Gå til hovedindhold

Sommerens største filmhit: Tom Cruises actionbrag kan nu ses i hjemmebiografen

Find 'Top Gun: Maverick' på Blockbuster.dk (sponsoreret)

Skrevet af StreamingGuide


Tom Cruise er fløjet direkte ind i folks action-hjerter verden over med filmfortsættelsen Top Gun: Maverick, der kan ses på Blockbuster.dk.

Køb 'Top Gun: Maverick' fra den 23. august på Blockbuster.dk her:

Blockbuster

 

En flyvende hurtig 80'er-klassiker

Tom Cruise fik for alvor sit action-gennembrud med Tony Scotts legendariske 'Top Gun' fra 1986 i rollen som den charmerende jagerpilot Pete 'Maverick' Mitchell.

Man følger således i den oprindelige film den både frygtløse og rappe Maverick, der bliver en del af et hold nye rekrutter på skolen for elite-piloter kendt under navnet Top Gun.

På skolen må Maverick gøre sit bedste for at bevise sit værd som pilot - ikke kun overfor sine overordnede, men også de andre flyvende rekrutter. For hvem er egentlig den bedste jagerpilot, når de bliver presset til deres yderste?

Der skulle gå intet mindre end 36 år, før Tony Scotts film fik en efterfølger med den streaming-aktuelle 'Top Gun: Maverick'. Tom Cruise er naturligvis tilbage i sin ikoniske pilot-rolle, hvor det nu er hans tur til at træne en gruppe unge rekrutter, der skal på deres hidtil farligste mission.

</b>

 

Den svære opgave at løfte arven efter 'Top Gun'

Men hvordan løfter man så lige den svære arv efter 80'er-drønet?

For den originale film er bestemt en film af sin tid. Et årti 'Top Gun: Maverick' klogt nok ikke vender ryggen, men i den grad omfavner, tager til sig og på medrivende vis fører ind i en ny tid.

At det er lykkedes at ramme plet hos både anmeldere og filmfans, er der ikke skyggen af tvivl om. I biografen slog 'Top Gun: Maverick' bl.a. James Camerons nyklassiker 'Titanic' af pinden som den syvende bedst sælgende film i de amerikanske biografer nogensinde.

Endvidere er filmen Tom Cruises mest indtjenende film og hans første film til at tjene over en milliard dollars. Vildt!

top gun 2 maverick 2022

 

Tom Cruises vilde træning og filmens ægte action

Den i dag 60-årige Tom Cruise er bl.a. kendt for at kaste sig ud i det eneste halsbrækkende stunt efter det andet. For hvis der skal hoppes ud af et fly eller mellem to huse, er han mand for at gøre det på gammeldags maner. Nemlig uden computergenererede effekter og green screen.

Det er samme praktiske tilgang superstjernen har haft til 'Top Gun: Maverick', hvor både han og flere af de øvrige medvirkende bl.a. har siddet i lynhurtige fly i virkeligheden og her mærket tyngdekraften presse dem tilbage i sædet, så ansigtet bliver spændt helt ud.

Optagelserne til filmen var faktisk så vilde for pilot-skuespillerne, at kun Tom Cruise og én anden skuespiller udlod at kaste op i filmens F-14 fly.

Netop denne meget fysiske måde at gribe stunts og action-scener an på, kommer i den grad publikum til gode, når man sætter sig godt til rette i hjemmebiografen for at få samme og vilde flyvende oplevelse som Tom Cruise i 'Top Gun: Maverick'.

'Top Gun: Maverick' kan købes fra den 23. august og lejes fra den 19. september på Blockbuster.dk.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.