Gå til hovedindhold

Træt af at se de samme film hvert år? Her er 7 helt nye julefilm du kan se nu

Romantik, superhelte og en dokumentar

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Det er blevet december, og det betyder naturligvis at alle de faste juletraditioner er i fuld sving - med de samme julesange i radioen, de samme julefilm i TV og den sædvanlige skuffelse, når man ikke får det 10. juletræ i skrabekalenderen på juleaftensdag.

Men denne jul er der dog rigelig god grund til også at prøve noget nyt og måske endda skabe nye juletraditioner. Der er nemlig et bredt udvalg af spritnye film på diverse streamingtjenester, der med garanti vil få dig i julestemning.

Vi har her samlet de bedste juletilbud, som man kan give sig i kast med denne december måned.

Spirited

Af alle historier, der associeres med højtiderne i december, er der nok ingen lige så kendte som 'Et Juleeventyr' (på engelsk 'A Christmas Carol'), der er blevet filmatiseret utallige gange med både folk som Bill Murray, Jim Carrey og Kermit the Frog.

Nu får vi så endnu en film baseret på den ikoniske historie - dog med et moderne twist.

Denne gang spilles gnavpotten Ebenezer Scrooge af den altid karismatiske Ryan Reynolds, som bliver taget igennem forskellige tidsperioder af Will Ferrell, der indtager rollen som nutidens ånd.

Reynolds har før udtalt, at filmen var meget udfordrende for ham, idet den krævede, at han både skulle synge og danse. Filmen er nemlig også en musical, hvilket er nyt for begge de populære skuespillere.

Man kan synge og danse med til 'Spirited' på Apple TV+.

Falling for Christmas

Lindsay Lohan var et af Hollywoods store håb i starten af 00'erne med populære komedier som Freaky Friday og ungdomsklassikeren Mean Girls.

Den gode omtale blev dog senere overskygget af personlige skandaler, mens skuespillerens efterfølgende valg af projekter har efterladt Lohan ude af søgelyset.

Nu vender 00'er-ikonet tilbage til filmens verden i Netflix-filmen 'Falling for Christmas', hvor hun spiller overfor Glee-stjernen Chord Overstreet i en romantisk julefilm helt efter bogen.

Lohan spiller en forkælet arving, der får hukommelsestab efter en ski-ulykke. Da hun vågner, har hun glemt, hvem hun er. Lohans karakter bliver nu snart knyttet til en flot hytteejer og hans datter i dagene op til jul.

Men vælger den rige arving at blive i julebyen - eller vender hun tilbage til sit privilegerede liv, hvor hendes forlovede venter?

'Falling for Christmas' kan ses på Netflix.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Okay, dette er pratisk talt ikke en jule-"film", da den kun har en spillelængde på 41 minutter, men vi har stadig tilladt os at inkludere den, da det er en must-see denne jul for alle Marvel-fans – eller bare folk, der godt kan lide at grine i al almindelighed.

Denne jule-special om universets mest gakkede beskyttere bringer vores galaktiske helte Drax, Rocket, Groot og Mantis på en vigtig mission: De skal finde den perfekte julegave til Star-Lord, fordi han har kærestesorger.

Opgaven bringer dem til Jorden, hvor de bryder ind i Hollywood-stjernen Kevin Bacons hjem. Han spiller sig selv og er selvfølgelig lige præcis den gave, Star-Lord har brug for.

Hele holdet fra de populære film er tilbage, hvilket inkluderer instruktør James Gunn, der altid er garant for masser af sjove overraskelser, som også er gemt i det nye julevenlige eventyr.

'The Guardians of the Galaxy Holiday Special' kan ses på Disney+.

A Hollywood Christmas

Kan du ikke få nok af julefilm? Hvad så med en julefilm om julefilm?

I 'A Hollywood Christmas' følger vi en ung filmskaber ved navn Jessica, der har skabt sig et navn ved at lave netop julefilm.

