Gå til hovedindhold

Får vi en Ringenes Herre-forlystelsespark i Sverige?

Svensk firma køber rettighederne til Tolkiens univers

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel Bentien


Middle Earth Enterprises, der ejer rettighederne til J.R.R. Tolkiens værker, deriblandt bøgerne 'Ringenes Herre' og 'Hobbitten', er blevet solgt til det svenske gamingselskab Embracer. Det skriver Variety.

Rettighederne inkluderer alle filmene, bøgerne, teateropsætninger, videospil, forlystelsesparker og merchandise såvel som tilknyttede Middle-earth-relaterede rettigheder, der lige nu ligger hos Tolkien Estate og HarperCollins, primært 'Silmarillion' og 'The Unfinished Tales of Numenor and Middle-earth'.

Beløbet er ikke offentliggjort, men estimeres til at ligge på mindst 2 mia. dollars, altså 15 mia. danske kroner. Til sammenligning blev Lucasfilm, der er mest kendt for at stå bag Star Wars-filmene, solgt til Disney for 4 mia. dollars i 2012.

LÆS OGSÅ: Ny trailer til Ringenes Herre-serien viser Saurons onde ansigt

At Middle-earth ender hos et svensk gamingselskab har overrasket mange, for selvom det i februar blev kendt, at den tidligere ejer Saul Zaentz Co. ledte efter en køber, var forventningerne, at Amazon ville slå til, nu hvor de i forvejen havde betalt spidsen af en jetjæger for at producere den kommende Ringenes Herre-serie.

Årsagen til, at Amazon kunne forhandle direkte med Tolkien Estate er, at der i rettighederne, som Saul Zaentz Co. ejede, var en undtagelse, der udelod rettighederne til at producere en serie på mere end otte afsnit. 'Ringenes Herre: Magtringene' forventes at få flere sæsoner, men det er endnu uvist, om den nye handel får nogen konsekvenser for Amazon.

Selvom der nok er mange, der ikke kender Embracer, er det en stor virksomhed med hele 120 mindre gaming-selskaber under sig, bl.a. flere danske firmaer.

Mon vi med det store opkøb kommer til at se en Ringenes Herre-forlystelsespark i Sverige?

Ringenes Herre: Magtringene får premiere på Prime Video den 2. september.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.