Gå til hovedindhold

Netflix vil ikke lave flere danske film og serier

Flere streamingtjenester træffer samme valg

josephine@kino.dk
Skrevet af josephine@kino.dk


Den populære streamingtjeneste Netflix kommer ikke til at producere nye film og serier i Danmark.

Netflix har endda valgt at stoppe arbejdet på to aktuelle danske produktioner, fortæller formanden for Dansk Skuespiller Forbund til Politiken.  

Streamingtjenesten har tidligere stået bag de danske serier The Rain, Equinox, Nisser, Kastanjemanden og den nye komedieserie Skruk

Ændringen sker efter en ny rettighedsaftale er trådt i kraft. I december blev der indgået en aftale mellem producenter og filmfolk, som skal sikre, at kunstnerne bag produktionerne får bedre betaling.

Tidligere modtog kunstnerne bag en produktion et engangsbeløb for så at fraskrive sig rettighederne til produktionen efterfølgende.

Den nye aftale kræver i stedet, at streamingtjenesten, samt produktions- og distributionsselskaber i al almindelighed, skal betale kunstneren løbende, så man får penge for sit produkt, så længe det er i produktion og bliver vist.

Dette har også gjort, at både TV2 og Viaplay har droppet planer om nye fiktionsfilm eller serier, da det menes at være for dyrt.

Den nye aftale strækker sig indtil videre i to år og trådte i kraft ved årsskiftet.

Inspiration til hjemmebiografen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via linket herunder for at få:

  • Nyheder
  • Streamingtips
  • Guides
  • Konkurrencer
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.