Hendes nye film er dog truet af en julesur (men flot) netværkschef, hvilket tvinger den unge filmskaber til at prøve at redde både julen og sin julefilm.

Jessica skal nu jonglere alle de klassiske julefilmstroper – hendes skuespillere, der hele tiden falder ind af ud af et kærlighedsforhold med hinanden, en besværlig selvbestaltet elverhund og selvfølgelig hendes egne rørende romantiske følelser for, hvad der burde være hendes nemesis – for at styre sin film og sit liv mod deres lykkelige slutninger.

Hun prøver altså ikke bare at redde en julefilm – hun lever selv i en.

'A Hollywood Christmas' kan ses på HBO MAX.

Scrooge: Et juleeventyr

Hvis man går bare en smule op i denne artikel, kan man se, at vi skrev, at "Et Juleeventyr" var et af de mest populære julehistorier at filmatiserer, og her har vi så beviset.

Når man er færdig med at se Ryan Reynolds’ og Will Ferrells version kan man jo nærtliggende åbne Netflix og se denne nye animerede udgave af Charles Dickens’ klassiker om gnavpotten Ebenezer Scrooge.

De engelske stemmer bliver lagt af store stjerner som Luke Evans (Hobbitten), Olivia Colman (The Favourite), Jessie Buckley (I’m Thinking of Ending Things) og Jonathan Pryce (Pirates of the Caribbean).

Ligesom Spirited, er denne animerede film også en musical, der vil inkludere sange fra den Oscar-vindende film 'Scrooge' fra 1970 samt helt nye originale nummer.

Det er ikke første gang, Netflix begiver sig ud at lave animerede julefilm, idet de udgav den anmelderroste Klaus i 2019.

'Scrooge: Et juleeventyr' kan ses på Netflix.

Your Christmas or Mine?

Denne søde engelske julekomedie følger det unge par Hayley og James, der egentlig skilles på Londons togstation, men i sidste øjeblik begge beslutter sig for at overraske deres partner og skifte over til det andet tog og holde jul hos den andens familie.

Da hele landet så bliver dækket af det største snefald nogensinde, er de nu begge fanget hos hver deres svigerfamilie i den mest maniske tid på året.

Juletraditioner bliver vendt på hovedet, hemmeligheder afsløres, og familiesandheder fortælles med hylende morsomme konsekvenser. Parret indser, at der er en frygtelig masse, de ikke ved om hinanden.

Spørgsmålet er om Hayley og James' spæde forhold klarer sig til nytår?

De to hovedroller spilles af Asa Butterfield, der bl.a. er kendt fra Sex Education på Netflix samt hovedroller i storfilm som Hugo og Ender's Game, og Cora Kirk, der lige nu er biografaktuel i gyserfilmen Prey for the Devil.

'Your Christmas or Mine?' kan ses på Prime Video.

Santa Camp

Gode julehistorier behøver ikke nødvendigvis være fiktion. Faktisk kommer et af julens nok mest hjertevarme film i form af dokumentaren 'Santa Camp'.

Hver sommer tager en horde af professionelle julemænd i alle tænkelige afskygninger ned på en campingplads i New Hampshire-skoven for at lære fagets tricks.

Mens den nye HBO Max-dokumentar introducerer seerne til udendørsaktiviteterne og indendørskonventionerne i Santa Camp, stiller den skarpt på et par "nye" julemænd, som falder uden for den hvide mandestereotyp, som mange forbinder med julemanden.

Man møder bl.a. Santa Chris, en sort mand, der har stået model til ekstrem racisme efter at have klædt sig ud som julemand.

Der er også den transkønnede Santa Levi og hans partner Dr. Claus Heidi, der udfordrer forestillingen om den typiske jule-mand og -kone.

Endelig er der Fin Ciappara, som er en julemand med rygmarvsbrok, hvis drøm er at deltage i en juleparade.

Man kan få varmet sit hjerte af 'Santa Camp' på HBO MAX.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.