Gå til hovedindhold

Robert Downey Jr. improviserede Iron Mans mest ikoniske replik

Uden tvivl en af de mest mindeværdige one-liners i Marvels filmiske univers

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


De fleste af os Marvel-fans vil nok kunne huske Tony Starks sidenhen legendariske replik i slutningen af den første Iron Man fra 2008, nemlig de fire ord: "I am Iron Man".

Siden har Robert Downey Jr. ytret den lækre one-liner igen. Bl.a. blev linjen også brugt i den intense kulmination på Avengers: Endgame. Et Marvel-øjeblik, vi aldrig glemmer.

Selve replikken "I am Iron Man" stod dog ikke i 2008-manuskriptet, men blev derimod improviseret af en veloplagt Downey Jr. Det skriver Deadline.

Slutningen på ny-klassikeren ender som bekendt med, at Tony Stark på et pressemøde afslører sin ellers hemmelige identitet som Iron Man med den ikoniske replik og hermed ændrede MCU for altid.

LÆS OGSÅ: Her er de 8 Marvel-serier, som udkommer i 2022

Marvel-chefen Kevin Feige blev som alle andre på settet overrasket over den improviserede replik, men blev så begejstret for dette valg, at han godkendte den som værende en del af den endelige film.

Siden den første film i 2008 har Downey Jr. gjort Iron Man til en af de både største, mest elskede og betydningsfulde helte i Marvels fortsat voksende filmunivers med optrædener i adskillige af Marvels film.

Vi takker ham for at improvisere replikken og herved også ændre Tony Starks skæbne og hemmelighed for altid.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.