Gå til hovedindhold

De 10 bedste serier på DRTV lige nu

Fra unge forelskelser til banditter i habitter

Skrevet af Ingeborg Bisgaard


Selvom solen kigger frem i disse dage, kan man stadig finde grunde til at blive indendørs - særligt hvis det er i selskab med fiktionsserierne på denne liste.

Herunder har vi samlet de 10 bedste serier på DRTV lige nu, så du kan kaste dig over en ny serie med det samme.

Der er nemlig alt fra unge forelskelser, kriminalefterforskning og nordiske dramaserier.

EXIT.jpg

 

Exit - de norske milliardærer

Oslos finanselite er omdrejningspunktet for denne norske serie, som lige nu er aktuel med dens 2. sæson. Med fire afstumpede og egocentriske mænd i historiens centrum, tegner serien et foruroligende portræt af en verden, hvor stoffer, bedrag og prostituerede er hverdagskost.

Karaktererne Adam, Henrik, Jeppe og William har tilsyneladende alt, men deres store huse, dyre biler og pæne koner dækker over en mørk virkelighed drevet af sex, magt og penge.

Selvom serien beskæftiger sig med nogle skrækkelige karakterer, så er den også skrækkelig underholdende. Serien leverer en række forbavsende øjeblikke, men det mest opsigtsvækkende ved den er nok, at at historien og karakterne er baseret på anonyme interviews med fire rigtige norske rigmænd og andre folk i miljøet.

bedrag

 

Bedrag

Hvis man ikke har fået nok af banditter i habitter efter 'Exit - de norske milliardærer', så kan man grådigt kaste sig over denne danske dramaserie om økonomisk kriminalitet, som bugner med danske stjerner på rollelisten.

Serien fortæller effektivt flere sideløbende historier om økonomiske forbrydelser, som alle knytter sig til samme handling, og dermed formår at forbinde den griske overklasse med den hårde underverden, hvor mekanikeren Nicky (Esben Smed) lader sig forfører af udsigten til hurtige penge, og gradvis bevæger sig ned af en kriminel løbebane.

I seriens første sæson er energivirksomheden Energreen i centrum. Her trækker den karismatiske direktør Sander (Nikolaj Lie Kaas) i trådene, mens den unge jurist Claudia (Natalie Madueno) langsomt bevæger sig ud på dybt vand.

Handlingen udspiller sig i bestyrelseslokalerne, i banken, på gaden og ikke mindst hos Bagmandspolitiet, hvor den determinerede Mads (Thomas Bo Lars) og den regelrette Alf (Thomas Hwan) jagter de rige bagmænd.

normal-people-hbo-header.jpg

 

Normal People (Normale mennesker)

Miniserien 'Normal People' tog verden med storm under nedlukningen sidste år. Dramaserien, der er baseret på Sally Rooneys bedst sælgende roman af samme navn, handler om Connell og Marianne, der er vokset op i en lille irsk by, men i vidt forskellige familier og samfundsklasser.

Da de to indleder et hemmeligt forhold, bliver det starten på en historie, der udspiller sig over flere år, hvor de to karakterer forsøger at finde deres plads i verden, mens de to bevæger sig ind og ud af hinandens kærlighedsliv.

Efter seriens succes, har folkene bag 'Normal People' kastet sig over en lignende filmatisering af Rooneys debutroman 'Samtaler med venner'. Inden da kan man stryge ind på DRTV for at se eller gense dette irske portræt af ungdom, usikkerhed og kærlighed.

fredloespromo.jpg

 

Fredløs

I den danske serie Fredløs har Mos kæreste, Ida, fødselsdag, da det pludselig ringer på døren. Alle gæster er kommet, så besøget er noget uventet. Det viser sig at være to politibetjente, som skal arrestere Mo for væbnet røveri.  

Mens han er i fængsel, diskuterer Idas familie om han mon er skyldig. Vennen Ali mener at politiets opførsel og handlen skyldes racisme. Men bliver Mo renset eller skal han altid have hans kriminalitet liggende på samvittigheden.  

Serien er baseret på en virkelig hændelse fra 2013.  

I hovedrollerne ses Besir Zeciri som Mo, og Maria Cordsen som Ida. 

babylonberlin.jpg

 

Babylon Berlin

I den tyske seriesensation 'Babylon Berlin' rives man tilbage til de brølende 20'er. Serien er bygget på en af Volker Kutchers kriminalromaner om Berlin i en tid, hvor byen er præget af kriminalitet og politisk spændinger. 

