Gå til hovedindhold

Top 5: Bradley Coopers bedste filmroller

Hangover-stjernen er biografaktuel i ’Nightmare Alley’

josephine@kino.dk
Skrevet af josephine@kino.dk


I anledning af premieren på Nightmare Alley, der har Bradley Cooper i hovedrollen, kigger vi tilbage på skuespillerens filmroller gennem tiden og har udvalgt fem af hans bedste.

Køb dine billetter til ’Nightmare Alley’ her:

Thrilleren 'Nightmare Alley' er en ny film af Guillermo del Toro og hans første siden sin Oscar-sejr med The Shape of Water.

Filmen handler om svindleren Stan, der slår sig sammen med en psykiater for at narre folk til at give dem penge. Sammen begiver de sig ned ad en farlig vej.

'Nightmare Alley' har en stjernespækket rolleliste, der udover Bradley Cooper, tæller Cate Blanchett, Rooney Mara, Willem Dafoe og flere andre.

Du finder Bradley Coopers 5 bedste filmroller herunder:

ChrisSniper.jpg

 

5. Chris Kyle i American Sniper (2014)

I denne film portrætterer Bradley Cooper snigskytten Chris Kyle, som kæmper med tilværelsen, efter han er vendt hjem efter sin udsendelse til Irak. Kyle er en autentisk person og kendt som en af verdens dygtigste snigskytter. Han har fået utallige medaljer for sin tid i hos Navy S.E.A.L.S., men som mange andre soldater, har han kæmpet med at finde mening i livet derhjemme med familien.

Cooper er her at finde i en af sine mest maskuline roller, en vaskeægte helt og patriot med sin andel af personlighedsbrister. Han går til rolllen med nerve og inderlighed i et nuanceret portræt, der for tredje år i træk kastede en Oscar-nominering af sig til Cooper. Filmen er instrueret af veteranen Clint Eastwood, og er baseret på Chris Kyles rørende selvbiografi.

Se hvor du kan streame ’American Sniper’ her.

 

CooperHustle.jpg

 

4. Richie DiMaso i American Hustle (2013)

David O. Russell, som også instruerede Silver Linings Playbook, står bag denne humoristiske 70’er krimi-film, som byder på ingen ringere end Christian Bale, Amy Adams, Jennifer Lawrence og selvfølgelig Bradley Cooper.

I rollen som permanent-krøllet og manisk FBI-agent kombinerer Cooper hans evner for både drama og komedie.

DiMasos blanding af morsomheder, storhedsvanvid og truende adfærd fungerer særdeles godt i dette til tider surrealistiske krimidrama. Cooper fik sin anden Oscar-nominering for sin præstation - denne gang for bedste mandlige birolle.

Se hvor du kan streame ’American Hustle’ her.

 

Hangover2.jpg

 

3. Phil i Tømmermænd i Vegas (2009)

Rollen som Phil i Tømmermænd-filmene slog i den grad Bradley Cooper fast som en af Hollywoods nye A-listers. Filmen viste både Coopers stærke talent for komik samt hans potentiale som stilet leading man. I rollen som den rebelske Aviator-bærende skolelærer, leder Cooper de fire mænd igennem deres livs fest, som går over alle grænser.

Phil, hvis moralske kompas er tvivlsomt, får i samspil med den lettere tossede Alan (Zach Galifianakis) og den noget bornerte Stu (Ed Helms) rodet sig ud i alverdens problemer inden for kun 24 timer. Deres tur til Vegas byder på en forsvunden brudgom, en tiger og en veloplagt Mike Tyson.

Se hvor du kan streame ’Tømmermænd i Vegas’ her.

 

BradleyCooper.jpg

 

2. Pat i Silver Linings Playbook (2012)

I rollen som Pat får Bradley Cooper slået sig fast som dygtig drama-skuespiller. Den fallerede skolelærer Pat er nyligt flyttet hjem til sine forældre, efter han blev udskrevet fra psykiatrisk afdeling. Cooper portrætterer overbevisende den bipolare Pat, som prøver at finde en ny retning i livet.

Samspillet mellem Cooper og Jennifer Lawrence, som spiller den depressive Tiffany, er både rørende, humoristisk og ægte. De to har siden lavet yderligere tre film.

For rollen som Pat blev Cooper nomineret til sin første Oscar, hvilket i den grad var velfortjent.

Se hvor du kan streame ’Silver Linings Playbook’ her.

 

CooperGaga.jpg

 

1. Jack i A Star is Born (2018)

I rollen som den alkoholiserede og forpinte musiker Jack brillierer Bradley Cooper, og leverer en underspillet, ærlig og rørende præstation, som i den grad var en Oscar-nominering værdig. Man mærker tydeligt, at dette er Coopers hjertebarn, og både soundtracket, skuespillet og filmen fremstår hjerteligt og inderligt.

Det klæder i den grad det ellers veloplagte Hollywood-hunk, at trække på nogle andre strenge i følelsesregistret, da han oprigtigt formår at udtrykke tunge følelser som både melankoli og sorg i denne overbevisende nuancerede skildring af en rockstjerne i livskrise.

Og så slår samspillet med Lady Gaga gnister. Ja faktisk så meget, at de to sidenhen har været forfulgt af rygter om, at de havde et forhold.

Se hvor du kan streame ’A Star is Born’ her.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.