Gå til hovedindhold

7 skjulte film-skatte på HBO Max

Fortryllende eventyr, ulykkelig kærlighed og urovækkende uhygge

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Det kan være sin sag at vælge, hvilken film, man skal se - bl.a. hvis det ikke skal være gensyn med gode gamle kendinge.

Vi har derfor forsøgt at finde frem til en lille håndfuld titler, man måske ikke lige støder på med det samme, når man logger ind på HBO Max.

Det betyder alt fra en komisk klassiker med en manisk Michael Keaton, videre til et magisk eventyr og et urovækkende drama med flere.

Du finder de 7 filmskatte herunder og hvor de kan ses.

Beetlejuice (1988)

Beetlejuice (1988)

Tim Burtons 80'er-klassiker 'Beetlejuice' er måske nok en gammel kending, men desværre også en smule skjult i algoritmen hos HBO Max. Vi hiver derfor den charmerende gyser-klassiker frem her. Den fortjener både gensyn og nye fans.

Filmen handler om et nyligt afdød par - spillet af Geena Davis og Alec Baldwin - som nu er spøgelser i deres tidligere hjem. De er dog ikke just tilfredse med husets nye beboere. De søger derfor hjælp hos den uforudsigelige Betelgeuse, der skal forsøge at skræmme tilflytterne væk. Intet forløber dog som planlagt!

Michael Keaton spiller på manisk legende og legendarisk vis uddrivelsesspøgelset Betelgeuse i den visuelt krøllede og unikt burtonske film, hvor man bl.a. også finder en ung Winona Ryder i en mindeværdigrolle som pigen Lydia.


Se hvor du kan streame 'Beetlejuice' her.

Sexy Beast (2000)

Sexy Beast (2000)

Ray Winstone indtager i denne engagerende krimi-thriller rollen som den pensionerede gangster Gal Dove. Han lever nu et sorgløst liv under den varme sol ved sin private pool i Spanien sammen med sin hustru. Freden varer dog naturligvis ikke ved, da fortiden snart indhenter den solbadende Gal.

For fra fortidens kriminelle skygger indfinder nemlig den koldblodige og tidligere kollega Don Logan sig. Han gør nu sit yderste for at overbevise den modvillige Gal om at sige ja til at udføre ét sidste job i det kolde London.

Det går dog snart fra slemt til værre i en film, hvor krimiforviklingerne ruller energisk afsted fra start til slut. Ben Kingsley blev desuden Oscar-nomineret for rollen som den intimiderende Don Logan. Det forstår vi godt.


Se hvor du kan streame 'Sexy Beast' her.

The Piano Teacher (2001)

The Piano Teacher (2001)

Den østrigske auteur Michael Haneke brillerer udi et isnende koldt og urovækkende drama med 'The Piano Teacher'. Her finder man bl.a. også et særdeles forførende trumfkort i skikkelse af en uforglemmelig Isabelle Huppert som klaverlærerinden Erika Kohot.

Den neurotiske Erika underviser på konservatoriet i Wien og bor sammen med sin tyranniske mor, som hun har et noget ambivalent forhold til. For at sige det mildt.

I lærerindens lukkede verden er der dog ikke plads til mænd, mens hendes sexliv består af voyeurisme og selvudført masochisme. Overfladen hos den tilsyneladende kontrollerede Erika trues dog med at krakelere, da en ung elev gør sit indtog i hendes liv.


Se hvor du kan streame 'The Piano Teacher' her.

Fish Tank (2010)

Fish Tank (2010)

Man følger i dette engelske og prisbelønnede drama den 15-årige Mia, der er forvist fra skolen. Hun har mistet alt håb for fremtiden og drysser bare rundt, mens hendes mor holder fester i lejligheden med både sprut og sex.

Da Mias mor imidlertid bliver kæreste med den søde Connor, får det både Mia og hendes lillesøster til at tro på, at livet kan være anderledes. Han er nemlig som en rigtig far for dem og opmuntrer bl.a. Mia til at følge sin drøm som danser.

Spørgsmålet er så bare, om Mia nogensinde kan slippe ud af det hårde miljø - og om forholdet til Connor vil bære eller briste. Desuden brænder en ung Katie Jarvis stærkt igennem som den drømmende Mia. Hun er formidabel!


Se hvor du kan streame 'Fish Tank' her.

Tale of Tales (2015)

Tale of Tales (2015)

Der spindes i denne magiske film forskellige italienske eventyr sammen til et fortryllet hele. Filmen følger således tre eventyrlige spor, hvor man møder en lidenskabelig konge, videre til en dronning, som drømmer om et barn samt en regent, der har et umage venskab med en forvokset loppe (!).

Her er på den måde klassiske tematikker som menneskelige drifter og urinstinkter på menuen, mens ikke mindst også fortællingernes visuelle side er både storladen, smuk og eventyrligt dragende.

Instruktørstolen besiddes af Matteo Garrone, der bl.a. også har betrådt eventyrland med sin dystre Pinocchio-fortolkning i 2019. Kongen spilles af Vincent Cassel, mens Salma Hayek er den barnløse dronning og så finder man en altid karismatisk Toby Jones som loppens ven.


Se hvor du kan streame 'Tale of Tales' her.

Cold War (2018)

Cold War (2018)

Det sort/hvide drama foregår i efterkrigstidens Østeuropa, hvor passioneret kærlighed opstår mellem den temperamentsfulde Zula og den mere rolige Wictor.

Zula udvælges i filmen nemlig til at sprede budskabet om de kommunistiske værdier i en statsstøttet musiktrup, hvor hun møder den ligeledes kreative, men langt mere idealistiske Wictor. Der opstår nu følelser mellem de to, deres forskelligheder til trods.

De elskende håndterer dog krigstraumet og deres nyvundne frihed på vidt forskellige måder. En både billedsmuk, dybt gribende og kærlighedsrørende film om og med store følelser.

Den polske film var nomineret til intet mindre end tre Oscar-statuetter.

Se hvor du kan streame 'Cold War' her.

In Fabric (2018)

In Fabric (2018)

I den særdeles stilsikre 'In Fabric' udfolder den britiske filmskaber Peter Strickland en enigmatisk og dragende fortælling om en mystisk rød kjole, der synes at få magt over dem, som bærer den.

Her er således tale om en visuelt betagende filmoplevelse, der er lige så grum og gådefuld, som den er forførende og smuk.

'In Fabric' lever altså i høj grad af sin form, mens det konkrete plot får lov at træde i baggrunden. Her er mindst lige så mange spørgsmål, som der er svar. Hvis ikke flere. En særdeles sælsom og visuelt brillant fortælling om en mageløs rød kjole, der emmer af David Lynch-mystik og italienske mordgåder.


Se hvor du kan streame 'In Fabric' her.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.