Gå til hovedindhold

Bliv lækkersulten med disse 5 velsmagende madfilm

Som opvarmning til den biografaktuelle 'Madklubben'

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt ElmstrømDen danske livskloge komedie 'Madklubben' om veninderne Marie, Vanja og Berling kan nu ses i de danske biografer. Filmen handler om de tre kvinder, der er i deres livs efterår og slås med hver deres turbulente tid.

Danmarks våde vejr bliver derfor skiftet ud med Syditaliens sol, hvor veninderne tager på madkursus. Rejsen bliver dog ikke, som de havde regnet med, men midt i virvaret opdager de hver især, at livet har langt mere at byde på.

Er du vild med madfilm, der gør dig lækkersulten, og hvor madglæden står i centrum? Så kommer her 5 forslag på film, du kan streame lige nu som opvarmning til 'Madklubben'.


babettes4.jpg

Babettes gæstebud

Karen Blixen-filmatiseringen om mesterkokken Babette Hersant, der flygter til Vestjylland efter uroligheder i Paris. Men i det golde vestjyske landskab møder hun udelukkende påpasselige og sørgmodige mennesker, der lever efter en streng religiøs livsanskuelse.

Da Babette vinder en stor gevinst i lotteriet, beslutter hun sig for at servere en fantastisk middag for alle de grå vestjyder, der ender med at få langt større betydning, end nogen havde regnet med.

Det danske drama vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 1988.

Babettes gæstebud kan ses på Blockbuster, Dansk filmskat og iTunes.

 

Chocolat.jpg

Chocolat

Den ultimative film for chokolade- og Johnny Depp-fans tager udgangspunkt i den enlige mor Vianna og hendes 6-årige datter, der flytter til det landlige Frankrig for at åbne en chokoladeforretning.

Vianna møder dog en del modstand og skepticisme fra de lokale beboere, specielt fordi hun har åbnet sin butik overfor byens kirke. Men efterhånden som hun får vendt de lokale indbyggere til at nyde hendes håndlavede chokolade og varme kakao, får hun også rystet i det lille samfunds stive moralitet.

Chocolat kan ses på Viaplay, Blockbuster og iTunes.

 

ratatouille.jpg

Ratatouille

Pixar har i løbet af de sidste 25 år budt på nogle af de allerbedste animationsfilm, og de svigtede ikke i 2007 med historien om den unge Remy med store kokkedrømme i 'Ratatouille'.

Remy har alt det, der skal til for at blive en fantastisk kok; fremragende smag, sans for detaljer – og så er han fransk! Problemet er bare, at han også er en rotte og derfor ikke ligefrem er velset i et restaurantkøkken.

Heldigvis møder Remy køkkendrengen Linguini, der er helt håbløs til madlavning. Da Linguini ved et tilfælde opdager, at han kan fungere som redskab for Remys kokkeevner, begiver de to sig ud på et kulinarisk eventyr, som gentænder glæden ved mad i menneskene omkring dem.

Ratatouille kan ses på Disney+, Viaplay og Blockbuster.

 

julia.jpg

Julie & Julia

Med den rette kombination af passion, mod og smør er alting muligt!

Komedie-dramaet sammenfletter historierne om virkelighedens Julia Child, der forandrede amerikanernes syn på mad for altid i 1940’erne, og bloggeren Julie Powell, hvis liv 50 år senere er gået i stå.

Powell påtager sig derfor en vild opgave; hun vil lave hver eneste af Julia Childs 524 opskrifter fra kogebogen ”Mastering the Art of French Cooking” på ét år!

Julie & Julia kan ses på HBO Nordic, Blockbuster og iTunes.

 

Chef.jpg

Chef

Hvad er vigtigst: kritikernes gunst eller glæden for mad?

Da en prominent kok får nok af anmelderens magt over ham, siger han sit job op for at købe sin egen foodtruck. Her begynder hans rejse mod at genvinde sin kreative gnist og sin families tillid.

Filmen tændte instruktør og hovedrolleindehaver Jon Favreaus passion for mad, og man kan bl.a. følge hans fortsatte kulinariske rejse i Netflix-serien ’The Chef Show’.

Chef kan ses på HBO Nordic, Blockbuster og iTunes.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.