Gå til hovedindhold

Disse 10 Star Wars-serier er på vej til Disney+

2 spin-offs til 'The Mandalorian', 'Obi-Wan Kenobi', 'Lando' og mange flere

josephine@kino.dk
Skrevet af josephine@kino.dk


Et utal af nye film og serier er på vej til streamingtjenesten Disney+. I en stor offentliggørelse i december 2020 blev flere nye projekter præsenteret, og siden er der kommet endnu flere til.

Da der er kort tid til premieren på den ventede serie 'Obi-Wan Kenobi' har vi lavet et overblik over de kommende nye serier samt de serier, der er blevet fornyet.

Herunder kan du læse om 10 kommende Star Wars-serier:

Obi van kenobi
Disney ©

Obi-Wan Kenobi
Den længeventede serie om fan-favoritten Obi-Wan Kenobi følger den lyssværdssvingende jedi efter Episode III - Revenge of the Sith og frem til, vi møder ham som ældre i Episode IV - A New Hope.

Ti år efter Anakin Skywalker vendte sin mentor ryggen og blev en Sith lord, har Obi-Wan søgt exil på den øde planet Tatooine under den store Jedi-udrensning. Obi-Wan bruger bl.a. sin tid i exil på at holde øje med den unge Luke Skywalker.

Obi-Wan spilles af Ewan McGregor, som han også gjorde det i George Lucas' prequel-trilogi. Dertil vender Hayden Christensen tilbage i rollen som Darth Vader.

'Obi-Wan Kenobi' får premiere den 27. maj på Disney+.

Andor.jpg
Disney ©

Andor

Rogue One: A Star Wars Story prequel-serien kommer til at fokusere på Cassian Andor, som er en kynisk, rådvild og fortabt mand, som var mod revolutionen, men i sidste ende bliver han en selvopofrende helt.

Serien starter med ødelæggelsen af den verden, Andor er født i. Derefter følger vi hans opvækst i hans nye hjem, hvor kejseren er i færd med at radikalisere folket, så der ikke er skyggen af opposition.

Diego Luna vender tilbage i rollen som Cassian Andor, og Genevive O’Reilly vender også tilbage som den mystiske leder af oprøret, Mon Mothma. Hun får eftersigende en stor rolle i serien, hvor hendes historie fortælles parallelt med Andors.

'Andor' forventes at få premiere sidst på sommeren 2022 på Disney+, og 2. sæson er allerede i produktion.

TheMandalorian.jpg
Disney ©

The Mandalorian - sæson 3

I sæson 3 af den populære Star Wars-serie befinder vi os i tiden efter Imperiets fald og før The First Order opstår, dvs. mellem Star Wars: Return of the Jedi og Star Wars: The Force Awakens.

Plottet for 3. sæson er endnu ukendt, men vi ved, at vi fortsætter med at følge den mystiske dusørjæger, som tilhører de ekstremt farlige Mandalorians.

Der er derfor heller ikke en lang rolleliste, der er bekræftet. Vi ved dog at Pedro Pascal og Carl Weathers vender tilbage, og så får den ikoniske skuespiller Christopher Lloyd en rolle i den kommende sæson. 

'The Mandalorian' sæson 3 forventes at få premiere i slutningen af 2022 eller starten af 2023.

Ahsoka.jpg
Disney ©

Ahsoka

Det kommende The Mandalorian-spin off 'Ahsoka' er udviklet af bl.a. Jon Favreau, og serien foregår side om side med The Book of Boba Fett. Rosario Dawson genoptager derfor sin rolle som Ahsoka Tano fra The Mandalorian. Karakteren var også en fan-favorit i serien Clone Wars.

Der vides endnu ikke synderligt meget om plottet, andet end at serien kommer til at følge Ahsoka, og at den ikke kommer til at udvikle sig episodisk men som en lang historie, der udfoldes over flere afsnit.

Udover Rosario Dawson er Mary Elizabeth Winstead, Ray Stevenson og Hayden Christensen at finde på rollelisten. Christensen vender selvfølgelig tilbage til sin rolle som Darth Vader.

'Ahsoka' påbegyndte indspilningen i maj i år, og den forventes at få premiere i 2023.

DroidSTory.jpg
Disney ©

Star Wars: A Droid Story
'Star Wars: A Droid Story' er en ny animationsserie, der sender de elskværdige robotter R2-D2 og C-3PO på nye eventyr med en ny protagonist.

Der vides endnu ikke, hvornår produktionen går igang, eller hvornår serien får premiere. 

TheAcolyte.jpg
Disney ©

The Acolyte
En kvindecenteret serie beskrevet som en mystisk action-thriller, der udspiller sig i de sidste år af the High Repulica æra og dermed 100 år før The Phantom Menace

Serien skrives af Leslye Headland, der tidligere har skabt Netflix-serien 'Russian Doll', og den kommer til at udspille sig over 8 afsnit. Den eneste skuespiller, der indtil videre er bekræftet til serien, er Amandla Stenberg.

Lando.jpg
Disney ©

Lando
Den klassiske, lumske Star Wars-karakter Lando Calrissian får sin egen serie, der skabes af Dear White People-forfatteren Justin Simien.

Donald Glover spiller en yngre udgave af karakteren i Solo: A Star Wars Story, men det vides ikke, om han vender tilbage i rollen.

NewRepublic.jpg
Disney ©

Rangers of the New Republic

Serien er en spin-off til Disneys første populære Star Wars-serie The Mandalorian, og den foregår indenfor samme tidslinje. Serien er, ligesom Ahsoka, udviklet af bl.a. Jon FavreauSammen med 'The Mandalorian' og 'Ahsoka' kommer serien til at lede op til en samlet "klimatisk begivenhed".

Der er endnu ikke frigivet noget om handlingen, da serien stadig er i manuskriptfasen. Projektet blev taget ud af produktion, efter at Gina Carano blev fyret fra sin rolle som Cara Dune i 'The Mandalorian'. Det tyder derfor på, at Cara Dune skulle have været en af de bærende karakterer i serien. 

I november 2021 var serien endnu ikke nået til indspilningsfasen, og det vides derfor ikke, hvornår serien får premiere, eller om den overhovedet ryger tilbage i produktion.

TalesoftheJedi.jpg
Disney ©

Star Wars: Tales of the Jedi

Denne animerede Star Wars-serie er den nyeste af Disneys serier indenfor det populære science fiction-univers. Der vides derfor intet om plot eller cast.

Serien er dog baseret på tegneserien af samme navn, og den kommer derfor til at udforme sig på samme måde. Det bliver derfor en antologi-serie, som formentlig dækker de otte fortællinger, tegneserien bød på. 

Der er endnu ikke frigivet information om, hvornår produktionen går igang, eller hvornår serien får premiere. 

Grammar Rodeo

Spider-Man-instruktør Jon Watts star bag en kommende Star Wars-serie, som finder sted efter Episode VI - Return of the Jedi og samme tid som The Mandalorian og 'Ahsoka'.

Der er endnu ikke meget viden om plottet eller skuespillerne, men serien beskrives som en galaktisk version af 1980’ernes coming of age-adventure film, hvorfor seriens hovedkarakterer er fire teenagere. 

Indspilningen starter i juni 2022 og varer indtil december 2022. Der er endnu ikke meldt ud, hvornår serien får premiere på Disney+.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.