Gå til hovedindhold

De 10 bedste film på TV2 Play lige nu

Det bedste fra dansk film blandet med internationale perler

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


Mulighederne er endeløse på tidens mange streamingtjenester, og man kan hurtigt fare vild i de mange titler.

For hvad skal man se? Vi har forsøgt at gøre lidt af forarbejdet for dig og kommer her med vores anbefaling på 10 fremragende film indenfor både drama, komedie, animation og action.

Listen blander desuden det bedste fra dansk film med anmelderroste Hollywood-titler.

Vi har her samlet 10 af de absolut bedste film, som du kan streame på TV2 Play lige nu.

denskyldige1.jpeg


Den skyldige

En af 2018's absolut bedste film blev debutanten Gustav Möllers danske thriller 'Den skyldige', der året efter vandt hele 7 Robert-statuetter, bl.a. for bedste danske spillefilm og bedste mandlige hovedrolle til Jakob Cedergren, og blev valgt som Danmarks officielle kandidat til en Oscar-nominering.

Filmen følger politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da røret bliver lagt på, står Asger tilbage med få spor, en potentielt dødbringende sag og tiden imod sig.

'Den skyldige' er et dansk eksempel på thriller-genren, der med sin nervepirrende stemning, enkeltstående location og effektive virkemidler kan minde om amerikanske film som Phone Booth og Buried.

 

million dollar baby.jpg


Million Dollar Baby

Med hele 4 Oscars står 'Million Dollar Baby' som en af Clint Eastwoods absolut mest prisbelønnede filmbedrifter, og Clinten fik selv 2 af statuetterne med hjem for kategorierne Bedste film og Bedste instruktør.

Eastwood spiller selv boksetræneren og enspænderen Frankie Dunn, der igennem årene har haft nogle imponerende boksere i sin stald.

En dag træder Maggie Fitzgerald ind i Frankies studio. Maggie er en hårdhudet tøs, som aldrig har fået noget forærende. Til gengæld har hun en viljestyrke ud over det sædvanlige og hun ved, hvad hun vil.

Hun savner blot en, som vil tro på hende og være med til at dyrke hendes boksepotentiale...

 

2004031_07_still_enfrygteligkvinde07_dan_print.jpeg


En frygtelig kvinde

Christian Tafdrup har i 'En frygtelig kvinde' lavet et komisk portræt af det moderne parforhold og lægger op til, at publikum kan spejle deres egne oplevelser i historien.

Komedie-dramaet handler om mødet mellem Rasmus og Marie, som flytter sammen, og alt starter faktisk som fryd og gammen for parret.

Men lidt efter lidt går det op for Rasmus, at hans elskede i virkeligheden er en manipulerende kontrolfreak, der langsomt fratager ham al mandighed.

'En frygtelig kvinde' satte skub i en international karriere for Amanda Collin, som efterfølgende fik hovedrollen i Ridley Scotts HBO-serie Raised by Wolves.

 

Blinkende lygter.png


Blinkende lygter

Anders Thomas Jensen har instrueret nogle af de mest populære danske komedier heriblandt De grønne slagtere, 'Adams æbler', 'Mænd & høns' og senest 'Retfærdighedens ryttere'. Men allerførst var der denne perle.

Filmen handler om de fire venner og vaneforbrydere Torkild, Arne, Stefan og Peter. Da Torkild fylder 40 år, vil han noget nyt med sit liv, så da de fire efter et indbrud pludselig står med 4 millioner kroner i en kuffert, stikker de af.

Men Peter er blevet skudt, og de har deres fjende Færingen lige i nakken, som vil have pengene. De gemmer sig derfor på en faldefærdig gård i Jylland.

'Blinkende lygter' introducerer os for første gang for filmskaberens absurde og meget stilsikre univers med elskværdige karakterer, masser af vold og mindeværdige oneliners.

 

Valhalla.jpg


Valhalla

Den danske tegner Peter Madsens klassiske tegneserie er i 'Valhalla' fra 1986 blevet omdannet til en dansk tegnefilm i international klasse. 