Her følger man kriminalassistenten Gereon Rath, der sendes til Berlin for at efterforske en sag om afpresning, som involverer højtstående politiske personer. Han får hjælp af den unge stenograf Charlotte Richter, som hjælper til hos politiet om dagen og om natten er deltidsprostitueret i byens vilde natteliv.

Det bliver starten på en højspændt skandale, der bl.a. involverer korruption og narko- og våbenhandel.

Serien er den dyreste ikke-engelsksprogede serie nogensinde, og den er helt bestemt alle pengene værd.

rejseholdet

 

Rejseholdet

Krimigenren har været populær siden fjernsynets begyndelse, og i Norden har vi en stolt tradition for at producerer krimi-dramaer i høj kvalitet. 'Rejseholdet' er bestemt ingen undtagelse. 

Den prisbelønnede serie følger politimændene Ingrid, I.P., Fischer og la Cour samt kontorassistenten Gaby og alt-muligmanden Johnny, når de rejser rundt i det danske land, og hjælper lokale politistationer med at opklare forskellige mordsager.

Der er skruet op for både spænding og underholdning i den danske serie-klassiker, der efterhånden har over 20 år på bagen. I hvert afsnit står Charlotte Fich som drabschefen Ingrid Dahl i spidsen for efterforskningen af en ny drabssag, som alle tager udgangspunkt i autentiske kriminalsager.

Selvom kriminalsagerne er det umiddelbare omdrejningspunkt, så er seriens hjerte uden tvivl sammenspillet mellem karakterne. Serien er spækket med store danske navne, heriblandt Mads Mikkelsen som fik sit store folkelige gennembrud i rollen som den rebelske, men velmenende Fischer.

yes no maybe

 

Yes No Maybe

Datinglivet i København danner rammen om ungdomsserien 'Yes No Maybe', der handler om Mads, som kort efter at have fået sit hjerte knust, opdager datingappen YesNoMaybe. Det bliver starten på nye eventyr, der bringer både sex, forelskelse og problemer med sig. 

København bliver brugt som kulisse, når serien tegner et satirisk portræt af en Tinder-generation med sene nætter og ulykkelige forelskelser.

Youssef Wayne Hvidtfeldt spiller hovedrollen Mads, og han får selskab af en række andre unge danske skuespillere, som alle gør serien til værd at tilbringe nogle timer sammen med.

We Are Lady Parts

 

We Are Lady Parts

Komedieserien 'We Are Lady Parts' handler om punkbandet 'Lady Parts', der udelukkende består af kvindelige muslimske medlemmer. 

Serien fortælles gennem karakteren Amina, der til dagligt studerer en PhD i mikrobiologi, men som rekrutteres til at være bandets nye guitarist.

'We Are Lady Parts' er en sjov og hjertevarm sitcom, som skildrer to forskellige verdener med rå anarkistisk kvinde-power på den side, og Aminas trygge tilværelse på den anden side.

skam1.png

 

Skam

Ord som dritkul, kosegruppa og russebuss sneg sig ind i det danske sprog, da den norske ungdomsserie 'Skam' først rullede over skærmen. Omdrejningspunktet for hver sæson var ny karakter i vennegruppen, som alle kæmper med identitet, forelskelse, venskab og hvad de ellers hører til ungdommen.

Serien udspiller sig på et gymnasium i Oslo, hvor Eva, Noora, Isak og Sana står i centrum for et portræt af ungdommen, hvor mindreværdskomplekser, seksualitet, præstationsangst og sociale medier alle spiller en væsentlig rolle.

Ungdomsserien fik stor bevågenhed på tværs af landegrænser. Med succesen fulgte en række genindspilninger på bl.a. fransk, amerikansk og spansk, hvilket taler til seriens appeal til det unge publikum. Den forbliver da også noget af det bedste fiktion skabt til unge i nyere tid.

northewaterpromo.jpg

 

The North Water

The North Water handler om Patrick Sumner, som har været hærkirurg. Han melder sig som skibslæge på et hvalfangerskib, som skal til Arktis. Han møder harpunstyreren Henry Drax, der viser sig at have en fortid som brutal morder. Sumner håber på at slippe fra fortidens rædsler, men det ser sort ud, da han er taget afsted på en rejse med en psykopatisk morder. Sumner må kæmpe en hård kamp for ikke at bukke under for den arktiske ødemark.

Rollen som Summer spilles af Jack O’Connell kendt fra bl.a. Bag fjendens linjer og Unbroken, mens også danske Roland Møller også spiller en birolle i miniserien.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.