Gå til hovedindhold

De 5 største reality-besættelser på Netflix i 2020

Fra årets tv-skurk til kærlighed på autismespektret

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt ElmstrømJeg troede aldrig, det ville komme, men nu er vi her endelig... ved slutningen af 2020. Det har været et helt særligt og meget mærkeligt år, og med diverse nedlukninger og opfordringer til god afstand har vi alle i højere grad holdt os hjemme. 

Hjemme-biografen har derfor også betydet ekstra meget for os i år, og for mit vedkommende er den ikke kun blevet brugt til auteur-film og pris-vindende tv-serier - den er i dén grad også blevet brugt til at slippe væk fra virkeligheden gennem realityshows. 

Det overrasker mig derfor heller ikke, at Netflix i år har set en stigning på 63% i reality-genren. For sikke et år det har været for reality! 

Jeg har slugt flere af serierne på denne liste i én mundfuld, da det især i år har været en befrielse at forsvinde ind i en anden verden af smukke mennesker i bikini, selvrealisering og cheerleading.  

Her kommer mine største reality-besættelser på Netflix i 2020. 

 

<br>Love is Blind 

Allerede i februar udkom en af årets absolut mest afhængighedsskabende reality-serier, og præmissen er fantastisk! 

Man sætter en masse heteroseksuelle mennesker sammen i et hus og opdeler dem efter køn. For at undersøge om kærlighed virkelig gør blind, bliver de alle sendt på et utal af deciderede blinddates, og til sidst skal parrene blive FORLOVEDE, før de får lov at se hinanden.  

Hele den “eksperimenterende” del af serien er selvfølgelig helt hul i hovedet, fordi alle de medvirkede er gudesmukke, men det er stadig fantastisk at følge parrene til vejs ende. Her bliver de tvunget til at stå overfor hinanden til en bryllupsceremoni foran familie og venner, hvor de endelig må afsløre om de siger ja eller nej til ægteskab.  

Jeg kan ikke andet end at anbefale denne serie, der byder på vaske ægte kærlighedshistorier, en af årets bedste tv-skurke, en kastet forlovelsesring og en run-away-bride. 

 

<br>Queer Eye 

Fra komplet heteronormativitet til en af de mest fantastiske regnbue-serier på tv: Queer Eye! Serien der bliver ved med at præstere sæson efter sæson, hvor vi i år fik omgang nr. 5.

Jonathan, Bobby, Karamo, Antoni og ikke mindst mode-guruen Tan (min personlige favorit) besøger igen en lang række forskellige mennesker, der sidder fast i livet og har brug for en hjælpende hånd.  

Deres positive energi og høje humør smitter direkte gennem skærmen, og man kan ikke andet end at blive rørt, når man ser hvordan de fantastiske fem ændrer de medvirkendes liv til det bedre. 

 

<br>Too Hot to Handle 

Okay, nu bliver det rigtig fjollet... Jeg forestiller mig, at pitch-mødet til denne serie gik som følger: “Hvordan laver vi en reality-serie fyldt med smukke singler i bikini, som skal handle så meget om sex som muligt? Vi tvinger dem til IKKE at have sex!” 

Præmissen er enkel: lad være med at have nogen form for seksuel kontakt og vind $100.000. I forsøget på at give eksperimentet en smule mere substans (hvilket det ikke behøver!) er serien pakken ind i fortællingen om, at de unge mennesker først finder ægte kærlighed, når de pakker det seksuelle væk og virkelig lærer hinanden at kende.

Resultatet er 9 episoder propfyldt med seksuelle spændinger og whodunit-stemning, hver gang pengepræmien falder, fordi der er nogen, der har overtrådt reglerne. Og det er svært ikke at blive både fascineret og besat.  

 

<br>Cheer 

Var Bring it on en stor besættelse for dig i start-00’erne, tramper du i gulvet, hvis jeg siger “Brr! It’s cold in here!”, eller er du bare interesseret i at dykke ned i en yderst fascinerende sportsgren? Så er ‘Cheer’ klart noget for dig! 

Serien har både reality- og dokumentarelementer, og indblikket i de unge cheerleaders liv både i og udenfor sporten er virkelig spændende. 

Konkurrencen er hård, og det er ikke alle, der kan komme på måtten til de nationale mesterskaber - så der må kæmpes om pladserne! Det lyder som ren fiktion, og det er derfor ikke svært at blive suget ind i den konkurrencedygtige Texanske cheerleading-verden. 

 

<br>Love on the Spectrum 

Vi slutter listen af med årets mest hjertevarme reality-serie.  

‘Love on the Spectrum’ følger en flok unge mennesker på autismespektret, der leder efter kærligheden. Det kan være svært for alle at finde en kæreste, men for de medvirkende i denne serie kan dating-situationer hurtigt blive meget overvældende. 

Historierne er både livsbekræftende og hjerteskærende, mens de medvirkende er ekstremt charmerende og super godt selskab. Lær noget nyt om dig selv og en verden, du måske ikke kender til. 

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.