Tegnefilmen, der er instrueret af tegneren selv, handler om vikingebørnene Tjalfe og Røskva fra Midgård, der som straf for at bryde et løfte til tordenguden Thor må rejse tilbage til Valhalla for at tjene som undersåtter.

Historien fik i 2019 en live-action genindspilning i Fenar Ahmads Valhalla med Roland Møller i rollen som Thor.

 

fifthelement.jpg


Det femte element

Luc Bessons udsyrede futuristiske kultfilm, der udspiller sig i New York i det 23. århundrede, er på alle måder seværdig.

Jorden er truet på sin eksistens af mørke, intergalaktiske kræfter, og hvem andre til at redde dagen end Bruce Willis? Ved sin side har han væsenet Leeloo, der viser sig at være altafgørende i Jordens overlevelse.

'Det femte element' erobrede i sin tid tre af de store franske filmpriser, César, for instruktion, fotografering og produktionsdesign.

 

Blå mænd.png


Blå mænd

Før Rasmus Heide introducere danskerne for Martin, Nikolai, Ralf og Timo i Alle for én-filmene, havde instruktøren sin biografdebut i 2008 med 'Blå mænd'.

Med Thure Lindhart og Sidse Babett Knudsen i front handler komedien om en succesfuld sælger med det perfekte liv, der mister det hele efter en lidt for våd aften.

Sælgeren bliver idømt samfundstjeneste på den lokale genbrugsstation og må indordne sig under forhold og mennesker, han før kun har set ned på. 

 

galleri4-310-til-yuma.jpeg


3:10 til Yuma

Hvis du er i humør til en western-film med strålende skuespil, så behøver du ikke lede længere end '3:10 til Yuma' med velkendte Christian Bale og Russell Crowe i front.

Filmen handler om den berømte og hensynsløse røver Ben Wade, der skal overføres fra den lille by Brisbee til Yuma i Arizona for at stilles for retten.

Den retskafne Dan Evans melder sig straks, da der efterlyses raske mænd, der mod en klækkelig betaling vil tage med på fangetransporten.

Men rejsen er absolut ikke risikofri, da Wades bande vil gøre alt for at befri deres leder.

 

Nynne


Nynne

Lørdag og søndag morgen er hun som regel skudt i sænk af tømmermænd – både dem der følger, når man blander champagne, hvidvin, rødvin, cognac, gin, tequila og øl, og de moralske af slagsen.

Til dagligt siger hun go’ morgen til trøsteshopping, fejlslagne dates med mislykkede mænd, damebladsdrømme, venindesladder, overtrækspsykoser og ingen, absolut ingen, udsigt til bedring.

Det siger næsten sig selv: Nynne har endnu lidt vej til sit livs Kodak-moment. Men hun tager det i stiv arm og kassekredit…

Mille Dinesen fik sit gennembrud i denne danske komedieklassiker, der kan ses som Danmarks udgave af den britiske Bridget Jones.

 

dame konge es spion.jpeg


Dame, konge, es, spion

Gary Oldman, Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Tom Hardy, Mark Strong og John Hurt står alle på rollelisten i thrilleren 'Dame, Konge, Es, Spion', der foregår under den kolde krig, hvor en hemmelig afdeling i Den Britiske Efterretningstjeneste kæmper for Englands sikkerhed.

Chefen afskediges efter en fatal mission og tager sin højre hånd, agenten George Smiley, med i faldet. Smiley bliver dog hemmeligt genansat og får til opgave at undersøge afdelingen, for der er opstået mistanke om en dobbeltagent - en muldvarp - i inderkredsen.

Hvem er det, der har givet informationer videre til Sovjet og bragt England i fare?

'Dame, Konge, Es, Spion' er Thomas Alfredsons (Lad den rette komme ind) filmatisering af John le Carrés spionroman 'Tinker, Tailor, Soldier, Spy'.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.