Gå til hovedindhold

Ny HBO-serie tager vild drejning: True crime-filmskaber føler sig forrådt

Dramaet fortsætter med mordet på trappen

josephine@kino.dk
Skrevet af josephine@kino.dk


Dokumentar-serien The Staircase blev vist for første gang i 2004 og har siden haft opfølgende afsnit i både 2013 og 2018.

Lige som man troede, at sagen om mordet på trappen ikke kunne udfolde sig mere, kommer der nu nye afsløringer, denne gang om selve dokumentarserien og dens tilblivelse.

Sagen har igennem de 18 år trukket mange overskrifter og ført til mange teorier og spekulationer om Kathleen Petersons død og Michael Petersens involvering.

Med den nye fiktionsserie ved samme navn, The Staircase, som bygger på den skandaløse sag og dokumentaren herom, kommer der endnu engang brænde på bålet.

Denne gang er der opstået intriger mellem instruktøren af dokumentarserien, Jean-Xavier de Lestrade, og skaberen af fiktionsserien, Antonio Campos.

TheStaircase03.jpg
HBO Max ©

Under retssagen i 2003 havde Lestrade og hans filmhold unik og personlig adgang til familien og sagsakterne. Det er rettighederne til deres optagelser, historien, som blev afbildet i dokumentarserien, samt sagsmaterialet, som Lestrade har solgt til Campos.

Fiktionsserien sætter netop den tætte relation mellem Michael Peterson og filmholdet i fokus og endda også det romantiske forhold, der udviklede sig mellem Peterson og filmens klipper, Sophie Brunet.

Den fiktionaliserede serie går endda så langt som at påstå, at dokumentaren har en noget subjektiv redigering, som de mener fandt sted på baggrund af forholdet mellem Brunet og Peterson.

Fiktionsserien påstår også, at dokumentarens vinklede indhold havde indflydelse på det juridiske efterspil og dermed tegnede et fordelagtigt billede af den dømte krimi-forfatter Michael Peterson.

TheStaircase02.jpg
HBO Max ©

Skildringen af filmholdet og indikationen om at de skulle have handlet uprofessionelt, har ifølge Deadline fået Lestrade op i det røde felt:

- Vi gav [Campos] adgang til alt, hvad han kunne tænke sig, og jeg stolede virkelig på ham. Derfor er jeg nu meget ilde til mode, og jeg føler, at jeg er blevet forrådt på en måde.

Klipperen Sophie Brunet insisterer på, at hendes forhold til Peterson begyndte senere, end det skildres i serien, samt at det sluttede, inden hun var færdig med at redigere dokumentaren, hvorfor det ingen indflydelse bør have på hendes arbejde eller objektivitet.

Lestrade har nu, sammen med producer Metthieu Belghiti, sendt et brev til Campos, hvor de kræver, at de stødende beskyldninger bliver fjernet fra femte afsnit, inden det bliver vist den 19. maj.

Dertil kræver de, at der inden hvert afsnit vises en disclaimer, som betoner, at serien er inspireret af virkelige begivenheder. Campos har endnu ikke udtalt sig offentlig om Lestardes beskyldninger.

'The Staircase' kan nu streames på HBO Max.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.