Gå til hovedindhold

Svensk stjerne indrømmer: ”Jeg forstod ingenting” af ’Riget: Exodus’

"Vi grinede så meget"

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Den svenske stjerne Tuva Novotny kender vi fra et utal af danske film – fra actionkomedien Den sorte Madonna til sin Bodil-vindende rolle i Krigen.

Nu er Tuva klar i Lars von Triers nye sæson af 'Riget' med titlen Riget: Exodus, hvor hun har fået en stor rolle som den svenske læge Anna.

I den anledning har den næsten danske skuespiller lagt vejen forbi vores podcast til netop en snak om at være svensker i dansk film, forskellen på danskere og svenskere – og selvfølgelig samarbejdet med Lars von Trier:

- Jeg elsker Lars, siger Tuva som det første, da snakken falder på 'Riget'.

- Jeg elsker ham. Jeg tror måske, at man mødes i forskellige faser i livet. Jeg har været så heldig at møde Lars og hele hans team, som han jo arbejder igen og igen med, i en fase hvor det hele var sjovt. For os i hvert fald. Så har han sikkert haft sine dæmoner, men det var sjovt at arbejde. Det var lystbetonet. Det var inspirerende.

- Vi grinede så meget, at vi nogle gange ikke kunne blive ved med at optage, fordi vi grinede så meget, at vi ødelagde taket. Det var på det niveau, ikke?

Christian Geisnæs
Foto: Christian Geisnæs / Zentropa

 

Skuespilleren fortæller også, at den danske auteur benyttede en hel særlig stil, hvor ingen rigtig vidste, hvor det skulle ende:

- Lars var skarp og satte arenaen og platformen for vores scener. Og så gik han ud og satte sig, og så kørte toget. Der var ikke nogen, der vidste, hvor vi skulle lande, og efterhånden så kom han ind og gav nogle instruktioner. Men prøv at høre, det var en fest. Det var virkelig en fest. Det var helt fantastisk.

Tuva deler også samme holdning som Ghita Nørby, der i et andet interview fortalte os, at hun intet fattede af Lars von Triers manuskript til ’Riget: Exodus’ – som hun kaldte ulæseligt:

- Det er jeg så glad for, hun siger, fordi jeg forstod ingenting, og det sagde jeg [til Lars, red.]: "Jeg forstår ikke rigtigt, men altså jeg gør bare, hvad du siger, ikke?"

Tuva mener ikke, at det var vigtigt for hende at lave en analyse af det hele:

- Jeg sagde til ham [Lars, red.]: "Jeg forstår ikke det hele. Men altså jeg kan sige mine replikker, så det gør jeg." Og så tager vi den derfra, ikke?

’Riget: Exodus’ kan ses på Viaplay nu – og i starten af det nye år på DR.

Hør hele vores interview med Tuva Novotny her:

Du finder også podcasten på disse tjenester:

På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)

BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.