Gå til hovedindhold

De 10 bedste film på TV2 Play lige nu

Det bedste fra dansk film blandet med internationale perler

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


Mulighederne er endeløse på tidens mange streamingtjenester, og man kan hurtigt fare vild i de mange titler.

For hvad skal man se? Vi har forsøgt at gøre lidt af forarbejdet for dig og kommer her med vores anbefaling på 10 fremragende film indenfor både drama, komedie, animation og action.

Listen blander desuden det bedste fra dansk film med anmelderroste Hollywood-titler.

Vi har her samlet 10 af de absolut bedste film, som du kan streame på TV2 Play lige nu.

denskyldige1.jpeg


Den skyldige

En af 2018's absolut bedste film blev debutanten Gustav Möllers danske thriller 'Den skyldige', der året efter vandt hele 7 Robert-statuetter, bl.a. for bedste danske spillefilm og bedste mandlige hovedrolle til Jakob Cedergren, og blev valgt som Danmarks officielle kandidat til en Oscar-nominering.

Filmen følger politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da røret bliver lagt på, står Asger tilbage med få spor, en potentielt dødbringende sag og tiden imod sig.

'Den skyldige' er et dansk eksempel på thriller-genren, der med sin nervepirrende stemning, enkeltstående location og effektive virkemidler kan minde om amerikanske film som Phone Booth og Buried.

 

million dollar baby.jpg


Million Dollar Baby

Med hele 4 Oscars står 'Million Dollar Baby' som en af Clint Eastwoods absolut mest prisbelønnede filmbedrifter, og Clinten fik selv 2 af statuetterne med hjem for kategorierne Bedste film og Bedste instruktør.

Eastwood spiller selv boksetræneren og enspænderen Frankie Dunn, der igennem årene har haft nogle imponerende boksere i sin stald.

En dag træder Maggie Fitzgerald ind i Frankies studio. Maggie er en hårdhudet tøs, som aldrig har fået noget forærende. Til gengæld har hun en viljestyrke ud over det sædvanlige og hun ved, hvad hun vil.

Hun savner blot en, som vil tro på hende og være med til at dyrke hendes boksepotentiale...

 

2004031_07_still_enfrygteligkvinde07_dan_print.jpeg


En frygtelig kvinde

Christian Tafdrup har i 'En frygtelig kvinde' lavet et komisk portræt af det moderne parforhold og lægger op til, at publikum kan spejle deres egne oplevelser i historien.

Komedie-dramaet handler om mødet mellem Rasmus og Marie, som flytter sammen, og alt starter faktisk som fryd og gammen for parret.

Men lidt efter lidt går det op for Rasmus, at hans elskede i virkeligheden er en manipulerende kontrolfreak, der langsomt fratager ham al mandighed.

'En frygtelig kvinde' satte skub i en international karriere for Amanda Collin, som efterfølgende fik hovedrollen i Ridley Scotts HBO-serie Raised by Wolves.

 

captain-fantastic-2.jpeg


Captain Fantastic

Viggo Mortensen er idealistisk skovmandsfar, der ønsker at beskytte sine børn fra materialistisk overflod og gøre dem til filosofiske konger i det hjertevarme komediedrama 'Captain Fantastic'.

Familiefaren Ben har slået sig ned i skoven med sine seks børn, hvor han gennem flere år har lært dem, hvordan man overlever i naturen uden hjælp fra moderne fornødenheder.

Men da moren dør efter længere tid på et psykiatrisk hospital, beslutter Ben sig for at forlade sit hjemmelavede paradis og tage børnene med til begravelsen.

Turen gennem det moderne samfund bliver en rejse, der kommer til at forandre alle involverede parter.

 

Valhalla.jpg


Valhalla

Den danske tegner Peter Madsens klassiske tegneserie er i 'Valhalla' fra 1986 blevet omdannet til en dansk tegnefilm i international klasse. 

Tegnefilmen, der er instrueret af tegneren selv, handler om vikingebørnene Tjalfe og Røskva fra Midgård, der som straf for at bryde et løfte til tordenguden Thor må rejse tilbage til Valhalla for at tjene som undersåtter.

