Gå til hovedindhold

Redaktionens 10 mest ventede serier i 2021

Fra dansk seriemorder-krimi til store fantasy-serier

Skrevet af Redaktionen


Et vanvittigt flot serieår går på hæld, hvilket vi i redaktionen selvfølgelig har hyldet med en Top 10 over de bedste serier.

Men nu skal det handle om næste år. 2021 står for døren med udsigt til en forhåbentligvis mere almindelig hverdag og et ikke mindst et fortsat passioneret indtag af serier.

Vi guider jer her til de 10 serier, som vi ser mest frem til. Nogle er uundgåelige, nogle er nye sæsoner, mens andre er originale fortællinger inden for alverdens genrer.

God fornøjelse og godt nyt serieår!

stranger-things-season-4-premiere.jpg

10. Stranger Things (sæson 4)


Om man er kæmpe fan af de første tre sæsoner eller ej, så kommer man ikke uden om kulten omkring Duffer-brødrenes science fiction-serie, der samler alle aldre i en nostalgisk hyldest til genrefilm.

Den nye sæson byder på et comeback til – SPOILER – Jim Hopper, der befinder sig i en fangelejr i Rusland og formentlig skal vende tilbage (ifølge David Harbour) i bedste Gandalf-stil.

Af nye ansigter kan vi se frem til Robert ”Freddy Krueger” Englund, Jamie Campbell Bower og Tom Wlaschiha fra ’Game of Thrones’, mens Millie Bobby Brown (Eleven), Finn Wolfhard (Mike), Caleb McLaughlin (Lucas), Gaten Matarazzo (Dustin), Noah Schnapp (Will), Sadie Sink (Max), Joe Keery (Steve), Natalia Dyer (Nancy), Charlie Heaton (Jonathan), Maya Hawke (Robin), og Winona Ryder (Joyce) alle er bekræftede til at vende tilbage.

you-season-3-netflix-2021-release-date.jpg

9. You - sæson 3

En af nyere tids mest vanedannende serier er en sand guilty pleasure-perle. Det er selvfølgelig serien 'You'.

Når først man har klikket play, så ender man med at smug-binge hele sæsonen over en weekend. Derfor ser vi også frem til endnu flere eskapader med stalkeren Joe (Penn Badgley), der efter to sæsoners psykotisk jagt på kærlighed endeligt har mødt sin match.

Slutningen på sæson 2 lovede os nemlig, at Joes usunde vane med at forfølge intetanende unge kvinder er langt fra ovre. Med andre ord: ny sæson, nyt offer!

301766-dexter-dexterjpg-8825861280wjpg-f4799d.jpg

8. Dexter - sæson 9

Den ultimative psykopat-serie så vi i årene 2006-2013, hvor seriemorderen Dexter Morgan over otte sæsoner myrdede Miamis afskum, mens han til hverdag arbejdede som retsmedicinsk blodekspert hos politiet.

Showtimes banebrydende serie var med til at opstarte den nye serie-guldalder, og Michael C. Halls præstation som den akavede, farlige og dybt elskværdige Dexter, der lever en nervepirrende dobbelttilværelse, er i en klasse for sig.

Serien fik i 2013 en utilfredsstillende afslutning, hvilket man nu gør noget ved - og med flere af de gamle kræfter tilbage i vigtige positioner, kan vi kun glæder os!

MV5BODFiYjI3Y2UtY2M5My00ODk3LTgwN2MtOTg5MDFhYjBmMmQ3XkEyXkFqcGdeQXVyNjY0MzEwMTY@._V1_.jpg

7. Midnight Mass

Har man set de to miniserier The Haunting of Hill House og The Haunting of Bly Manor, forstår man nok, hvorfor en ny horror-serie fra Mike Flanagan er værd at bide mærke i.

Denne gang finder uhyggen sted på en isoleret ø, hvor en ung, karismatisk præst ankommer. Hans mystiske hellighed medbringer snart både mirakuløse begivenheder og frygtindgydende tegn.

Serien lyder som en dejlig mættet ubehagelighed, hvor elementer fra religiøse gys som ’Eksorcisten’ kan sættes i spil blandt øens beboere.

loki.jpg

6. Loki

MCU's bedste skurk har altid været Loki, Thors utilregnelige bror spillet af Tom Hiddleston.

