovn' får premiere på TV2 Play den 6. juni.

Max Anger

 

Max Anger - With One Eye Open

Den er også svensk krimiserie på programmet i juni, når bestsellertriolgien af Martin Österdahl lander på Viaplay i starten af måneden.

Tiden spoles 25 år tilbage, hvor den tidligere soldat, Max Anger, indleder et forhold til en russisk kollega, som han få mistanke om er spion.

Da hun senere forsvinder, bliver det starten på en actionfyldt rejse for at finde hende, hvor han også bliver konfronteret med sin egen fortid.

Hvis seriens svenske hovedroller virker bekendte, kan det være fordi at hovedrolleindehaverne Adam Lundgren og Evin Ahmad tidligere har medvirket i henholdsvis 'Familien Löwander' og danske The Rain.

'Max Anger - With One Eye Open' kan ses på Viaplay fra den 6. juni.

loki

 

Loki

Loki er en af de mest elskede skurke i hele Marvel-universet, og i juni får vi lov til at se den populære karakter folde sig ud i sin helt egen serie.

Marvel har har med serierne WandaVision og The Falcon and The Winter Soldier tidligere på året vist, at de ikke er bange for at lege med forskellige genrer, så det er spændende at se, hvad Loki-serien kommer til at byde på.

Plottet tager udgangspunkt i begivenhederne fra Avengers: Endgame, hvor det lykkes Loki at stjæle og forsvinde med Tesserakten, der gør det muligt for ham at bevæge sig mellem tidslinjer og dimensioner. Serien følger hans videre færden herfra.

Tom Hiddleston er tilbage som tordenguden Thors uærlige bror, og får selskab af bl.a. Owen Wilson, Richard E. Grant og Gugu Mbatha-Raw.

'Loki' får premiere på Disney+ den 9. juni.

the beast must die

 

The Beast Must Die

Den britiske skuespiller Jared Harris opnåede stor anerkendelse med sin rolle i seriesuccesen Chernobyl. Nu er han så tilbage på skærmen i denne britiske krimiserie om en mor, der vil hævne hendes søn, som blev dræbt af en flugtbilist.

Harris får selskab af Cush Jumbo (The Good Wife, The Good Fight), som spiller moderen Frances, der, efter politiets manglende fremskridt, vælger at tage sagen i egen hånd.

Frances opsporer derfor personen, som hun mener er skyldig i den 6-årige søns død, og begynder at infiltrere hans liv og planlægge hans død.

Serien er baseret på en roman af samme navn, som er skrevet af skuespil-ikonet Daniel Day-Lewis' far Cecil Day-Lewis under pseudonymet Nicholas Blake.

'The Beast Must Die' fik premiere på C More den 10. juni.

Lupin header

 

Lupin - Sæson 2

Gentleman-tyven Assane Diop er tilbage i et nyt kapitel af den franske krimiserie. Den første sæson var en overvældende Netflix-succes og blev set af mere end 70 millioner hustande i den første måned.

I serien spiller De Urørlige-stjernen Omar Sy den karismatiske Assane, som drager ud for at hævne sin far, der blev snydt af en velhavende familie, da han blev uretfærdig dømt for en forbrydelse, han ikke havde begået. Og i anden sæson er det mere personligt end nogensinde før.

Den binge-værdige kup-serie er inspireret af forfatteren Maurice Leblancs romaner om gentleman-tyven og detektiven Arsène Lupin, der kan beskrives som en fransk James Bond eller Sherlock Holmes.

Den anden sæson af 'Lupin' kan ses på Netflix fra den 11. juni.

Dystopia / Viaplay

 

Dystopia

Stephen King-miniserien Lisey's Story er ikke det eneste gys på programmet i denne måned. Viaplay udkommer nemlig med den psykologiske gyserserie 'Dystopia'.

Den handler om en gruppe unge, der skal arrangere et stort post-apokalyptisk rollespil i Sverige med folk fra hele Europa. Efter ankomsten til de svenske skove, går der dog ikke lang tid før der begynder at ske uventede ting, som udløser mørke kræfter inden og udenfor gruppen.

Danske Jonathan Harboe, som er mest kendt for sin rolle i ungdomsserien Sjit Happens, har en af de centrale roller i den psykologiske gyser, der forventes at bringe både kærlighed og spænding til skærmen.

'Dystopia' får premiere på Viaplay den 13. juni.

rickandmorty promo.jpg

 

Rick and Morty - sæson 5

Den ultrapopulære animationsserie om den fordrukne videnskabsmand Rick og hans misfornøjede barnebarn Morty vender tilbage med nye vilde rum-eventyr i den 5. sæson af Rick and Morty.

Serien kan, ifølge dens skabere Justin Roiland og Dan Harmon, beskrives som en blanding af The Simpsons og Futurama i dens fortælling om familie dynamik sat i en sci-fi-kulisse.

Der er ingen tvivl om, at den nye sæson byder på endnu vildere eskapader til nye verdner og dimensioner.

Den 5. sæson af 'Rick and Morty' får premiere på HBO Nordic den 21. juni.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.