Historien fik i 2019 en live-action genindspilning i Fenar Ahmads Valhalla med Roland Møller i rollen som Thor.

 

carol_galleri4.jpeg


Carol

I 1950ernes New York ændrer den unge Therese Belivets liv sig radikalt, da hun møder den ældre kvinde Carol, der er på vej til at blive skilt under skandaløse forhold.

Mødet mellem de to kvinder, der spilles fremragende af Rooney Mara og Cate Blanchett, bliver starten på et stormbrusende kærlighedsforhold med alle odds imod sig i en tid fuld af fordomme og forkvaklede regler.

'Carol' er baseret på Patricia Highsmiths roman 'The Price of Salt', der udkom i 1952. Instruktøren bag filmen er Todd Haynes, der tidligere har instrueret film som Far from Heaven og I'm Not There.

 

galleri2-adams-aebler.jpeg


Adams æbler

Mens vi venter på igen at kunne se instruktør og manuskriptforfatter Anders Thomas Jensens publikumshit Retfærdighedens ryttere i biografen, kan man passende gense filmene fra hans imponerede bagkatalog.

Komedien 'Adams æbler' følger konfrontationen mellem den positivt tænkende præst Ivan og nynazisten Adam, som kommer i samfundstjeneste i kirken. Adam vil overbevise Ivan om, at han er ond, så han prøver at få præsten til at indse alt det dårlige, som er overgået ham i livet og dermed bryde ham ned.

Thomas Jensen er kendt for sine rige karaktergallerier, som her spænder fra en kværulantisk præst, en nynazist, en alkoholisk eks-tennisspiller Gunnar, tankrøveren Khalid, der nyfortolker det danske sprog og den gravide alkoholiker Sarah.

På rollelisten ses nogle af Danmarks største navne som Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen og Nikolaj Lie Kaas.

 

galleri4-310-til-yuma.jpeg


3:10 til Yuma

Hvis du er i humør til en western-film med strålende skuespil, så behøver du ikke lede længere end '3:10 til Yuma' med velkendte Christian Bale og Russell Crowe i front.

Filmen handler om den berømte og hensynsløse røver Ben Wade, der skal overføres fra den lille by Brisbee til Yuma i Arizona for at stilles for retten.

Den retskafne Dan Evans melder sig straks, da der efterlyses raske mænd, der mod en klækkelig betaling vil tage med på fangetransporten.

Men rejsen er absolut ikke risikofri, da Wades bande vil gøre alt for at befri deres leder.

 

galleri1-nynne.jpeg


Nynne

Lørdag og søndag morgen er hun som regel skudt i sænk af tømmermænd – både dem der følger, når man blander champagne, hvidvin, rødvin, cognac, gin, tequila og øl, og de moralske af slagsen.

Til dagligt siger hun go’ morgen til trøsteshopping, fejlslagne dates med mislykkede mænd, damebladsdrømme, venindesladder, overtrækspsykoser og ingen, absolut ingen, udsigt til bedring.

Det siger næsten sig selv: Nynne har endnu lidt vej til sit livs Kodak-moment. Men hun tager det i stiv arm og kassekredit…

Mille Dinesen fik sit gennembrud i denne danske komedieklassiker, der kan ses som Danmarks udgave af den britiske Bridget Jones.

 

dame konge es spion.jpeg


Dame, konge, es, spion

Gary Oldman, Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Tom Hardy, Mark Strong og John Hurt står alle på rollelisten i thrilleren 'Dame, Konge, Es, Spion', der foregår under den kolde krig, hvor en hemmelig afdeling i Den Britiske Efterretningstjeneste kæmper for Englands sikkerhed.

Chefen afskediges efter en fatal mission og tager sin højre hånd, agenten George Smiley, med i faldet. Smiley bliver dog hemmeligt genansat og får til opgave at undersøge afdelingen, for der er opstået mistanke om en dobbeltagent - en muldvarp - i inderkredsen.

Hvem er det, der har givet informationer videre til Sovjet og bragt England i fare?

'Dame, Konge, Es, Spion' er Thomas Alfredsons (Lad den rette komme ind) filmatisering af John le Carrés spionroman 'Tinker, Tailor, Soldier, Spy'.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.