Gå til hovedindhold

Guide til The Walking Dead-universet: 8 serier og 3 spillefilm

Få overblikket over den omfattende zombie-franchise

Skrevet af StreamingGuiden


Den 11. og sidst sæson af The Walking Dead er lige nu aktuel på Disney+.

Mens hovedserien lakker mod enden, så er flere nye projekter på vej. Seneste er en ny serie, 'Isle of the Dead', blevet annonceret.

Vi guider herunder til, hvad fremtiden byder på i det levende døde univers, som også udvides med biograffilm.

I 2010, hvor bølgen af zombiefilm i 00’erne havde stået på sit højeste i mainstreamkulturen, lander 'The Walking Dead'. En serie, hvor vi følger sheriffen Rick Grimes, der vågner op fra et koma på et øde hospital. Hurtigt kommer Rick til en skræmmende anerkendelse – de døde lever op igen, og er ude efter de levendes kød.

Baseret på Robert Kirkmans tegneserie er der, udover hovedserien fra 2010, udkommet et væld af indspark til The Walking Dead-universet.

twd2.jpg

The Walking Dead (2010-2022)

Havde man i 2010 spurgt om, hvorvidt en gyser/dramaserie om zombier ville blive et mainstream fænomen, havde svaret nok været nej. Alligevel fik ’The Walking Dead’ mega succes og var i en periode en af de mest sete serier i verden. Præmissen er som sådan simpel nok – det handler om at overleve de levende døde.

Vi følger Rick Grimes, der med sin kone og søn kæmper i et nådesløst Atlanta, hvor det ikke kun er zombier, der er den største trussel, men også grupperinger, der bekriger hinanden i det postapokalyptiske landskab.

Rick samler løbende igennem serien en gruppe af farverige karakterer, såsom den armbrøstbærende Daryl og samuraisværdsvingende Michonne, der forsøger at bibeholde noget menneskelighed, retfærdighed og overleve i den barske verden.

Den 11. og sidste sæson kommer til at bestå af 24 afsnit og blev skudt igang i august 2021 - og forventes at blive afsluttet i slutningen af 2022.

Se hvor du kan 'The Walking Dead' her.

feartwd.jpg

Fear the Walking Dead (2015-)

The Walking Deads buldrende succes affødte i 2015 spinoff-serien ‘Fear the Walking Dead’. Zombieapokalypsen har selvfølgelg ikke kun indtaget Atlanta. I Los Angeles står det lige så slemt til, og vi følger en dysfunktionel familie i Englenes By, der må lære at tilpasse samfundets forhold og overleve den hårde, nye virkelighed.

Serien sammensmelter undervejs med originale series tidlinje, hvor bl.a. flere af The Walking Dead-karaktererne går igen (no pun), herunder den plagede Morgan og den arrede Dwight.

Zombieseriens syvende sæson er i fuld gang.

Se hvor du kan se 'Fear the Walking Dead’ her.

worldbeyond.jpg

The Walking Dead: World Beyond (2020-21)

Den post-apokalyptiske verden har ikke just fremtidsudsigter til at blive mindre zombieinficeret eller mere funktionel lige foreløbig. Ligesom vi i virkeligheden skal tænke over, hvilken verden vi efterlader til den næste generation, følger denne serie den næste generation i zombieverdenen.

Handlingen udspiller sig i Nebraska 10 år efter zombiernes kommen, og vi følger en gruppe unge teenagere, der aldrig har kendt en anden tilværelse end denne.

Serien består af to sæsoner i alt og er afsluttet.

Se hvor du kan se ’The Walking Dead: World Beyond’ her.

TheWalkingDead.jpg


Tale of the Walking Dead (2022)

Den næste serie i det levende døde univers bliver en episodisk antologiserie. 'Tales of the Walking Dead' vil udforske både nye og eksisterende karakterer - levende som døde.

Serien har officielt fået grønt lys, og den første sæson bestående af seks afsnit forventes at udkomme i sommeren 2022.

Channing Powell, der har forfattet flere afsnit af både 'The Walking Dead' og 'Fear the Walking Dead', er udvalgt til at styre serien.

'Tale of the Walking Dead' får premiere i sommeren 2022.

darlycarol.jpg

Daryl og Carol (2023)

To af universets fanfavoritter får deres egen spinoff-serie. Daryl og Carol er to karakterer, der har været med i serien siden begyndelsen.

Udover at deres navne rimer, er de et umage par, som har været igennem tykt og tyndt for at overleve, hvilket har gjort dem til en sammentømret, kompleks enhed.

The Walking Dead-showrunner fra sæson 9 til 11, Angela Kang, er sat til at styre de to karakterers videre zombie-eventyr.

Serien er planlagt til at udkomme i 2023 efter afslutningen af 11. sæson af ’The Walking Dead’.

TheWalkingDead.jpg


Isle of the Dead (2023)

Det kan godt være, at 'The Walking Dead' slutter, men flere af karakterne lever videre i nye serier. 'Isle of the Dead' kommer således til at følge Maggie og Negan.

Både Lauren Cohan og Jeffrey Dean Morgan vender tilbage i rollerne, som denne gang drager mod storbyen.

'Isle of the Dead' er nemlig sat til at foregå på Manhattan i New York, der med de levende dødes indtog er blevet et anarki.

Serien bestyres af The Walking Dead-forfatteren Eli Jorné.

'Isle of the Dead' vil bestå af seks afsnit og få premiere i 2023.

rick1.jpg

Tre The Walking Dead-spillefilm - med Rick Grimes

I 2018 annoncerede chefen for The Walking Dead-franchisen Scott Gimple, at hele 3 spillefilm sat i zombieunivers var på vej, hvor Andrew Lincoln ville vende tilbage i rollen som Rick Grimes, der forlod serien i sæson 9.

Det er bekræftet, at den mystiske Jadis/Anne, som var sammen med Rick, da han forlod 'The Walking Dead', vil medvirke i filmen. Mens også andre kendinge rygtes til at dukke op.

Scott Gimple skriver manuskriptet, og legenden Greg Nicotero står for instruktion, som han har gjort det på flere af seriens største afsnit. 

Produktionen har været udsat af et par omgange, og i august 2021 fortalte executive producer Gale Anne Hurd, at forsinkelserne skyldes, at man ville sikre sig, at man fandt det rigtige udformning, der matchede forventningerne fra seriens fans og filmformatet.

Universal har købt distributionsrettighederne til filmene, der altså forventes at få biografpremiere.

Den første film har ingen premieredato endnu.

TheWalkingDead1.jpg


The Walking Dead skurke-spinoff

I december 2020 blev det afsløret, at en af skurkene fra 'The Walking Dead' vil få sin egen spinoff-serie, hvor deres forhistorie kunne fortælles.

"En af de bedste The Walking Dead-skurke nogensinde" lød det, da karakteren i centrum skulle beskrives. Herefter er spekulationerne startet. Er det The Governor? Beta? Alpha? Negan? Eller en femte?

Serien har ingen premieredato.

The-Walking-Dead-comedy-spi.jpg


The Walking Dead komedie-serie

En rendyrket komedieserie sat i zombieuniverset er også på vej.

Det blev understreget, at serien kommer ikke til at gøre grin med sit ophav, men mere fokuserer på humoristiske optrin og begivenheder med de levende døde.

Serien har ingen premieredato.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.