Gå til hovedindhold

Alt vi ved om de 4 kommende Resident Evil-projekter

Forvent glubske zombier og nye hemmeligheder fra Umbrella Corporation

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Forude venter der hele fire nye Resident Evil-projekter: En live action-serie, to animationsserier og en spillefilm. Vi dykker således her ned i projekterne med alt, vi ved om dem.

Indtil videre er der mest information at finde om live action-serien, der har titlen 'Resident Evil', hvorfor den herunder også fylder mest.

Selvom der er færre oplysninger ude om de øvrige projekter, har vi alligevel forsøgt at samle så meget som muligt om dem for at give et så grundigt som muligt overblik over de mange zombier, der venter forude.

Live-action-serien:

Hvornår har den premiere?
Vi ved nu, at det endelig bliver til noget med en live action-serie baseret på de grumme Resident Evil-spil. Serien forventes at få premiere på Netflix en gang til næste år og får titlen 'Resident Evil'.

Det første spil landede i 1996 og har siden affødt op til flere både computerspil, bøger og ikke mindst filmfranchisen med Milla Jovovich, hvoraf den første film kom i 2002 og den sidste og sjette film kom i 2016.

Resident Evil: The Final Chapter

 

Hvordan hænger serien sammen med filmene?
Netflix-serien kommer til at sparke liv i zombie-universet på ny og er altså uafhængig af de velkendte spillefilm. Streamingtjenesten har selv offentliggjort, at den nye serie kommer til at bestå af otte afsnit på hver en time.

Serien vil således introducere et nyt univers løsrevet fra filmene og bygger på den måde altså ikke videre på filmserien eller den kommende reboot-film, der efter planen lander senere i år.

Hvem står bag?
Live action-serien er skabt af Andrew Dabb og Martin Moskowicz, der hhv. har stået bag Supernatural og som producer på filmfranchisen med Milla Jovovich.

De to første episoder instrueres af Browen Hughes, der bl.a. har arbejdet på en anden zombieserie, nemlig The Walking Dead.

Raccoon City sign

 

Hvad er seriens handling?
Handlingen vil udspille sig i tiden op til og efter det globale udbrud af den dødelige T-virus, mens man her kommer til at følge de 14-årige tvillingesøstrene Billie og Jade Wesker samt deres far, der sammen er flyttet til New Raccoon City.

Serien fortælles over to tidslinjer, hvoraf den anden følger Jade, som her er i sine 30’ere, mens Jordens befolkningstal er reduceret til blot 15 millioner i kølvandet på pandemien. På den måde kommer serien efter alt at dømme til at kunne pendulere mellem de to tider.

Fortællingen vil desuden også dykke ned i de dystre hemmeligheder, som gemmer sig hos den for universet velkendte Umbrella Corporation.

Hvem er på rollelisten?
Rollebesætningen tæller bl.a. Siena Nicole Agudong og Tamara Smart, mens søstrenes far spilles af Lance Reddick - en karakter, man vil kende så langt tilbage som spillet 'Resident Evil 2'. Castet byder endvidere på Adeline Rudolph og Ella Balinksa.

Hvad med en sæson 2?
Der er allerede nu rygter om, at en sæson to er under udarbejdelse.

Resident Evil Infinite Darkness

 

Animationsserierne:

Netflix har hele to på vej
Udover ovennævnte live action-serie, er der øjensynligt også hele to animationsserier på vej til Netflix sat i det uhyggelige univers. Den første er annonceret til at have titlen 'Resident Evil: Infinite Darkness' og får premiere den 8. juli på Netflix.

Denne serie kommer til at udspille sig i og hænge sammen med det velkendte spilunivers og vil desuden være en fejring af spilseriens 25-års jubilæum.

Plottet til 'Resident Evil: Infinite Darkness' er endnu ikke videre kendt. Hvad vi dog ved er, at den kommer til at byde på spil-karaktererne Leon Kennedy og Claire Redfield.

Den anden serie er det indtil videre endnu mindre med oplysninger om. End ikke dens titel er blevet offentlig gjort endnu.

Spillefilmen:

'Welcome to Raccoon City'
Fans af skræmmende univers har virkelig meget zombie-snask i vente. For udover de tre nævnte serier, så er der fra Constantin Film også en ny spillefilm på vej. Den har fået titlen Resident Evil: Welcome to Raccoon City og har dansk biografpremiere den 2. december.

Filmen er en reboot af franchisen, der således ser bort fra samtlige foregående film i universet med Milla Jovovich.

Plottet er indtil videre ukendt, men vil efter sigende bygge på begivenhederne i spillene 'Resident Evil' og 'Resident Evil 2'. På den måde får populære karakterer fra spillene som Claire Redfield, Chris Redfield, Jill Valentine og Leon S. Kennedy roller at spille.

Johannes Roberts instruerer rebootet. Han har bl.a. stået bag hajfilmene 47 Meters Down og efterfølgeren 47 Meters Down: Uncaged.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.