Gå til hovedindhold

Ramt af censur: Ikonisk Brad Pitt-scene klippet ud af 90'er-klassiker

Tyler Durden får ny skæbne

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Det er ikke nogen ny sag, at film censureres. Det drejer sig oftest om vold, sex og bandeord.

Nu er den kinesiske streamingtjeneste Tencent Video gået ind og klippet en film helt om, nemlig David Finchers Fight Club fra 1999.

Følgende indeholder spoilers for slutningen af 90’er-klassikeren og den kinesiske version:

Det er dog hverken vold, sex eller bandeord, der er blevet sløjfet her. Derimod er filmens legendariske slutning klippet helt om. Det skriver bl.a. Collider.

Den originale slutning er nemlig klippet ud af filmen, hvor Brad Pitts karakter Tyler Durden som bekendt "dør", eller måske rettere, så kaster Edward Nortons karakekter den del af sin todelte personlighed på bålet.

Nu kommer Helena Bonham Carters rolle som Marla Singer ind i bygningen, hvor hun og filmens fortæller holder hånd og ser til, mens det såkaldte Project Mayhems plan føres ud i livet og adskillige bygninger kollapser. Dette kan symbolisere, at Tyler Durdens plan for forbrugerismens fald er begyndt.

LÆS OGSÅ: Top 10 med Brad Pitts bedste film

Den version, der nu er udsendt i Kina, har helt fjernet denne slutning og erstattet den med en tekst, der forklarer, at Project Mayhems plan blev stoppet af politiet, mens Tyler Durden blev sendt på en sindssygeanstalt:

- Ved hjælp af det spor, som Tyler gav, fandt politiet hurtigt ud af hele planen og arresterede alle kriminelle, succesfuldt forhindrende bomben i at eksplodere. Efter retssagen blev Tyler sendt på en sindssygeanstalt og modtog psykologisk behandling. Han blev udskrevet fra hospitalet i 2012.

Det er dog uklart, hvorvidt denne censurerede version af 'Fight Club' blev lavet på baggrund af ordrer fra den kinesiske regering eller af streamingtjenesten selv for herved at undgå et forbud.

Tencent Video har indtil videre afvist at kommentere på sagen.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev via linket herunder.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.