Gå til hovedindhold

10 serier du skal se i december

Julekalender, Sex and the City-fortsættelse og meget mere

Skrevet af Emil Blæsild Johansen


Julen står for døren, dagene bliver kortere, og der er utallige gode grunde til at læne sig tilbage i sofaen, godt pakket ind i et tæppe, og kaste sig over de nye serier, der udkommer i løbet af årets sidste måned.

December byder bl.a. på nye sæsoner af store serier, gamle kendinge, der vender tilbage og (selvfølgelig) en ny dansk julekalender.

Se de 10 serier, du skal se i løbet af december herunder.

kometernes.jpg

Kometernes jul

Årets nye danske julekalender hedder 'Kometernes Jul' og handler om fire børn, der deltager i en Astro Camp, der er et to ugers naturvidenskabeligt kursus om astrofysik.

Tingene går dog helt galt, og ved et uheld transporteres to af børnene til den fjerne Planet 9. Fra hver deres sted i universet må børnene altså arbejde mod tiden, naturlovene og en udspekuleret tech-guru for at blive genforenet, før det er for sent.

Du kan i øvrigt får det fulde overblik over årets julekalendere her.

'Kometernes jul' får premiere den 1. december på TV2 Play

moneyheist.jpg

Papirhuset sæson 5 del 2

Få europæiske serier har de seneste år haft større international succes end den spanske hit-serie 'Papirhuset' eller 'La casa de papel'.

I serien følger vi en gruppe bankrøvere, iklædt de efterhånden ikoniske Salvador Dalí-masker, mens den udspekulerede Professor styrer slagets gang bag scenetæppet. Snart konkluderes historien, når anden halvdel af seriens femte og sidste sæson udkommer.

'Papirhuset' sæson 5 del 2 får premiere den 3. december på Netflix

harlem.jpg

Harlem

I komedieserien 'Harlem' følger vi en gruppe stilfulde og ambitiøse veninder i Harlem, New York City. Gruppens medlemmer tæller en ekspert i datingnormer, der dog ikke selv kan finde ud af at date, en queer dating-app-udvikler, en håbløst romantisk modedesigner og en filterløs sanger- og skuespillerinde.

'Harlem' er bl.a. produceret af popstjernen Pharrell Williams, der har været nomineret til Oscars som producer på Hidden Figures og for sangen 'Happy' til Grusomme mig 2.

'Harlem' får premiere den 3. december på Amazon Prime

collegegirls.jpg

The Sex Lives of College Girls

'The Sex Lives of College Girls' er en hormonbombe af en komedieserie, hvor vi følger fire 18-årige førsteårsstuderende på et college i Vermont.

På rollelisten ses bl.a. Pauline Chalamet – storesøster til stjerneskuespilleren Timothée, der i år har været med i storfilm som Dune og The French Dispatch. 'The Sex Lives of College Girls' er skabt af Mindy Kaling, der både spillede med i og co-producerede hitserien The Office (US), og Justin Noble, der har været med til at skrive Brooklyn Nine-Nine.

'The Sex Lives of College Girls' får premiere den 6. december på HBO Max

lostsymbol.jpg

Det forsvundne tegn

Dan Browns mysterieknuser Robert Langdon vender i thrillerserien 'Det forsvundne tegn' tilbage efter Tom Hanks-filmene Da Vinci Mysteriet, Engle & Dæmoner og Inferno. Serien er baseret på bogen af samme navn og sender professor Langdon ud i en række dødbringende mysterier for at finde en gammel, hemmelig portal og redde sin kidnappede mentor.

I denne nye serie spilles Langdon af Ashley Zukerman, der bl.a. har spillet med i den populære serie Succession, mens Ron Howard, der instruerede filmene, er blandt producerne på 'Det forsvundne tegn'.

'Det forsvundne tegn' får premiere den 6. december på C More

andjust.jpg

And just like that…

Nu er der ikke længe til at vi igen kan følge Carrie, Miranda og Charlotte fra Sex & the City i serien 'And just like that…'. I den originale serie fulgte kvinderne, mens de navigerede rundt i kærlighed, karriere, venskab og sex i New York i deres 30’ere. Siden da er to skarpe hjørner rundet, og de må indse, at verden ikke bliver et simplere sted, bare fordi man er i 50'erne.

Senest vi så til kvinderne var i Sex & the City 2 fra 2010, så det bliver spændende at se, hvor de befinder sig 11 år efter i 2021.

'And just like that…' får premiere den 9. december på HBO Max

lykkebugten.jpg

Lykkebugten sæson 3

Den svenske krimidronning Camilla Läckberg står bag krimiserien 'Lykkebugten', der snart vender tilbage med en tredje sæson.

Serien handler om politibetjenten Johanna, der rejser tilbage til sin hjemby for at deltage i sin mors begravelse. Mens hun er hjemme dukker liget af en forsvundet pige dog op i den lille idylliske by, og der går ikke længe før Johanna opdager, at hemmelighederne ligger på lur over alt. Hun beslutter sig derfor for at blive og undersøge, hvad der er sket.

'Lykkebugten' sæson 3 får premiere den 12. december på Viaplay

witcher.jpg

The Witcher sæson 2

Den storslåede fantasyserie, 'The Witcher', er baseret på den populære bogserie og computerspillet om monsterjægeren Geralt af Rivia.

I seriens hovedrolle ses Man of Steel-stjernen Henry Cavill, mens danske Lars Mikkelsen også spillede med i den første sæson. Anden sæson byder dog også på dansk islæt, da Kim Bodnia i den kommende sæson to skal spille ældre witcher, Vesemir. De første billeder af Bodnia med langt hår og et imponerende overskæg i serien kan du se her.

'The Witcher' sæson 2 får premiere den 15. december på Netflix

Emilyinparis.jpg

Emily in Paris sæson 2

I komedieserien 'Emily in Paris' følger vi den unge amerikanske kvinde, der flytter fra Chicago til Paris, da hun bliver tilbudt sit drømmejob. I byernes by skal hun nu finde sig til rette og lære at balancere karriere, kærlighed og fritid.

Bag 'Emily in Paris' står serieskaberen Darren Star, der også har lavet den enormt populære 'Sex and the City'. Seriens første sæson blev bl.a. nomineret til en Emmy for bedste komedieserie.

'Emily in Paris' sæson 2 får premiere den 22. december på Netflix

06_Boba_Fett_trailer_stills_uhd_t_r709_211010.088651.jpg

The Book of Boba Fett

Med hele 11 Star Wars-serier undervejs har fans af George Lucas' populære univers en masse godt i vente. Og nu er der ikke længe til, at den første – nemlig 'The Book of Boba Fett' – får premiere.

Serien følger den ikoniske dusørjæger fra den første trilogi, der sammen med lejesoldaten, Fennec Shand, rejser rundt i universets underverdener. Her krydser de bl.a. veje med Jabba the Hutt, der ligeledes spillede en stor rolle i de oprindelige film. Serien er desuden baseret på den populære serie The Mandalorian.

'The Book of Boba Fett' får premiere den 29. december

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.