Gå til hovedindhold

Obi-Wan Kenobi-serien får plakat og premieredato: Ewan McGregor lover, at Star Wars-fan bliver glade

Darth Vader vender også tilbage!

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Sæt kryds i kalenderen den 25. maj. Det er nemlig her, at Star Wars-serien Obi-Wan Kenobi får premiere på Disney+.

Der er desuden også offentliggjort en ny, stemningsfuld plakat til serien (den ser du nederst i artiklen), der bl.a. har Ewan McGregor og Hayden Christensen på rollelisten som henholdsvis Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker aka Darth Vader. To karakterer, de indtog i George Lucas’ prequel-trilogi (1999-2005).

Nu vender de to så tilbage i den kommende serie, der udspiller sig et årti efter begivenhederne i Star Wars: Revenge of the Sith. Obi-Wan er nu gået i skjul efter, at den såkaldte Galactic Republic bukkede under.

Hayden Christensen Ewan McGregor Star WarsMcGregor udtaler sig nu om bl.a. serien, prequel-filmene og sin rolle, hvor han samtidig vedkender sig, at de tre film ikke alle steder blev taget lige godt imod. Det skriver Forbes:

- Jeg elskede at spille ham igen […] Og så nu at møde den generation, som vi lavede de film for, børnene dengang, og nu folk i deres sene teenageår eller begyndelsen af ​​20'erne […] For dem er de deres 'Star Wars'-film, McGregor fortsætter:

- For os var det de originale film fra 70'erne, men for dem var det vores film […] Så at træde tilbage i hans sko igen og lave en serie, en hel serie om Obi-Wan Kenobi for de fans, det gør mig bare rigtig glad.

McGregor fortæller samtidig også om sit arbejde på serien samt med både Hayden Christensen og instruktøren Deborah Chow:

- Det var en fantastisk oplevelse. Deborah Chow instruerede alle afsnittene, og hun er virkelig god […] Hun kender virkelig 'Star Wars-verdenen' ud og ind, langt mere end jeg gør [griner].

- Jeg tror ikke, at ​​det er en hemmelighed, at Hayden Christensen kommer tilbage, og at vi spiller scener sammen igen som Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker […] det var bare fantastisk at arbejde med ham igen.

Ewan McGregor Star Wars Obi-Wan KenobiGanske vist vil McGregor ikke komme nærmere ind på seriens handling, men han løfter (meget) lidt af sløret for, hvad vi kan forvente os af det kommende kapitel i Star Wars-sagaen:

- Jeg har ikke tænkt mig at oplyse andet om historien, kun at jeg tror, ​​den virkelig vil tilfredsstille Star Wars-fans. Jeg har altid følt, at der var en historie mellem 'Episode III', hvor jeg sluttede med at spille Obi-Wan i filmene og 'Episode IV', hvor Alec Guinness er Obi-Wan Kenobi […] Jeg tror, ​​folk vil kunne lide det.

Vi er i hvert fald spændte på serien og ikke mindst at se, hvad Obi-Wan og Anakin har oppe i ærmet.

LÆS OGSÅ: 8 nye Star Wars-serier og 1 film er på vej til Disney+

Seriens rolleliste byder bl.a. også på Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell og Benny Safdie.

I instruktørstolen finder man som sagt Deborah Chow, der bl.a. også har instrueret afsnit af serier som Mr. Robot, Jessica Jones, Better Call Saul og ikke mindst The Mandalorian.

Kathleen Kennedy producerer, hvilket hun også har gjort på bl.a. Star Wars-filmene The Force Awakens, The Last Jedi, The Rise of Skywalker, Rogue One og Solo samt serierne 'The Mandalorian', The Book of Boba Fett og den kommende 'Andor'.

'Obi-Wan Kenobi' har premiere på Disney+ den 25. maj

Obi-Wan Kenobi plakat 2022

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.