Gå til hovedindhold

Instruktør indrømmer: Tom Cruise-film er karrierens største fejltagelse

Actionfilmen var heller ikke just en succes

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Universal Pictures forsøgte for en håndfuld år siden at bringe selskabets ikoniske monstre til live i en helt ny og stort opsat gyserfranchise i form af det såkaldte Dark Universe.

Herunder skulle en stribe film med legendariske skabninger som eksempelvis Frankensteins monster, Dracula og Wolf Man være bragt ind i biografens mørke på ny.

Det planlagte univers, der således skulle bestå af en fortløbende filmserie - ikke ulig Marvels filmiske univers - fik dog et kort liv. Med Tom Cruise-filmen The Mummy fra 2017 blev Dark Universe lagt i graven.

Action-gyseren var nemlig hverken en succes hos kritikerne eller biografpublikummet og blev altså et kæmpe flop.

LÆS OGSÅ: Vi anbefaler: Da 'Mission: Impossible' og Tom Cruise ændrede min verden

Instruktørstolen var besat af Alex Kurtzman, der i dag kalder filmen for sin måske største fejltagelse i karrieren, men også en velsignelse. Det udtaler han i en ny episode af podcasten Bingeworthy:

- Jeg har en tendens til at tilslutte mig det synspunkt, at du ikke lærer noget af dine succeser, og du lærer alt af dine fiaskoer - og det var nok den største fiasko i mit liv, både personligt og professionelt.

Kurtzman uddyber:

- Der er omkring en million ting, jeg fortryder ved det, men det gav mig også så mange gaver, der er usigeligt smukke. Jeg blev ikke en instruktør, før jeg lavede den film, og det var ikke fordi, den var godt instrueret - det var fordi den ikke var det.

LÆS OGSÅ: 10 gyserfilm du skal se, hvis du elsker 'Scream'

Med andre ord, er filosofien, at man lærer af sine fejltagelser og ikke sine succeser, hvilket Kurtzman endvidere har disse tanker om:

- Jeg ville ikke have forstået mange af de ting, som jeg nu forstår om, hvad det vil sige at være instruktør, hvis jeg ikke havde været igennem den oplevelse.


Næste gang Tom Cruise er biografaktuel er med opfølgeren Tom Gun 2: Maverick, der har premiere den 26. maj.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.