Nu får The God of Mischief sin egen serie, som tager udgangspunkt i, at han stjal tesserakten i Avengers: Endgame. Derfor kan Loki dukke op når som helst i verdenshistorien - bl.a. i 1970erne.

Traileren viste os dog, at han skal en del igennem først - bl.a. som fange hos Time Variance Authority - en politistyrke af folk, der i bedste Judge Dredd-stil agerer dommer, jury og bøddel over for alle tidsrelaterede forbrydelser.

Marvel har mange serier på vej med deres superhelte, men vi ser nu mest frem til netop denne.

Kq4gsfMAv6xztBb3wFH57W.jpg

5. The Witcher - sæson 2

Sæson 1 var Netflix’ største succes sidste år. Var det en perfekt serie? Nej! Var den underlødig, proppet med ulidelige sidekarakterer og fjollet forvirrende i sin tidslinje? Ja! Men skal vi se med, når sæson 2 kommer? 100%!

Måske er det bare ideen om at give ’The Witcher’ en chance mere, måske skyldes det, at der er noget dragende over fantasy-verdenen, når den som her er proppet med et overseksualiseret persongalleri – ledt an af Henry Cavill iført imponerende albino-manke og en brystkasse på vej til at eksplodere.

Måske elsker andre The Witcher-sagaen for dens storpolitik og mysticisme, vi ser bare frem til lette kalorier og underholdende WTF-faktor.

tmp_NqMgMA_d7f9b2c5d6fe4f29_Webp.net-resizeimage_98_.jpg

4. Conversations with Friends

Sally Rooneys opfølger til sensationen Normal People - der var redaktiones favorit serie fra i år - får også en serie-udgave. Og ligesom med den første succes satser Hulu og BBC igen på ukendte skuespillere og nyt talent. Det er heldigvis atter irske Lenny Abrahamson, som skal instruere alle 12 episoder a ca 30 minutter.

Serien vil ligesom i bogen handle om to studerende, Frances og Bobbi, der knytter et underligt og uventet bånd med det gifte par, Melissa og Nick.

Kastanjemanden-151.jpg

3. Kastanjemanden

Det her er luksus nordic noir! En dansk thrillerserie over den populære krimien af Søren Sveistrup, der skabte og skrev ‘Forbrydelsen’.

Sveistrup står sammen med Mikkel Serup bag serien i et samarbejde med Netflix og produktionsselskabet SAM. Og Mikkel Boe Følsgaard, Danica Curcic, Lars Ranthe og David Dencik spiller de store roller.

Der er med andre ord ikke sparret på noget, når vi i selskab med to kriminalbetjente skal løse mysteriet bag en seriemorder, der efterlader små kastanjemænd i sit blodige kølvand.

Bogen blev en øjeblikkelig bestseller pga. sin intense spænding og velformulerede karakterer. Er serien bare halvt så stærk, bliver det her med sikkerhed en grum favorit hos danskerne. 

numenor.jpg

2. The Lord of the Rings

Amazons gigantiske satsning bygger ikke på J.R.R. Tolkiens bøger, men vil fokusere på noget af det, der beskrives i de mangfoldige appendikser fra forfatteren.

Serien kommer således ikke til at handle om Krigen om Ringen, men om Aragorns slægt, de såkaldte dunédain og muligvis på deres hjemland Númenor samt flugten herfra.

Læs mere om alt hvad vi ved om serien her.

Og hvorfor er en Ringenes herre-serie så ikke vores en klar nr. 1 på denne liste? Det kunne den meget vel have været, men som de fleste fans af Peter Jacksons trilogi, er vi både spændte på en god og knap så god måde. Please lad det her blive godt!

tokyo vice.jpg

1. Tokyo Vice

Mesterinstruktøren Michael Mann stod bag den banebrydende 80er-serie ‘Miami Vice’, før han gav os film som ‘The Last of the Mohicans’ og ‘Heat’.

Nu instruerer Mann det første afsnit af den barske krimiserie ‘Tokyo Vice’. Det kan man ikke ignorere, og vi ser vanvittigt meget frem til denne mørke politiserie direkte fra Japans stemningsfyldte storby.

Serien baseret på J.T. Rogers faktabog om en ung amerikansk journalist, der får job hos Tokyos politi - nærmere betegnet sædelighedsafdelingen – og derfra synker længere og længere ned i storbyens kriminelle undergrund.

Hovedrollen spilles ad Ansel Elgort, mens Ken Watanabe og Rinko Kikuchi ses i store roller.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.